Kavioliigan kärkinimet juhlivat ensimmäisessä Grand Prix'ssä

Julkaistu:

KAVIOLIIGA
Lexus Dream ja Josveis hallitsevat Kavioliigaa näytöstyyliin.
Superlauantaissa ratkaistiin historian ensimmäiset Kavioliiga Grand Prixit. Lämminveriset esiintyivät Vermossa ja kylmäveriset Seinäjoella. Tutut nimet ryntäsivät otsikoihin, kun Kavioliigan pistetaulukon selvät ykkösnimet Lexus Dream ja Josveis olivat parhaita 20000 euron tuplapistejahdissa.

Lämminveristen kisa oli harmittavan tylsä tapahtuma, jossa ajettiin kilpaa oikeastaan vain ensimmäiset ja viimeiset 200 metriä. Se ei tietystikään ollut hurmaavan voittajan Lexus Dreamin vika. Ruuna piti kiivaassa kiihdytyksessä varmasti johtopaikan ja sen jälkeen matkalla mentiin köröhölkkää, kunnes lopussa Ari Moilanen irroitti suosikin muista.

– Alkuun piti satsata ihan tosissaan, mutta aika varmasti saimme pidettyä johtopaikan. Prässääjiä ei näkynyt, joten ajettiin sitten hiljaa. Tälle käy kaikki. Lopussa se irtosi helposti. Voimia jäi paljon, eikä oljenkorsia tarvittu, Moilanen kommentoi suurkilpailuvoittoaan.

Itse lähtöä kiinnostavampia olivat Moilasen kommentit lähdön jälkeen, sillä menestynyt ravimies lupasi suomalaisille ravikannattajille mukavia asioita Lexus Dreamin 6-vuotiskauden suhteen.

– Minusta tämä nousee ensi vuonna maanosan absoluuttiselle huipulle. Se kehittyy edelleen joka starttiin ja on tullut koko ajan monipuolisemmaksi. Aika näyttää, mutta minulla on ainakin valtavan kova usko tähän hevoseen, Moilanen painotti.

Kavioliigan hoitajaliigaa johtava Johanna Kyläkoski tunnusti, että lauantain voiton osalta suurimmat jännityksen hetket koettiin ennen lähtöä.

– Meillä oli pieniä kengitysmurheita lämmityksen jälkeen. Ruuna oli polkenut nauloja irti, mutta onneksi Venäläisen Kari sotki polkupyörällä hirmukyytiä katokselle fiksailemaan asiat kuntoon. Iso kiitos sinne, Kyläkoski mainosti.

Toni Lasilan ja Toni Rytkösen omistaman Lexus Dreamin voittoaika oli 14,6/2120 metriä. Markku Nieminen valmentaa ja jahtaa valmentajaliigan kärkinimeä Antti Ojanperää sen liigan kakkosena.

Josveisin varmuus pitää sen Välähdyksen edellä

Kylmäveristen Grand Prix'stä ennakoitiin kaksinkamppailua Josveisin ja Välähdyksen välillä ja sellainen saatiin. Välähdys sortui jälleen perisyntiinsä lähtölaukkaan ja ilmestyi Kouvolan osakilpailun tapaan haastamaan Josveista vasta lopussa. Tiukoimmat tilanteet nähtiin viimeisessä kaarteessa, jossa taustalta hurjalla vauhdilla edennyt Välähdys kävi jo edellä, mutta lopulta Josveis pinnisti varmaan voittoon. Kavioliigan kärkiohjastaja Santtu Raitala tosin mainosti, ettei hätä ollut tämännäköinen sielläkään.

– Ajoin siinä kaarteessa erityisesti Joriinia vastaan, eikä Josveiskaan heti ymmärtänyt, että ketä vastaan tässä kilpaillaan, kun Välähdys tuli niin vauhdilla. Oikein varmasti sitä tilannetta sitten hallittiin maaliin saakka, Raitala kertoi.

– Josveis on minulle mieluisa hevonen ja tämä on mieluisa kilpailusarja. Erityisen mieluisa kilpailusarja tämä on tälle hevoselle, sillä se on nimenomaan syksyllä ja talvella parhaimmillaan. Kaikki voitot ovat mukavia, mutta on näissä tietysti pieni lisälataus, Raitala lisäsi.

Josveisilla oli kesällä pieni musta hetki, mutta kausi on ollut yleisesti täysosuma. Taustajoukoista hoitaja Jutta Ihalainen tunnustaa yllättyvänsä hevosen kanssa edelleen lähes päivittäin.

– Ruuna on ollut meillä kauan, mutta on se uskomaton hevonen, kun se vain kehittyy ja jaksaa yllättää tällaisilla juoksuilla kerta kerran jälkeen. Tietysti se oli harmi, että Välähdys laukkasi, mutta nämä on ravikilpailut. Josveisin kanssa on tähdätty tiukasti tähän syksyyn ja talveen. Se on sen parasta aikaa. Hienoa, että se on saatu tällaiseen kuntoon ja on tällainen Kavioliiga olemassa, Ihalainen myhäili.

Paul Lindgrenin omistama Josveis ravasi voittoajan 25,2/2100 metriä. Kavioliigan valmentajapistepörssin ykkösnimi Antti Ojanperä valmentaa.

Muissa lähdöissä vältyttiin jättiyllätyksiltä ja superlauantain jackpot palautti oikein veikanneille rapeat 400 euroa. Vermon menestyjä oli Harri Koivusen talli, josta voittivat Toto75-lähdön Ricocone sekä Selene Lune.

Oikea T75-rivi

T75-1: 2 Die Kaiserin

T75-2: 9 Veeran Poika

T75-3: 1 Lexus Dream

T75-4: 3 Josveis

T75-5: 10 Selene Lune

T75-6: 1 New Life Wheels

T75-7: 2 Ricocone

Seitsemän oikein tuloksille: 417,87 euroa

Kuusi oikein: 4,34 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt