Vermon voimahevosen käytös säikäytti katsojat – valmentajan analyysi kumoaa ilkeät huhut

Julkaistu:

Ravit
Star Martinin ura jatkuu ensi viikon Kavioliigassa.
Kun Vermon neljän kilometrin maratonin voittoihin viime vuosina erikoistunut Star Martini joutui keskeyttämään viime lauantaina Kavioliigassa, ilkeät huhut lähtivät liikkeelle internetissä. Ruunan uran on jopa epäilty olevan ohi.

Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas leikkaa huhuilta siivet. Hän kertoo, että Star Martini jatkaa ensimmäisten Kavioliiga-pisteidensä jahtaamista ensi viikon lauantaina Tampereella.

Star Martini ei astunut lauantaina kunnolla vasemmalla takajalallaan ennen starttihetkeä, eikä ohjastaja Antti Teivainen voinut muuta kuin keskeyttää juoksun muiden takana.

Pesupaikalla normaali

Yleisö saattoi säikähtää Star Martinin puolesta, mutta valmentaja ei hätääntynyt.

– Star Martinilla on kai joku erikoinen hermoperäinen juttu, ja se on tehnyt saman homman aikaisemminkin. Ontumisen jälkeen sen ei tarvitse välttämättä kävellä kuin 300 metriä, kun sillä on taas kaikki kunnossa. Lauantainakin hevonen astui normaalisti jo pesupaikalla, Mäki-Tulokas selvittää.

– Ruuna voi tehdä saman välillä kotonakin. Kun se sattui ensimmäisen kerran 1,5-2 vuotta sitten, silloin kyllä säikähdimme.

Treenari painottaa, että Star Martinilla on ollut kaikki kunnossa myös startin jälkeen kotona.

– Ajoi ruunalla tiistaina, ja kaikki oli ok. Aion ilmoittaa sen ensi viikon lauantaiksi Tampereen lähtöön. Eläinlääkäri Jukka Houttu pystyy samalla tutkimaan hevosen klinikallaan, jos hän sattuisi löytämään vielä jotain tarkempaa syytä sen ongelmaan.

Vaikka Star Martinin Kavioliiga-debyytti meni Vermossa mönkään, lähtö päättyi Mäki-Tulokkaan juhliin. Voittoon kirmasi Star Martinin tallikaveri T. Rex.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt