Lexus Dream hurmasi Käpylä GP:ssä – Vixenille myös täydet kavioliigapisteet

Julkaistu:

Kavioliiga
Vermon EM-lauantai käynnistyi huippuhevosten huippuesityksillä.
Vermon Käpylä GP on ravisyksyn klassikkokisa, jossa jaettiin tänä vuonna myös Kavioliigan pisteitä. Täyden potin otti hirmukunnossa radoille syksyllä palannut Lexus Dream. Harva hevonen karkaa Atupemiltä näytöstyyliin, mutta Lexus Dream teki sen lauantaina. Hannu Torvinen ohjasti Markku Niemisen suojattia.

Torvinen käytti Lexus Dreamin lähtönopeutta ja käskytti sen takamatkasta huolimatta kärkipaikalle reilut 500 metriä juostuna.

– Päästiin hyvin matkaan juoksulangalta. Muutama hevonen vielä laukkasi ja päästiin välistä sukeltamaan. Ensimmäinen 200–300 metriä mentiin tosi kovaa ja sitten päästiin suosiolla keulaan.

Lyhyesti lähtöön laukannut Atupem ilmestyi rinnalle noin 1 500 metriä ennen maalia. Toisella kilometrillä vauhti kiihtyi selvästi.

– Koko ajan tuntui, ettei ole mitään hätää. Lexus Dream piti koko ajan sellaisen metrin eron Atupemiin. Viimeisessä kurvissa kun Atupem siirtyi meidän taakse, piti lähteä ajamaan kovaa ja hevonen vastasi pyyntöön hienosti. Se voitti helposti, Torvinen kertasi.

Lexus Dream on vasta 5-vuotias. Ohjastaja uskoi, että kyseessä on kansainvälisen tason hevonen.

– Ehdottomasti! Harvoin näin juoksijahevosta pääsee ajamaan. Lexus Dream lähtee tosi helposti kovaa liikkeelle ja se on iso juttu, kun mennään kansainvälisiin lähtöihin. Varmasti ruuna näyttää ensi vuonna, että kuuluu isoihin lähtöihin.

Käpylä GP:n 10 000 euron ykköspalkinto irtosi kilometriajalla 13,8/2640 metriä, mikä on kilpailuennätys. Hevosen omistavat Toni Lasila ja Toni Rytkölä.

Kakkostilan tuottamien pisteiden myötä myös Atupemin paikka tuplapistejahdissa marraskuun Grand Prix -lähdössä olisi melko varma. Valmentaja Antero Tupamäki kuitenkin sanoi TotoTV:n haastattelussa ennen juoksua, että Atupemille mietitään jo talvitaukoa.

”Ajettiin kirkkoajoa”

Kylmäveristen puolella pakka oli levällään, kun ensin ennakkosuosikki Välähdyksen osallistuminen peruutettiin lauantaiaamuna ja starttihetkellä ennakkosuosikki Vaellus otti pahan lähtölaukan.

Tilanteen hyödynsivät parhaiten Vixen ja ohjastaja Mika Forss. Väkevä ori antoi voimiensa puhua 2620 metrin matkalla ja oli omaa luokkaansa johtavan rinnalta. Voittomarginaali Larvan Hurmokseen ja kumppaneihin venyi 15 metriin.

– Päästiin aika mukavasti liikkeelle tänään. Ensimmäinen maili ajettiin kirkkoajoa ja viimeisellä tuhannella sitten ruvettiin vähän pusertamaan keulahevosta. Viimeisellä takasuoralla ja tunsin, että keulahevonen (Rapin Aatos) ainakin nitistetään, Forss sanoi.

Markus Porokka valmentaa Vixeniä, joka on lyönyt tällä kaudella lopullisesti läpi valtakunnan suomenhevosparhaimmistoon kuninkuuskilvan epäonnistumisesta huolimatta.

– Kun Markus ilmoittaa hevosen starttiin, se on aina kunnossa. Hänen hevosensa ovat hyvin treenattuja ja hoidettuja, Forss kehaisi.

EM-ravit ovat parhaillaan käynnissä Vermossa. Ilta huipentuu 4-vuotiaiden lämminveristen UET GP:n finaaliin, jonka voittaja kuittaa 200 000 euron jättipalkinnon. Suomea edustavat Graceful Swamp ja Lewis Ale. Kisa starttaa noin kello 19.50.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt