Jaajo Linnonmaa on lauantaina kiinni jättipotissa – suosikkijuontajalla eräs tärkeä rooli hevosensa taustatiimissä

Julkaistu:

Kymenlaakso-ajo
Jaajo Linnonmaan raviharrastuksen ehdoton kohokohta saattaa toteutua lauantaina Kouvolassa.
Viime vuosikymmenellä ravikärpäsen puraisun kankkuunsa saanut tähtijuontaja Jaajo Linnonmaa oli välillä hevoseton mies. Muutamia vuosia sitten olympialumilautailija Janne Korpi onnistui kuitenkin puhumaan hänet takaisin hevospiireihin.

Jaajo kävi Korven, Peetu Piiroisen ja Antti Pihlströmin kanssa kimppatalliin AA, jossa on kaikkiaan seitsemän osakasta.

Omistajakimppa (ei kerho) on pysynyt kasassa. Eripuraa jäsenten välillä on aiheuttanut korkeintaan nimivalinnat.

Korpi kertoo, että Jaajo on ollut erityisen innokas keksimään nimiä AA-tallin varsoille. Juontaja ei ole kuitenkaan saanut tahtoaan läpi.

Minkälaisia nimiä Jaajo on heitellyt?

– En niin tarkkaan muista, mutta kova hän on ollut niitä keksimään, Korpi virnistää.

Omistajien ensimmäisen varsan nimeksi tuli American Hero. Rivouksia tai eriskummallisia sutkauksia ei ole seurannut sen perässäkään.


Kolmevuotiaan American Heron nuoremmat sisarukset ovat Miss America ja American Zakke. Tänä kesänä syntyneellä orivarsalla ei ole vielä nimeä.

Kaikkien varsojen emä on Artcic America, jolla Janne Korpi pärjäsi kilparadoilla hyvin vuosikymmenen alkupuolella.

Voitokas aloitus

Siitä kun Jaajo pähkäili kolme vuotta sitten nimeä kimppansa ensimmäiselle varsalle on edetty jännittävään pisteeseen. American Hero jahtaa lauantaina ravattavassa Kymenlaakso-ajossa muhkeaa 45 000 euron voittopottia.

Ruunaksi kastroitu lämminverinen on Kouvolan kilpailun suurin suosikki.

Startti on American Heron viides. Se on saavuttanut kolme voittoa ja yhden kakkossijan.

Korpi kertoo, ettei Jaajo ole kiireiltään ehtinyt käydä vielä jännittämässä lupaavan hevosensa juoksuja raviradalla.

– Tallilla hän on joskus käynyt moikkaamassa hevostamme, Korpi sanoo.


– Jaajo ei pääse myöskään Kouvolaan lauantaina. Enkä pääse sinne minäkään, sillä ajan samaan aikaan kilpaa Eskilstunassa, isänsä Pekka Korven Ruotsin tallin pyörittämisestä tällä hetkellä vastaava Korpi huomauttaa.

Herää kysymys, että mikä on juontajaässän tärkein rooli omistajaporukassa, ellei hänen nimiehdotuksia hyväksytä eikä hän käy seuraamassa kilpailuja.

– Rahoittaja, Korpi hekottaa pilke silmäkulmassaan.

Jos American Hero leikkaa maalilinjan ensimmäisenä lauantaina, se rahoittaa omansa ja sisarustensa ylläpitokulut moniksi kuukausiksi.

Lupaavat treeniotteet

Korpi on melko optimistinen ykkösradalta starttaavasta isänsä ajokista. American Hero voitti melko selvästi viime viikon karsintalähtönsä ja pystyy Korven mukaan lisäämään vielä kierroksia finaalissa.

– American Hero ei ollut Pekan mukaan ihan parhaimmillaan karsintalähdössä, koska sillä ei ollut ajettu ennen sitä kovin lujaa harjoituksissa.

– Hän sanoi kuitenkin pari päivää sitten, että ruuna oli tuntunut aika hyvältä. Karsintajuoksu teki sille hyvää. Olemme hyvin tyytyväisiä sijoituksesta kolmen joukossa, muttei voittokaan yllättäisi, omistaja tunnustaa.


Korpi kehuu lopuksi American Heron ominaisuuksia.

– Ruuna on ollut koko ajan tosi lahjakas ja vauhdikas. Odotimme sen ehtivän jo aikaisemmin ajettuihin suuriin ikäluokkakisoihin, mutta iso hevonen ei ollut vielä valmis niihin. Tästä syystä sen uran avaus siirtyi syksyyn.

– Olemme olleet tyytyväisiä American Heron kilpailuotteisiin, ja juoksijan vikaa näyttäisi olevan myös sen 2-vuotiaalla pikkusiskolla, joka on valmennuksessani täällä Ruotsissa, Korpi vinkkaa.

Kavioliigaäänestys IS Raveissa

Kouvolassa ravataan myös molempien rotujen syksyn Kavioliigan viimeiset osakilpailut ennen seuraavan lauantain GP-lähtöjä.

Vermossa ja Seinäjoella ajettaviin GP-lähtöihin ovat oikeutettuja osallistumaan yhdeksän eniten osakilpailuissa kerännyttä hevosta.

Kymmenensistä GP-paikoista järjestetään yleisöäänestys IS Raveissa. Äänestys alkaa sunnuntaina 10.11. aamupäivällä ja päättyy vuorokautta myöhemmin maanantaina klo 9.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt