Nousuvireinen T.Rex raatelee taas

Julkaistu:

KAVIOLIIGA
Kesän starteissaan alisuorittanut T.Rex on jälleen löytämässä itsensä.
Lauantaina Jyväskylässä starttaa Kavioliigan toinen kolmannes, kun lämminveristen ykkössarjalaiset ovat tulessa. Kokonaiskilpailua johtava Lexus Dream ei ole mukana, joten Workout Wonderille avautuu tilaisuus pinkaista aivan kärjen tuntumaan. 25 pisteen arvoisella voitolla ero kutistuisi kahteen pinnaan.

Workout Wonderin ohella suosikkeihin lukeutuva T.Rex ei kesällä suorittanut huipputasolla ja jäi elokuun alussa kilpailutauolle.

- Ruuna vaikutti loppukesästä väsyneeltä ja se käväisi kipeänäkin, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas kertoi kolme viikkoa sitten.

Jyväskylässä tauolta palannut ruuna näytti kuun alussa parempaa osaamistaan runttaamalla kiertämällä keulaan jo viimeisen takasuoran lopussa. Ruunaa ei Mäki-Tulokkaan mukaan oltu viritelty erikoisesti viime kisaan eli startti saattoi paussin jälkeen tehdä pelkkää hyvää.

- Voitto tuli viimeksi helposti, mutta toki lähtö oli eri tasoa kuin tällä kertaa. Kaiken kaikkiaan esitys oli iloinen ja positiivinen. Kotona hevonen on ollut hyvän tuntuinen startin jälkeen.

Lähtöpaikka on lauantaina ulkona seiskaradalla, mistä ajotaktiikka lienee maltillinen, kun kyseessä on vasta toinen kisa tauon jälkeen. Sillä tuskin halutaan tässä vaiheessa ajaa henkisesti ja fyysisesti vaativalta kuolemanpaikalta eli keulahevosen rinnalta.

Valmentajan kommenteista on tulkittavissa samansuuntaista ajattelutapaa.

- Lähtöpaikka on mikä on, eikä me alussa todennäköisesti lähdetä tuhlaamaan voimia. Lähtöön satsatessa kuolemanpaikkavaara on suuri, eli eiköhän me alussa ajeta takaa ja katsota, miten matkavauhti lähtee kehkeytymään.

Haastajatkin nousussa

Lähdön jokerikortti on pitkästä aikaa loistopaikalta starttaava Celebrity Lane. Ruuna on riuska avaaja, joka mitä todennäköisimmin tähtää koko matkan johtoon. Kyseinen taktiikka voi hyvinkin onnistua, sillä vire on noususuhdanteinen.

- Ruuna oli hyvä viimeksikin Vermossa, missä juoksu oli meidän osalta ohi 100 metrin juoksun jälkeen, kun hevonen joutui pakittelemaan hännille. Celebrity Lane tuli pussissa maaliin ja tykkäsin sen olemuksesta. Kakkosradalta pitää olla avoin kaikille mahdollisille juoksunkuluille, mutta eiköhän meidän pidä lähteä reippaasti matkaan, kun hevonen pääsee hyvin liikkeelle, valmentaja Matias Salo kertoi.

Myöskään voitokasta Bret Bokoa ei voi koskaan aliarvioida. Tuoreimmassa kisassaan veteraani väläytti nousukuntoaan kirimällä terävästi maaliin. Haussa on peräti uran 55. ykkössija.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt