Atupemin talven suunnitelmat auki – Kavioliiga ja Ranskan turnee yhä pohdinnassa

Julkaistu:

Ravit
Terävimmälle huipulle harpanneen Atupemin talven ohjelma selviää lokakuun alun juoksujen jälkeen. Ranskan valloitus, Kavioliiga tai kilpailupaussi ovat vaihtoehdot.
Kevään Elitloppet-finalistin Next Directionin kausi päättyi jo viime kuun lopussa Suomen Mestaruuteen. SM-kakkonen Atupem ei ole sen sijaan vielä lähdössä talvilomalle.

Ryminällä huipulle nousseen Atupemin valmentaja Antero Tupamäki on jopa väläyttänyt kilpailuturneen mahdollisuutta Ranskaan, kuten Anne Luttinen teki viime syksynä Ranch Kellyn kanssa.

Aivan yhtä innokkaasti laukaalainen ei ole kuitenkaan enää patonkimaan valloitukseen säntäämässä kuin jokin aika sitten. Hän kertoo siihen parikin syytä.

– Minulle on tullut vähän muuta ohjelmaa, joka ei riipu hevosesta, Tupamäki sanoo.

Toinen syy on Ranskan sarjatarjonta.

– Ainakaan minä en ole onnistunut löytämään sieltä tällaiselle 300 000 euroa tienanneelle hevoselle kovin paljon lähtöjä. Loppusyksyllä Pariisissa alkaa taas tosi kovatasoinen talvimeeting, johon kaikki huiput tähtäävät.

Vaikkei Tupamäen unelma tänä syksynä tai talvena toteutuisi, hänen 6-vuotiaalla hevosellaan on vielä monta vuotta aikaa toteuttaa se.

– Ranska on upea ravimaa. Ihastuin kovasti etenkin Normandiaan, kun kävin siellä aikoinaan paljon eläinlääkäritöissä. Sinne olisi hienoa päästä myös kilpailemaan omalla hevosella, eläkkeellä oleva huippueläinlääkäri haikailee.

– Jos reissumme ei toteudu tänä vuonna, yritetään sitä joskus myöhemmin uudelleen.

Kavioliigaa Vermossa

Valmentajalla on selkeä visio Atupemin seuraavista kilpailuista. Hän kertoo, että ori juoksee todennäköisesti ensi kuun alussa peräkkäisinä viikonloppuina Teivon Tammer-ajossa ja Vermon Käpylä GP:ssä.

Molemmat suurkilpailut ovat Tupamäen vahvalle suojatille hyvin sopivia pitkien matkojen lähtöjä.

Käpylä GP on myös uuden Kavioliigan osalähtö.
Tupamäki ei vielä tiedä, kuinka aktiivisesti hän aikoo tavoitella uuden raviliigan voittoa.

– Meidän kannaltamme ei ole paras juttu, että Kavioliigan finaali on vasta toukokuun 23. päivänä. Jossain välissä Atupemin on hyvä pitää myös muutaman kuukauden huili.

Kavioliigan huipennus ravataan Tampereella kaksi viikkoa Finlandia-ajon jälkeen ja viikko ennen Elitloppet-raveja.


Haava enää muisto

Tupamäki korostaa, että Atupemin lähikuukausien kilpailuohjelma ratkeaa tarkemmin vasta Tammer-ajon ja Käpylä GP:n jälkeen.

– Marraskuun alun St. Legeriin osallistumisesta en ole varma, koska 40 metrin takamatka siinä vähän hirvittää.

Atupem joutui olemaan keväällä ja alkukesällä kaksi kuukautta kilpailematta jalkavamman takia. Sen jalkaan tuli syvä haava Göteborgin Olympiaraveissa huhtikuun lopulla.
Tupamäki kertoo, ettei haaverista ollut hevoselle haittaa enää kesän kilpailuissa.

– Haava oli kyllä harmillinen juttu. Atupemin jalassa on yhä vähän ikävän näköiset jäljet, mutta vamma ei ole vaivannut sitä. Haavan haitat olivat enää kesällä lähinnä kosmeettisia, Tupamäki huomauttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt