Välähdys hallitsi vähäveristä Kavioliiga-osakilpailua

Julkaistu:

KAVIOLIIGA
Mika Forss sai taiteiltua Välähdyksen ravilla matkaan ja loppu oli kosmetiikkaa.
Kylmäveriset ja suomenhevoset kilpailivat Turussa Kavioliigaa vain viiden hevosen voimin.

Välähdys oli jo ennakkoon suursuosikki ja esiintyi asemansa veroisesti. Lähtöön on tullut useammankin kerran tänä vuonna laukka, mutta tällä kertaa Mika Forss sai taiteiltua oriin kiltisti ravilla matkaan. Vauhti pysyi sen jälkeen tasaisena ja vaikka Sjö Vinn lopussa nousi rinnalle, niin se oli vain kosmetiikkaa.

– Kokeilimme toivomuksestani nyt toisenlaisia kuolaimia, eikä niistä ollut ainakaan haittaa. Ori oli keulassa tosi rauhallinen tapansa mukaan, mutta vaikka kaveri tuli lopussa lähelle, niin mitään uhkaa ei voiton suhteen lopulta ollut, Forss kommentoi.

Samuli ja Ville Korjuksen, sekä Teija Majanderin omistaman oriin kausi on ollut rikkonainen. Forssin tietojen mukaan hevosen kausi jatkuisi vielä talven puolelle. Turusta irtosi 7000 euroa tuloksella 25,2/2100 metriä.

Forssia ei sen sijaan nähdä Suomen kamaralla hetkeen. Viikolla Ruotsiin muuttanut huippuohjastaja panostaa nyt uraansa uudessa kotimaassaan.

– Hevoset saatiin vihdoin lakoista huolimatta uuteen osoitteeseen. Eilen ajoin niillä jo harjoituksia. Nyt ollaan siellä, eikä ole tarkoitus seilata tänne, Forss huomautti.

Lämminveristen avoin lähtö ei ollut tällä kertaa Kavioliiga-osakilpailu, mutta Auran Ajossa voittaja ansaitsi saman 7000 euroa kuin kylmäveristen päälähdössä. Lähdössä ajettiin alku tosissaan kilpaa ja avauspuolikas oli peräti 08,0.

Loppusuora oli Harri Koivusen tallin juhlaa, kun alkumatkalla suosikki Lexus Dreamia vastaan paikkaansa puolustanut Sobel Conway hallitsi johtopaikalta ja tuttu sotaratsu Shadow of Brisbane kiri kakkoseksi. Lexus Dream taipui raskaan juoksun jälkeen, muttei senkään esitystä voi varsinaisesti mennä moittimaan.

KM Hästfarm I Holmin ja Ylitalo's Gardenin omistama ruuna polki hienon talvituloksen 13,0/2100 metriä. Olli Koivunen ohjasti 6-vuotiasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt