Ryhmäliikunta on tehnyt hyvää Jacques Hynemanille

Veijo Heiskasen talli ylsi T65-tuplaan.

Jacques Hyneman on löytänyt voittovireen Tapio Perttusen tallissa.

8.3. 21:23

Jacques Hyneman tunnetaan raviratojen joko–tai-hevosena, joka ei ole tahtonut millään onnistua peräkkäisissä kilpailussa. Keskiviikkona Vermossa tuli kuitenkin toinen voitto putkeen, ja jo kolmas ykkönen neljään kilpailuun sen jälkeen kun hevonen muutti Tapio Perttusen talliin reilu kuukausi sitten. Myytti on siis murtumassa.

7-vuotias ruuna pysyi askelillaan lähtövoltissa, kiihdytti keulapaikalle ja hallitsi sen jälkeen Kevätcupin karsintalähtöä mielin määrin maaliin saakka.

– Hevonen oli nyt oikeinkin sopiva ajaa. Oikeastaan ensimmäistä kertaa se ei painanut liikaa ohjille keulapaikalla. Homma pysyi käsissä niin sanotusti, Perttunen sanoi.

Ohjastaja-valmentajan mukaan Jacques Hyneman toimii koko ajan paremmin. Kohentunut suoritusvarmuus näkyy tuloksissa.

– On tehnyt tehtävänsä, kun on päästy ajamaan hevosella porukassa kotona. Sen takia ruuna meille tulikin, että saadaan ajaa isossa joukossa.

Loppukilpailuun puolentoista päästä Jacques Hyneman starttaa takamatkalta. Tässä välissä hevosta valmennetaan vain kevyesti.

– Tosi hyviä hevosia on paalulla vastassa finaalissa. Siitä tulee kova koitos ja sarkaa riittää, Perttunen arveli.

Toinen timanttinen takamatkalainen loppukilpailussa on Nemea Kato, joka voitti myös karsintansa keulapaikalta. Hannu Torvinen ohjasti Christa Packalénin valmentamaa voitokasta oria.

Torvisen mukaan Nemea Kato pääsi sovinnolla kärkipaikalle ja vasta loppusuora tarvitsi ajaa kovaa.

Vähempirahaisten karsinnat menivät Nemea Katon tallikaverille Mas Flashille ja ennen T65-kohteita juosseelle Fellaini Zetille.

Kolmaskin voitto Packalénin talliin oli lähellä, mutta Kiikku’s Nea ei aivan ehtinyt ohi keulapaikalla juosseen Barkov Evon. Nuorten sarjan kärkikaksikko karkasi kauas muilta.

Voittaja tulee Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen tallista.

– Tosi tiukka taisto oli voitosta. Minulla hevonen vähän kampesi ulospäin, mutta se tsemppasi silti hienosti maaliin saakka, ohjastaja Halme sanoi Barkov Evosta.

Pronssidivisioonan karsinnassa ravattiin 1620 metrin pikamatkalla. Keulapaikka oli valttia ja sen nappasi Callela Ikaros, joka pinkoi lopussa vaivattomasti ykköseksi. Henna Halme sai tuulettaa tallin toista T65-voittoa.

– Hevonen meni aika kevyesti ja ruutia jäi vielä loppuunkin. Kiva, että ruuna nyt lunasti vähän odotuksia, Halme sanoi.

Lämminveristen avoimessa lähdössä alku kiihdyteltiin kymppiä ja kenttä kääntyi lopussa. Ulkoratoja pitkin kirineiden hevosten tasaisessa taistossa pisimmän korren veti The Dude, joka ohitti vetoapua tarjonneen Deep Blue Fontin kalkkiviivoilla.

– Tosi rehti hevonen. Juoksu meni hyvin, kun oli takarivi eikä tarvinnut lähteä kovaa, ja saatiin vielä hyvät selät eteen kirissä, ohjastaja-valmentaja Ville Tonttila totesi.

Nousevien ohjastajien Junioritähti-lähdössä 18-vuotias Tuukka Varis ajoi varman keulavoiton Emma Väreen tallin Mathilde Halmilla. Suosikkivaljakkoa kunnioitettiin ja matkaa taitettiin kaikessa rauhassa.

– Emma sanoi, että tällä hevosella kun lähtee ajamaan, tulee aina hyvä mieli. Ajattelin sitä lausetta kierros ennen maalia ja alkoi siinä itseänikin hymyilyttämään, ohjastajalupaus myhäili.

– Hevonen voitti oikein varmasti ja hyvällä tyylillä.

Oikea T65-rivi

T65-1: 3 Jacques Hyneman

T65-2: 6 Mathilde Halm

T65-3: 7 Nemea Kato

T65-4: 1 Barkov Evo

T65-5: 10 The Dude

T65-6: 3 Callela Ikaros

Kuusi oikein -tuloksille: 19,93 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?