Josveis venytti hurjaa Kavioliigan voittoputkeaan – tallikaveri säesti Kouvola-ajossa

Julkaistu:

Kavioliiga
Josveisin huippukunto pitää ensi lauantain Kavioliiga GP:n kynnyksellä.
Josveis ei tunne edelleenkään tappiota Kavioliigassa. Ruuna on startannut syyskuussa alkaneen kilpailusarjan osakilpailuissa nyt neljä kertaa, ja aina on tullut voitto.

Lauantaina Kouvolassa Antti Ojanperän valmennettava oli paras kärkipaikalta hovikuskinsa Santtu Raitalan ohjastamana. Ruunan saldo Kavioliigassa nousi jo 100 pisteeseen, millä ollaan todennäköisesti korkealla myös kauden päätteeksi toukokuussa. Eikä mikään viittaa siihen, että hokkikengilläkin hyvin kulkevan mahtavan talvihevosen menestyskulku olisi laantumassa.

Josveisin tietä keulavoittoon silotti Välähdyksen lähtölaukka. Välähdys selvisi raville ennen hylkäystuomiota ja kiri parijonosta taistoon mitalisijoista, mutta tehtävä oli voittoa ajatellen toivoton, kun Josveis kiihdytti vauhdikkaasti alta pois.

– Satsasin kaiken ensi metreihin, mutta lopetin satsaamisen, kun näin että Välähdys laukkaa. Sen jälkeen ajettiin kissa ja hiiri -leikkiä Välähdyksen kanssa, ohjastaja Raitala kertasi ratkaisuhetkiä.

Ajajaliigan voittoon takertunut huippukuski ihasteli jälleen kerran valmentaja Ojanperän ja muiden taustavoimien työtä 10-vuotiaan hevosen kanssa.

– Josveis on mennyt hullun paljon eteenpäin joka vuosi. Mahtavaa, miten suomenhevonen pystyy kehittymään vuosi vuodelta enemmän.

Josveis tienasi voitosta 7000 euroa.

[video]
[/video]


Zultanio vei Kouvola-ajon

Lämminveristen kavioliigapisteet olivat jaossa tasoitusajona ravatussa Kouvola-ajossa. Täyden potin vei paalulta startannut Zultanio, mutta nähtäväksi jää, lähdetäänko vain reilut 40 000 euroa tienanneella hevosella GP-lähtöön sarjakärki Lexus Dreamia ja kumppaneita vastaan. Luultavasti ei, sillä hevoselle väläyteltiin lauantain kisan jälkeen jo talvitaukoa.

Loppukesästä Italiasta Suomeen muuttaneen Zultanion takaa löytyvät samat nimet kuin Josveisiltä. Santtu Raitala ohjasti Antti Ojanperän valmennettavaa. Kouvola-ajon voitto oli 10 000 euron arvoinen.

– Olen antanut hevoselle aiemmin tarkoituksella kilttejä juoksuja. Hyvin se tänään vastaili jokaiseen pyyntööni kirikierroksella. Oli lopulta yllätys, miten hienosti vasta 4-vuotias ja rutinoimaton hevonen pystyi kamppailemaan kovia takamatkalaisia vastaan. Voitto tuli varmaan tyyliin, Raitala kommentoi.

[video]
[/video]

Kavioliigakauden ensimmäiset Grand Prix -lähdöt tuplapisteillä ja 20 000 euron ykköspalkinnoilla ravataan ensi viikon lauantaina. Lähtöihin pääsee suoraan mukaan yhdeksän eniten pisteitä kerännyttä mukaan ilmoitettua sekä lämminveristen että kylmäveristen puolella.

Jos GP-lähtöihin ilmoitettuja hevosia on enemmän kuin 11, kymmenensistä paikoista järjestetään yleisöäänestys IS Raveissa. Äänestys alkaa sunnuntaina ilmoittautumisten jälkeen ja päättyy maanantaiaamuna kello 9.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt