Tervehtynyt Costello tähtää Kavioliigaan – ”PM-kisa pyörinyt myös mielessä”

Julkaistu:

ravit
Costello ei päässyt kesällä puolustamaan ravikuninkaan titteliään, mutta on taas valmis kaviourien valloitukseen.
Viime vuoden ravikuninkaan Costellon ”kesäloma” alkaa olla loppusuoralla. Omistaja Ville Herttua kertoo olevansa hyvin tyytyväinen selkävaivasta kärsineen hevosensa terveystilanteeseen.

Costello vetäytyi sairauslomalle pieleen menneen Suur-Hollola -ajon jälkeen kesäkuun lopussa. Huippuoriin ravi ei sujunut Lahden kilpailussa lainkaan normaalisti.

Herttua kertoo, että Costellon selkämurheet alkoivat maaliskuussa.

– Uskoakseni se sai keväällä Joensuun ja Kouvolan starttien välissä revähtymän piehtaroidessaan karsinassa. Kun voimakas hevonen jää niin sanotusti nojaamaan seinälle ja yrittää nousta äkisti ylös, vammojen mahdollisuus on tilavassakin karsinassa olemassa, Herttua sanoo.

– On myös mahdollista, että Costellolle tuli revähtymä tarhassa, mutta joka tapauksessa sen karsinaan on laitettu paksut kumisuojat piehtaroimisen varalle.

Wow-efekti

Omistaja kertoo, että 111 siitostamman käytössä tänä vuonna ollutta oritta on myös treenattu koko ajan.

– Kun Costello on muuttunut terveemmäksi, minullekin on tullut ajokerroilla ahaa-elämys, että vautsi, tältähän sen kuuluu tuntuakin! Herttua hykertelee.

Joko seuraava kilpailu on tiedossa?

– En osaa sitä vielä sanoa. Ensi lauantain Turun PM-kisa on pyörinyt myös mielessäni, mutta siihen ori ei ole osallistumassa suoraan tauolta.

– Kuun vaihteessa lauantairavien lähdöt ajetaan Lappeenrannassa ja Tampereella mailin matkoilla, joista en ole kovin innostunut. Kavioliigaan aiomme kyllä tähdätä, mutta kuukauden ylimääräinen treenijakso voisi tehdä hevoselle vielä hyvää, kun se on tervehtynytkin, Herttua pohtii.

Kavioliiga passeli

Herttua kuuluu lauantaina tulikasteensa saaneen Kavioliigan kannattajiin. Myös erinomaisena talvihevosena tunnettu Costello pääsee kilpailemaan siinä lähes joka viikonloppu muhkeista 10 000 ja 20 000 euron palkinnoista.

– Meille Kavioliiga tuli oikein sopivaan aikaan, mutta sekin on todettava, että juuri tähtihevoset kiinnostavat suurta yleisöä, jota yritetään kosiskella lajin pariin. Esimerkiksi Isla J Braven ja Vieskerin nimet olivat vuosia sitten monille kavereilleni tuttuja.
Herttua vapautuu huomenna maanantaina kolmen kuukauden kilpailukiellostaan, johon hänet määrättiin kesäkuun alussa Kausalan raveissa puhallustestikäryn takia. Hänen puolisonsa Tia Malinen on ollut tänä aikana perheen hevosten virallinen valmentaja.

– Ei kai tässä käytännössä oikein mikään muutu hevosten kanssa maanantaina. Seuraukset on kannettava, vaikka juttu paisuikin, ja jatketaan vain eteenpäin.

Costelloa viime vuodet ohjastaneen Risto Tupamäen kevään menehtymisen jälkeen hevosen kuskina on ollut tämän poika Antti Tupamäki.

– On hyvin mahdollista, että Antti jatkaa oriin kärryillä myös kilpailutauon jälkeen, mutta oman Polaran ajaminen on kuitenkin hänelle ensisijaista. Kuskin löytäminen on niitä pienimpiä ongelmia.

Vaikka Costello on ollut viime kuukaudet starttaamatta, sen kilpakumppanit ovat olleet omistajan tarkkailussa.

– Huippulähtöjä on tullut seurattua tarkasti, ja Lahden Kuninkuusraveissakin olimme tiiviisti. Siellä kruunattiin oikeat hevoset kuninkaallisiksi, Herttua sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt