Ruotsiin ja Kavioliigaan tähtäävän Välähdyksen kärryille huippukuski – ”Kausi mennyt mörrin persiisiin”

Julkaistu:

Ravit
Ensi kevään Elitkampen on uuden kuskikokeilun taka-ajatuksena.
Valmentaja Ville Korjus ei ole ollut tyytyväinen omaan panokseensa Välähdyksen ohjaksissa viime kilpailuissa.

Tämä on yksi syy, minkä takia tähtihevosen kyytiin hyppää ensi lauantain Erilo-juoksussa ohjastajaliigan pitkäaikainen hallitsija Mika Forss.

Korjus kertoo kysyneensä Forssia suojattinsa ajajaksi jo ennen viime lauantain Lappeenrannan laukkastarttia.

– Kysyin Mikaa kuskiksi pari viikkoa aikaisemmin Turun raveissa. Hän piti ehdotustani mielenkiintoisena, Korjus kertoo.

Välähdys pääsi kesän hutistarttiensa jälkeen arvovoittojen makuun Vermon Tähtisprintterissä, mutta on laukannut sen jälkeen molemmissa kilpailuissaan.

– Kokeillaan nyt Forssia, jos vika onkin ollut minussa. En ole kyllä joka kerta onnistunut Välähdyksen kärryillä. Turussa ori kävi metrin lähtöauton siivekkeiden ohitse ennen starttilinjaa ja laukkasi. Tuomariston olisi kyllä pitänyt palauttaakin lähtö siitä syystä.

– Lappeessa auton lähestyminen ei sujunut myöskään ihan nappiin. Välähdys kiihdytti matkaan tosi lujaa, mutta laukkasi, kun Nopsan Vauhti laukkasi sisäpuoleltamme. Ori jotenkin tulistui kaverin laukasta. Ilman Nopsan Vauhdin hyppyä Välähdyskin olisi voinut pysyä ravilla, Korjus pohtii.


Ruotsin kokemus hyväksi

Forss ohjastaa Välähdystä Tampereen suurkilpailussa ensimmäisen kerran. Korjuksen lisäksi kotkalaishevosen kärryillä starteissa on istunut vain muun muassa PM-voiton oriilla ajanut Harri Kotilainen.
– Ei ole poissuljettua, vaikka Kotilainen tai joku muukin ohjastaja ajaisi Välähdystä vielä joskus, valmentaja tuumailee.

Epäonnistumisten lisäksi ensi kevään Tukholman Elitkampen on yksi syy Korjuksen uudelle kuskikokeilulle.

– Elitloppet-raveihin osallistuminen on ollut mielessäni. Jos Välähdys lähtee sinne ensi keväänä, sillä olisi hyvä olla ohjastaja, jolla on paljon kokemusta Ruotsin raveista.
Forss on kilpaillut viime vuosina ahkerasti Ruotsissa ja kertonut jopa muuttavansa sinne lähiaikoina. Moninkertainen Suomen ajajaliigan mestari voitti Elitkampenin kolme vuotta sitten ravikuningas Vitterillä.

Korjus sanoo, että hän on sopinut Forssin kanssa Välähdyksen ajamisesta toistaiseksi vain Erilo-juoksussa.

– Sen jälkeen katsotaan taas tilannetta. Tärkeintä olisi saada oriille onnistumisia, kun sen kuntokin tuntuu olevan hyvällä mallilla.

Hirnui vihaisena tappiosta

Välähdys nousi Lappeenrannassa pahan laukkansa jälkeen mainiosti kolmanneksi.

– Ori teki lauantaina hyvän juoksun. Se vähän jo puutui viimeisen sadan metrin aikana, mistä tuntui olevan itse vihainen. Hevonen oikein hirnui maalissa, mitä ei ole ennen normaalisti. Sillä on vähän turhankin paljon omia ajatuksiaan, Korjus naurahtaa.

Välähdyksen kausi jatkuu näillä näkymin aikaisempaa pidempään. Korjuksen mukaan on hyvin mahdollista, ettei ori pidä perinteistä talvitaukoa lainkaan.

– Koska kausi on mennyt mörrin persiisiin, ja hevosella on ikääkin jo kymmenen vuotta, kilpailemista voisi jatkaa myöhempään vaikka talvellakin. Hyväpalkintoiset Kavioliigan lähdötkin on otettava huomioon.

Erilo-juoksu ei ole Kavioliigan osalähtö, mutta seuraavana lauantaina Vermon EM-raveissa ajettava huippujen kylmäverilähtö on.

Välähdys starttaa Tampereella kuutosradalta ja saa vastaansa muun muassa viime lauantaina Kavioliigassa ylivoimaisesti voittaneen Josveisin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt