Sheikki löi Kavioliigan suursuosikin Välähdyksen – Selene Lune sooloili SE-lukemat

Julkaistu: , Päivitetty:

KAVIOLIIGA
Epävarma Sheikki pääsi kuin pääsikin ravilla matkaan haastavalta sisäradan lähtöpaikalta. Päätöskierroksella hevonen hoiti hommansa tyylillä ja keräsi kehut ohjastaja Arto Hammarilta.
Harvassa ovat ne kylmäveriset maailmassa, jotka lyövät keulassa juoksevan Välähdyksen, mutta lauantaina Lahdessa Sheikistä todellakin oli siihen.

Kovimmista kylmäverilähdöistä vähänlaisesti rutiinia vyölleen kerännyt Sheikki starttasi matkaan Kavioliiga-osalähtöön haastajana kokenutta Välähdystä vastaan ja veti pisimmän korren yllättävän helposti. Voitto tuli vakuuttavaan tyyliin.

Alkumetreillä touhu ei ollut ruusuilla tanssimista ja ohjastaja Arto Hammarilla oli kädet täynnä töitä, että hän sai Sheikin ravilla matkaan sisimmältä lähtöradalta. Juoksupaikka löytyi kuin löytyikin parijonosta.

– Hevonen oli tosi epävarma ja paineissaan. Alussa se meni kaikkia mahdollisia askelia, ja keskityin siihen, että päästäisiin ravia matkaan.

Harri Kotilaisen ohjastama Välähdys piti vauhdin tasaisissa 1.24:n lukemissa, mikä tuntui Hammarin mukaan hiljaisemmalta kuin lopulta olikaan.

– Sheikki tuntui tosi hyvältä ja perhana, että matka taittui, kun käänsin hevosen kiriin. Ori oli tosi hyvä tänään.

– Viimeisessä kurvissa Harri pyyteli lisää vauhtia, jolloin mietin että eiköhän me siitä ohi päästä. Tämä oli oriilta hyvä avaus avoimiin sarjoihin.

Sheikki ansaitsi voitostaan 7 000 euroa ja 25 Kavioliiga-pistettä ajalla 24,0a/2140 metriä. Tee Wee Paroni ehti kakkoseksi ohi taipuneen Välähdyksen.

Sheikki starttasi edellisen kerran viikko sitten Vermossa, missä tuloksena oli myös voitto. Valmentaja Matti Lautamäki tunnusti, että hevonen ei käynyt viikolla kertaakaan valjaissa ennen kuin sitä kävelytettiin kilpailupäivän aamuna.

– Välähdystä vastaan oli tarkoitus katsoa, missä olemme menossa. Vähän olen hämmästynyt (lopputuloksesta) vaikka kyllä minä tiesin, että hevonen on kunnossa.

Seuraavaksi viime viikkojen menestyskaksikko Hammar-Lautamäki pohtii, starttaako Sheikki ensi lauantaina Teivossa, missä vastustajilla pitäisi kiirettä oriin kanssa. Sen verran raikkaassa talvivireessä ori tällä hetkellä kilpailee.

Selene Lune SE-vauhdissa

Tamma Selene Lunen alku-ura oli hankala ja hylkäysstartteja tuli rutkasti, mutta kahdeksanvuotiaana meno on parempaa kuin koskaan.

Lahdessa Harri Koivusen valmentama tamma pisteli Olli Koivusen ajamana tammojen keskipitkän matkan Suomen ennätyksen uuteen uskoon ajalla 13,5a/2640 metriä.

Etusuoralla Selene Lune painui määrätietoisesti keulapaikalle, missä tamma on päässyt juoksemaan ani harvoin.

– Ihmettelin itsekin etusuoralla, että miten tässä näin kävi, kun kovemmissa tehtävissä tamma ei ole juossut keulassa. Vähän kaasu hirtti kiinni, muttei pahasti. Sen verran kuitenkin, että oli pakko antaa hevosen mennä reippaasti. Selene Lune tuntui hyvältä ja vahvalta koko ajan, Koivunen kertoi.

Meno ei hiipunut lopussakaan ja Lahden loppusuoralla tamma oli täysin ylivoimainen.

– Tamma on tosi vahva menijä ja se tsemppaa sekä antaa aina kaikkensa. Eilen Jouko Inkalan kanssa hevosia viimeisteltäessä Selene Lune tuntui tosi hyvältä ja letkeältä eikä tämän päivän esitys tullut yllätyksenä.

Selene Lunen nousu on ollut räjähdysmäistä, sillä vajaan 70 000 euron voittosummasta 50 000 euroa on kilahtanut tililla kahden edelliskauden aikana. Nähtäväksi jää, onko Selene Lunesta jopa uudeksi Ranch Kellyksi.

– Tämä on tosi kiva hevonen. Kehityskäyrää on ollut mukava seurata, kun alkuun meneminen oli vaikeaa. Selene Lune menee koko ajan eteenpäin ja tuntuu mahtavalta, että olemme onnistuneet sen kanssa.

Oikea Toto75-rivi Lahti 11.1.

Toto75-1: 1 Sheikki

Toto75-2: 7 Capo

Toto75-3: 5 Diori

Toto75-4: 7 T.Rex

Toto75-5: 5 Selene Lune

Toto75-6: 8 Kartier

Toto75-7: 3 Ricocone

Seitsemän oikein -voitto-osuus 211,50 euroa

Kuusi oikein 3,89 e, viisi oikein -tuloksille ei voitto-osuutta.

Juttua täydennetty klo 13.45: Lisätty tiedot Selene Lunen juoksusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt