St. Michelin voittajan uusi italialainen tallikaveri värittää Tammavaltikkaa

Julkaistu:

Toto75
Petri Salmela lähettää Forssan Pilvenmäelle tallin tuoreen vahvistuksen Ultimaluna Grifin.
Ruotsissa valmentavan Petri Salmelan Dionne Sisu voitti Tammavaltikan kaksi vuotta sitten. Lauantaina hän yrittää uusia tempun Ultimaluna Grifin kanssa.

Italiassa syntyneen ja italialaisessa omistuksessa kilpailevan hevosen suorituksen ennakoiminen ei ole yksinkertaista menestystreenarille. Kuusivuotias tamma on ollut Salmelan tallissa vasta reilut pari viikkoa. Se kilpaili Ruotsissa huhtikuulta Alessandro Gocciadoron valmennuksessa ja voitti viisi seitsemästä kilpailustaan.

– Ultimaluna Grif muutti meille tuosta ihan naapurista 250 metrin päästä ja ajatus on ollut, että yritetään muuttaa tamman arjesta mahdollisimman vähän asioita. Esimerkiksi treenipaikat ovat edelleen ihan samat, samoin jopa tamman tarhakaveri.

– Ehkä suurin muutos on, että hevosen ympärillä puhutaan nyt uutta kieltä, Salmela leukailee.

Uuden valmennettavan kanssa on otettu ensimmäiset viikot hyvin rauhallisesti.

– Mitään tiukkaa ei ole ollut ohjelmassa. Tiistaina ajettiin intervallia pehmeällä hiekalla ja kaikki tuntui olevan kunnossa. Pelaajille sanoisin, että varminta on arvioida tamman mahdollisuuksia sen vanhoilla meriiteillä.

Ultimaluna Grif on nopea hevonen, joka esimerkiksi toissa kerralla Solvallassa kiri herkästi ykköseksi keulahevosen peesistä. Tamma matkusti Suomeen Tukholman pohjoispuolelta Söderby Gårdista torstaina. Sitä ohjastaa Forssassa Tommi Kylliäinen.

– Gloria Web ja Willow Pride ainakin ovat kunnioitettavia vastustajia, mutta sormituntumalta sanoisin, että kyllä niitäkin vastaan uskaltaa lähteä kokeilemaan lauantaina.

Tammavaltikassa jaetaan myös Kavioliigan pisteitä. Marraskuun Grand Prix -lähtö oriita ja ruunia vastaan ei kuitenkaan ole Ultimaluna Grifin ohjelmassa, vaikka lauantailta tulisi täysi potti. Salmelan mukaan Ruotsin kilpailukalenterista löytyy tammalle paljon sopivia lähtöjä pitkin syksyä.

Makethemarkin kausi pian paketissa

Salmelan tallin supertähti Makethemark kävi Suomessa heinäkuussa voittamassa St. Michelin. Hevosen kausi on muutenkin ollut täysosuma ja se on noussut 6-vuotiaana Euroopan ykkösketjuun. Lähes neljä miljoonaa kruunua palkintorahoina tuottaneen vuoden arvokkaimmat onnistumiset tulivat St. Michelin ohella Åby Stora Prisin kakkostilasta ja Elitloppetin kolmosesta.

Orille on väläytelty mahdollista Ranskan-turneeta talveksi, mutta ne ajatukset on haudattu.

– Makethemark kilpailee vielä kahdesti tänä vuonna ja päättää kauden 12. lokakuuta Ruotsin mestaruudessa. Vaikka hevonen näyttää edelleen tosi hienolta, se saa kunnon talvitauon, jonka totisesti on ansainnut. Jos kaikki menee suunnitellusti, palataan asiaan keväällä. Silloin Ruotsissa olisi muun muassa Olympiaravit mahdollisena kilpailuna.

Tammavaltikka 2019, 2140 metriä, 1. palkinto 20 000 euroa

1 Gloria Web – ohjastaja Olli Koivunen

2 Willow Pride – Mika Forss

3 Club Nord Elit – Jukka Torvinen

4 Ultimaluna Grif – Tommi Kylliäinen

5 Lily’s Star – Seppo Markkula

6 Callela Lisbeth – Ari Moilanen

7 Golda Paris – Iikka Nurmonen

8 Lolo Lee – Santtu Raitala

9 Millstone’s Vivid – Emma Väre

10 Stoneisle Ocean – Hannu Torvinen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt