Vähärahaisin vei Kavioliigan lähdön ja ansioitunein Tammaderbyn

Julkaistu:

Kavioliiga
Celebrity Lane ja Lumi-Oosa juhlivat T75-raveissa.
Pitkään näytti lauantaina, että sarjakakkonen Workout Wonder ottaa viimein ensimmäisen osakilpailuvoittonsa Kavioliigassa. Vaan huulille jäi taas. Jenkkiruuna johti joukkoa, kunnes peesissä vaaninut Celebrity Lane spurttasi vastustamattomasti ohi Jyväskylän Killerin loppusuoralla.

Workout Wonder kesti kakkoseksi ja Callela Lisbeth kiri kovaa kolmanneksi. Sarjakärki Lexus Dream ei startannut lauantaina.

Celebrity Lane starttasi avoimeen T75-lähtöön joukon selvästi vähärahaisimpana. Matias Salon valmennettava mahtuisi reilun 100 000 euron voittosummallaan vielä sarjaa alemmaksikin.

Treenari luotti hevoseensa maukkaalta lähtöpaikalta kakkosradalta.

– Kun näin lähtölistan, tuli heti sellainen wow-fiilis, että nythän me voitetaan. Vähän kummastelen, että ihmiset eivät oikein arvosta ruunaa ja se oli aika unohdettu kaikissa vihjeissä, kimppahevosesta itse kymmenyksen omistama valmentaja sanoi.

Olli Koivunen ohjasti Celebrity Lanea, jonka omistaa Talli RaviRinki Iitistä.

– Ruuna tuntui tosi hyvältä ja saatiin olla pitkään Tommin (Kylliäinen) peesissä. Maalisuora oli oikein helppoa. Symppis ja kiva hevonen ajaa.

[video]
[/video]

Tammaderbyn finaalissa voittaja kuittasi 15 000 euroa. Lumi-Oosa vei joukkoa ja sai hyvän haasteen rinnalla ravanneelta Ciiran Tähdeltä, mutta piti paikkansa helposti maaliin suursuosikin arvokkuudella.

– Hevosen suoritus ei jättänyt tänään toivomisen varaa. Lähdin varman päälle ja arvelin että haetaan keulapaikka jos siltä näyttää. Kaikki meni hyvin, ohjastaja-valmentaja Harri Kotilainen iloitsi.

5-vuotias Lumi-Oosa on todellinen superlupaus. Se on voittanut uran 16:sta kilpailustaan 12. Lauantain ykköstila oli kuudes peräkkäinen ja uran voittosumma nousi jo yli 60 000 euron.

Tällä hetkellä kuitenkin näyttää, ettei tammaa nähdä radoilla pitkään aikaan.

– Lumi-Oosa pitää todennäköisesti varsavuoden seuraavaksi. Se ei ole vielä valmis avoimiin tammalähtöihin. Niihin jos lähtisi jo, tekisi vain karhunpalveluksen hevoselle, Kotilainen sanoi.

Lumi-Oosan omistaa ja sen on myös kasvattanut Markku Lumiaho.

Suomenhevostammojen lauantain avoimessa lähdössä Hetviina onnistui vihdoin.

– Voitot ovat tosiaan vähän kiertäneet, vaikka hevonen on ollut koko ajan tosi hyvä. Vallankin viimeksi Vermossa tuli outo laukka, ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäki sanoi.

Tupamäki tarjosi Hetviinalle lauantaina hyvän selkäreissun kärkiryhmässä.

– En missään nimessä halunnut ajaa johtavan rinnalta. Kiristä tuli pitkä, mutta onneksi päästiin pikkuisen huilaamaan loppukurvissa Liisan Tulilinnun selässä.

Arctic Lover oli illan T75-rivin potintekijä. Ajajaliigaa ylivoimaisesti johtava Santtu Raitala tarjosi Pekka Korven valmennettavalle unelmajuoksun sisäradalla, mistä hevonen kiitti kirimällä niukkaan voittoon ennen Look Completeä.

Raitala voitti lauantaina kolmesti ja venytti eron ajajaliigan kakkoseen Hannu Torviseen jo 16 voittoon (252–236).

Suomenhevosten kolmosdivarissa Humiseva kiidätti voittoon Tero Lahtisen ohjastaman ja Tiina Mäkisen valmentaman Humisevan. Kuskin mukaan voitto oli helppo ja hevosella rutkasti voimia tallella vielä maalissakin, mutta ruuna ei tee mielellään eroa muihin.

Lauantaina Killerillä ravattujen Kasvattajakruunujen tapahtumista voit lukea täältä:

Oikea T75-rivi

T75-1: 2 Peanuts

T75-2: 3 Hetviina

T75-3: 16 Arctic Lover

T75-4: 3 Lewis Ale

T75-5: 10 Humiseva

T75-6: 3 Lumi-Oosa

T75-7: 2 Celebrity Lane

Seitsemän oikein tuloksille: 711,85 euroa

Kuusi oikein: 9,61 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt