Kuka kuuluu 20 000 euron tuplapistejahtiin? Äänestä suosikkisi mukaan Kavioliiga Grand Prix’hin

Julkaistu: , Päivitetty:

Kavioliiga
Äänestys päättyy maanantaina kello 9.00.
Metkutus, Rapin Aatos vai Rokin Maxi?

Callela Lisbeth, Pajas Face vai Religious?

Ravilähtöjen osallistujista ei ole koskaan aiemmin äänestetty Suomessa. Mutta nyt äänestetään.

Yleisö saa päättää, mille hevosille kuuluvat kymmenennet eli viimeiset paikat ensi lauantain historiallisissa Kavioliiga Grand Prix -lähdöissä. Äänestyksen kohteina ovat sekä kylmäveriset että lämminveriset ravurit.

Äänestys alkaa heti ja päättyy maanantaiaamuna kello yhdeksän. Ilta-Sanomat järjestää äänestyksen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Äänestämään pääset tästä linkistä: Kavioliiga GP:n yleisöäänestys

Hevosten viime suorituksia voit tutkailla vaikkapa videokirjastosta. Syyskuussa käynnistyneestä Kavioliigasta voit lukea lisää muun muassa kilpailusarjan sivuilta.
Grand Prix -lähtöjen yhdeksän muuta osallistujaa ovat jo varmuudella lähtölistoilla alkukauden osakilpailuista keräämiensä pisteiden ansiosta.

Lämminveristen pisterohmuista GP-lähtöön ilmoitettiin Lexus Dream, Chief Orlando, Workout Wonder, Sobel Conway, Bret Boko, Mr Golden Quick, Willow Pride, Stoneisle Ocean ja Seabiscuit.

Kylmäverisistä mukaan lähtevät Josveis, Vixen, Koskelan Akseli, Välähdys, Vinksa, Joriini, Nopsan Vauhti, Polara ja Larvan Hurmos.

Lopulliset lähtölistat valmistuvat äänestystuloksen selvittyä maanantaina.

Lämminveristen ensimmäinen Kavioliiga Grand Prix ravataan ensi lauantaina Vermossa ja kylmäveristen ensimmäinen GP samana iltana Seinäjoella. Molempien lähtöjen voittajahevonen kuittaa 20 000 euron ykköspalkinnon ja kilpailusarjan tuplapisteet.

Sarjan toiset GP-lähdöt ravataan helmikuussa. Kavioliigan mestarit ovat selvillä koko kilpailukauden päätteeksi toukokuussa.

Ensimmäisen Kavioliiga GP:n 10. osallistuja, ehdolla olevat lämminveriset


Callela Lisbeth on 5-vuotias Suomessa syntynyt tamma, jota valmentaa Markku Nieminen. Ikäluokkalähdöissä hienosti menestynyt hevonen on kerännyt mukavasti tiliä myös tänä vuonna aikuisena ja alla on lupaava suoritus Porin St. Legeristä. Kavioliigassa Callela Lisbeth on sijalla 21.
Pajas Face on 7-vuotias Ruotsissa syntynyt ruuna, joka tulee Matias Salon tallista. Tänä vuonna Suomeen muuttanut hevonen on noussut avointen sarjojen vakionimeksi. Viime kilpailu lauantaina Kouvolassa pilaantui laukkaan. Kavioliigassa sijoitus on tällä hetkellä 17.
Religious on 4-vuotias Ruotsissa syntynyt ori, jonka valmentaja on Nina Pettersson-Perklen. Hevonen hinkuu Kavioliigan GP-lähtöön joukon selvästi kokemattomimpana, mutta päivän kunto on kohdillaan. Siitä kertoi vahva kiri, joka kantoi Kouvola-ajon kakkoseksi lauantaina. Kavioliigassa Religious on sijalla 12.Ensimmäisen Kavioliiga GP:n 10. osallistuja, ehdolla olevat kylmäverisetJuha-Matti Paavolan valmentama Metkutus on 15-vuotias suomenhevosori ja varsinainen teräsmies, sillä meneillään on jo 12:s peräkkäinen kilpailukausi. Hevonen on pystynyt voittamaan vähintään kerran joka kaudellaan. Ahkerasti kilpaileva ori oli kolmisen viikkoa sitten Seinäjoella Kavioliigan osakilpailun kuudes hyvällä kirillä takajoukoista. Kuninkuusraveissa elokuussa Metkutus oli kokonaiskilpailun seitsemäs. Kavioliigassa pistepussi oikeuttaa sijaan 22 tällä hetkellä.
Rapin Aatos on 13-vuotias ori, jonka valmentaja on Jouni Miettinen. Hevonen on tuttu nimi suomenhevosten avoimista sarjoista. Sen viime kilpailu Kavioliigan osakilpailussa Seinäjoella pilaantui pussitukseen ja sitä seuranneeseen loppukaarteen laukkaan. Elokuun kuninkuuskilpailussa Rapin Aatos oli yhdeksäs. Kavioliigassa ori on sijalla 19.
Nyyti-Maria Timosen valmentama 12-vuotias Rokin Maxi on samaa sarjaa edellisten kanssa: vahva ja kokenut kovissa liemissä keitetty suomenhevonen. Ori kilpaili lauantaina Kouvolassa, mutta laukkasi kesken lupaavan kirin ja hylättiin. Elokuun kuninkuuskilpailussa Rokin Maxi oli kymmenes. Kavioliigassa sijoitus on tällä hetkellä 20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt