Tekeekö ”Viivi” sen taas? Seinäjoki Racen sankaritar tähtää tuttuun menestysputkeen

Willow Priden lisäksi myös Magical Princess aloittaa kilpailukautensa.

Willow Pride otti yllättävän kotivoiton Seinäjoki Racessa viime vuonna.

17.3. 8:07

Jos asiat olisivat edenneet alkuperäisten suunnitelmien mukaan, yli puoli miljoonaa euroa raviradoilta tienannut supertamma Willow Pride olisi jo päättänyt kilpauransa.

Kasvattaja-omistaja Jyrki Ojanen kaavaili vajaa vuosi sitten Seinäjoki Racen riemukkaan yllätysvoiton jälkeen, että astuttaa ”Viivin” tänä keväänä ja jää odottamaan pikku-Viivien syntymistä.

Lue lisää: Willow Pride kesän sairaustauolla – omistajalla jo vahva suosikki supertamman ensimmäiseksi siitospartneriksi

Koska edelliskausi katkesi pahoin kesken, suunnitelmat siitostamman urasta kuitenkin muuttuivat. Ensin Willow Pride loukkasi jalkaansa keväällä ja sitten syksyllä se vielä sairastui. Tärkeistä kilpailuista muun muassa Kymi GP ja Suur-Hollola-ajo jäivät väliin.

Kun tamma saikin odottamattoman tilaisuuden palautua lyhyenlännästä kilpailukaudestaan pitkän kaavan mukaan ja akut täyttyivät energiasta, 9-vuotias hevonen kilpailee ainakin yhden kauden vielä. Tällä hetkellä siitokseen siirtymisestä ei ole konkreettisia suunnitelmia.

Willow Pride palaa kaviourille lauantaina Espoon palkinnossa, joka on lämminveritammojen kevään tärkeimpiä kisoja. Voittaja kuittaa 12 000 euroa ja antaa samalla näytön kutsukilpailujen valitsijoille.

Hevonen palasi vuosi sitten talvitauolta samassa kisassa ja oli kolmas. Vain reilua kuukautta myöhemmin se oli valmis voittamaan kansainvälisen Seinäjoki Racen. Välissä tuli arvovoitto Suur-Hollolan Best Ladysta, ja Willow Pride kilpaili vielä Finlandia-ajossa ennen loukkaantumistaan.

Noora Tuula on Willow Priden hoitaja.

Valmentaja Markku Niemisen mielestä on mahdollista, että kilpailukalenteri rakentuu samalla kaavalla tänä vuonna.

– Ensimmäisenä meillä ovat mielessä tammalähdöt, tämä Espoon palkinto ja sitten Jokimaan Best Lady. Mutta kyllä muutkin isot lähdöt kiinnostavat.

Seinäjoki Racen voittoa olisi varmaankin mukava puolustaa?

– Totta kai, jos Willow Pride vain on sellainen, että kova kisa kannattaa ajaa ja kutsu tulee. Mutta ensiksi hevosen pitää olla sellainen että uskaltaa lähteä, ja lisäksi järjestäjienkin pitää uskoa tammaan, Nieminen pyörittelee.

Tulevat suoritukset siis näyttävät vasta, onko hevonen mukana kansainvälisissä suurkilpailuissa tänä vuonna.

Seinäjoki Race ravataan viiden viikon päästä 22. huhtikuuta. Järjestäjät ovat julkistaneet toistaiseksi vasta Hierro Bokon ja italialaisen Bengurion Jetin kutsut.

Niemisen mukaan Willow Pride palaa valmiissa vireessä radoille lauantaina. Viimeiset pari kuukautta on ajettu treeneissä ”aika aktiivisesti”.

– Hevonen on kunnossa. Starttiväleillä ei ole merkitystä, jos vain valmistellaan kunnolla kilpailuun. Tähän lähtöön on vähän tähdätty ja hevosta sillä mielellä valmisteltu, että oltaisiin voittotaistossa.

Valmentaja sanoo, että olisi ollut oikeinkin toiveikas lauantaina, jos rata-arvonta olisi ollut suosiollisempi. Ari Moilasen ajokki sai eturivin uloimman lähtöradan, mistä voi tulla paljon kuluttavia lisämetrejä.

– Asetelmat hiukan laskevat haaveita. Tuolta lähtöpaikalta voi olla vaikea onnistua, mutta yritetään kuitenkin.

Magical Princess kilpailee myös pitkästä aikaa lauantaina.

Willow Pride ei ole lauantain lähdön ainoa pitkältä tauolta palaava huippuhevonen, joka on varmuudella kutsukilpailujen järjestäjien alustavilla listoilla. Toissa syksyn Derbyn voittaja ja viime kesän Suur-Hollolan kakkonen Magical Princess aloittaa myös kautensa lauantaina.

– Hevonen on ihan pirteän ja terävän tuntuinen, mutta kun kelien vuoksi kunnolla on päästy treenaamaan vasta viime viikot ja ratahiiteillä ei ole käyty, en oikein tiedä, saako Magical Princess itsestään vauhtia kunnolla irti vielä. Tilanne varmasti paranee, kun tamma saa startteja, ja kesän mittaan viimeistään tällä kyllä pitäisi pärjätä taas, valmentaja Pekka Korpi kertoo.

Korven mukaan Suur-Hollola-ajo on kauden päätähtäin tänäkin vuonna, mutta muutkin isot lähdöt kiinnostavat.

– Ajetaan nyt kuitenkin startti tai pari ensin ja katsotaan sitten, mikä on tilanne kutsukilpailujen suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?