Josveis nappasi täydet Kavioliigan pisteet ja siirtyi sarjakärkeen

Julkaistu:

Kavioliiga
Santtu Raitalan ajokki hyödynsi Välähdyksen lähtölaukan. Lämminveristen avoimessa lähdössä hurmasi Lexus Dream.
Ville Korjuksen Välähdys oli Kavioliigan lähdön suuri ennakkosuosikki Lappeessa lauantaina, mutta ori pilasi juoksunsa taas kerran lähtölaukkaan. Sen jälkeen pöytä oli katettu Josveisin keulasoololle, eikä ohjastaja Santtu Raitala jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Josveis sai vetää joukkoa rauhassa ja karkasi 18,5-vauhtisessa lopetuksessa muilta.

– Tiesin, ettei Välähdyksestä pääse ulkopuolelta ohi jos se menee ravia, mutta se laukkasi ja meille tuli sopivasti tilaa. Lopulta Josveis voitti varmasti, Santtu Raitala sanoi.

Josveis on nyt 10-vuotias ja uran voittosumma jo noin 260 000 euroa. Raitalan mukaan Antti Ojanperän valmennettava tuntuu petraavan otteitaan vuosi vuodelta. Lauantain voittoaika oli 22,6a/1609 metriä.

– Tosi mielenkiintoista nähdä, pystyykö se tekemään saman vielä. Tänä vuonnakin on tullut jo yli 100 000 euroa palkintorahaa, mikä on tosi paljon. Taustatiimi on onnistunut hienosti hevosen kanssa ja saanut omistajalta luottamusta sen rakentamiseen, ohjastaja kiitteli.

Välähdys teki laukkansa jälkeen hirmujuoksun. Ori jäi jäi kauas muista ja tavoitti pääjoukon vasta kirikierroksen käynnistyessä. Silti se kiersi hänniltä neljännen radan kautta kuin lentämällä vielä voittokamppailuun, mutta lopulta liika oli liikaa ja sijoitukseksi tuli kolmas. Edellä mainitun kaksikon väliin kiilasi Josveisiä sisäradalla seurannut Vinksa.

Josveis siirtyi voittonsa ansiosta Kavioliigan sarjakärkeen 50 pisteen saldollaan ja on jo varmistanut paikkansa marraskuun GP-lähdössä.

[video]
[/video]

Lämminveristen avoimessa lähdössä ei jaettu liigapisteitä. Voiton vei kilpailutauolta palannut Lexus Dream, joka jätti kovat vastustajat Chief Orlandon johdolla kuin seisomaan lopussa.

– Aika makeasti hevonen kiihtyy! Se on heti täydessä vauhdissa. Varmasti nopeimpia hevosia, mitä olen ikinä ajanut, ohjastaja Hannu Torvinen sanoi.

Lexus Dream pinkoi lopun peräti 08-vauhtia. Eikä kaikki ollut Torvisen mukaan edes pelissä. Kilometriaika oli 10,7a/1609m.

– Helposti tuli sitä vauhtia. Oli hyvä tunne loppukurvissa, enkä halunnut jättää mitään sattuman varaan. Kun avasin hevoselta korvat, se lähti ihan omasta halustaan.

Lexus Dreamia seurannut Bret Boko täydensi Markku Niemisen tallin kaksoisvoiton. Johtavan rinnalla matkannut Chief Orlando jätettiin neljänneksi.

[video]
[/video]

Personal Trainer oli yksi T75-kierroksen ylivoimaisista voittajista enintään 20 000 euroa tienanneiden sarjassa. Juha Utala antoi muiden huhkia ensi metreillä ja ajoi ruunan takasuoralla voimalla kärkipaikalle. Lopussa valjakko ei saanut minkäänlaista vastusta muilta ja 12,5-vauhtisessa lopetuksessa näytti jäävän varaakin.

– Katsoin ensin mitä muut kaverukset touhuavat edessä ja ajoin sitten eteenpäin. Kun saatiin keulat, loppu oli historiaa. Hevonen voitti tosi helposti. Avasin ruunalta lopussa korvat, mutta se taisi olla hätävarjelun liioittelua, ohjastaja-valmentaja Utala sanoi.

Lämminveritammojen tasoituksessa pelisuosikit May Rose ja Die Kaiserin laukkailivat itsensä pois pelistä. Beat of Love meni ravia ja rutisti pitkän kirin tapansa mukaan rehdisti perille.

Hannu Torvinen ohjasti Anna Sulinin valmennettavaa, joka lähti kilpaan alle 50 000 euron voittosummalla ennakkoluulottomasti avoimen sarjan tammojen joukosta 20 metrin pakilta.

– Mietittiin aika kauan ilmoittamista takamatkalle, mutta ajateltiin, että viime viikon Tammavaltikka ”syö” osallistujia täältä, Sulin valotti onnistunutta vetoa.

T75-rivi päättyi Liisan Tulilinnun kirivoittoon. Ruudikas tamma paikkasi mahtavasti lähtölaukan.

– Hevonen vain rupesi jännittämään. Se on tammalla vähän päivästäkin kiinni, miten se kuumenee lähtiessä. Kun se pääsee vauhtiin, sitten matkalla laukkariski pienenee, ohjastaja-valmentaja Harri Kotilainen sanoi.

Lauantain ravien päälähtöjen Villinmiehen tammakilpailujen tapahtumista voit lukea täältä.

Oikea T75-rivi

T75-1: 4 Personal Trainer

T75-2: 4 Josveis

T75-3: 13 Beat of Love

T75-4: 3 Lumi-Oosa

T75-5: 2 BWT Divine

T75-6: 6 Lexus Dream

T75-7: 14 Liisan Tulilintu

Seitsemän oikein tuloksille: 2052,45 euroa

Kuusi oikein: 14,87 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt