Ravikuninkaan valmentajan hihasta löytyy ässä uutuskilpailuun

Julkaistu:

KAVIOLIIGA
Mestarivalmentaja Pauli Raivio tähtää Ellin Sisun kanssa menestykseen Kavioliigassa.
Lauantaina Oulussa ajetaan ensimmäiset Kavioliigan osakilpailut, missä suomenhevosten ja lämminveristen huiput ottavat mittaa toisistaan. Pisteitä jaetaan Formula 1-tyyliin eli voitosta saa 25 pistettä, hopeatilasta 18 ja pronssista 15 pistettä ja niin edelleen.

Sekä lämminverisillä että suomenhevosilla ajetaan kuusi karsintalähtöä, joista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä osallistujaa pääsee Kavioliiga GP:n tavoittelemaan 20 000 euron ykköspalkintoa. Ensimmäiset Kavioliiga GP-lähdöt ajetaan 16. marraskuuta ja mestarit ovat selvillä keväällä 2020.

Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus ei ole ole taistelemassa suomenhevosten Kavioliigan kokonaiskisan voitosta, kun ori pitää talvikelien ajan taukoa ja valmistautuu kevät- ja kesäkauteen 2020.

–  Itse ideasta ei ole mitään huonoa sanottavaa, mutta Tähen Toivomuksen kohdalla Kavioliiga ei tule kyseeseen, kun sitä on säästettävä ensi kauteen. Siksi Tähen Toivomus jää viikon päästä tauolle Turun PM-kisan jälkeen, valmentaja Pauli Raivio kertoi.

Kavioliiga saa ideana Raiviolta kiitosta ja onpa mestarivalmentajalla heittää toinen huippuhevonen viivalle taistelemaan uutuusliigan parhaista paloista.

–  Kavioliiga on hieno ja tervetullut asia raviurheiluun. Toivon, että tallin toinen hevonen Ellin Sisu pärjää siinä kisassa.

Ennen kuin Tähen Toivomus jää tauolle, edessä on Oulun ja Turun startit peräkkäisinä viikonloppuina. Turussa Pohjoismaiden Mestaruudessa on viivalla Pohjoismaiden kylmäveriparhaimmisto.

–  Hevonen on toipunut kuninkuuskisasta hyvin. Kolmisen viikkoa otettiin löysin rantein ja Oulua silmällä pitäen on ajettu pari reippaampaa harjoitusta alle. Ei Tähen Toivomus varmaankaan ole yhtä hyvä kuin Lahdessa, mutta ei sen välttämättä tarvitsekaan olla.

Raivio paljasti, että mikäli Tähen Toivomus ei ole Oulussa normaali, Turun kisa jää ajamatta.

–  Oulun kisa on kenraaliharjoitus PM-lähtöä varten. Raviurheilu on ihmeellinen laji ja lähdöt pitää aina ajaa ensin. Koskaan ei voi olla varma voitosta, mutta uskon että Tähen Toivomus on lauantaina yksi mahdollisista.

Kavioliigan lämminveristen, kylmäveristen, ohjastajien ja valmentajien pörssiä voi seurata osoitteessa kavioliiga.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt