Morisonin tahtiin Vermossa – ”Rehti ja viisas hevonen”

Suomenhevosoriit aloittivat pisteiden keruun kuninkuuskilpailupaikkoja varten, mutta niiden saalis jäi laihaksi, kun ruunat varastivat pääosan Morisonin johdolla.

Morisonilla on melkein kahden hevosen voimat.

1.3. 21:28

Kuumana keskiviikkona Vermossa ravattiin normaalia suuremmin palkinnoin, ja se näkyi kirkkaasti lähtöjen tasossa. Tarjolla oli paljon laadukkaampaa urheilua, mihin talvella totuttiin.

Koska kovien kylmäveristen kultadivisioonakarsintaan ilmoittautui vain kuusi hevosta, sitä ei kelpuutettu Toto65-kohteeksi. Lähdöstä alkoi myös ranking-pisteiden keruu kesän kuninkuusravien pääkilpailuja varten.

Oriitten pistepussit eivät vielä juuri karttuneet, sillä kaksi ensimmäistä sijaa meni ruunille ja kolmossija Norjassa syntyneelle oriille. Millään niistä ei ole osallistumisoikeutta suomenhevosten seppelejahtiin.

Viidentuhannen euron arvoisen voiton vei huippuvireeseen kohonnut Morison, jolle täysosuma oli kolmas putkeen.

Kärkipaikalla taivaltanut Morison ei joutunut laittamaan kaikkea peliin, vaikka sen imussa kyttäillyt Pyörylän Paroni hyökkäsi uhmakkaan näköisenä kirin maalisuoralle tultaessa.

Siru Juutisen valmentama voimapesä piti kirittäjänsä varmalla otteella loitolla, ja samaan rintamaan pyrki myös Nyland.

– Kylmä hiki ei noussut päälle, vaikka Pyörylän Paroni hyökkäsi. Morison on rehti ja viisas hevonen, joka kyllä pitää tarvittavan eron vastustajiinsa. Nytkin se vastasi koko ajan ja piti puolen mitan eron, ohjastaja Juha Utala sanoi.

– Tietenkin olisin mielelläni tyylitellyt ylivoimaisemmankin voiton, mutta tämä on niin viisas, Utala sanoi virnuillen.

Suomenhevostammat keräsivät kuningatarkilpapisteitä omassa Kohti kuninkuusraveja -lähdössään (KK-23). Sen sankaritar oli tänä talvena elämänsä kuntoon kohonnut M.A. Piste, joka Kari Rosimon ajamana vähät välitti juoksupaikasta johtaneen Tutuksin kupeella.

Pirttilän Olga syöksyi loppumetreillä kakkoseksi ohi kärkivaljakon. Suosikki Tutun Impi laukkasi kiihdytyksessä hylkäykseen.

– Jännitti kovasti, huh huh. Vieläkin puhalluttaa, M.A. Pisteen urakointia varikkokurvissa seurannut valmentaja Jouni Hinkkanen myönsi.

– Kouvolan kuningatarkilpailu on tähtäimessä, koska tamma oli viime kesänä Forssassa niin hyvä ensikertalaisena. Pitkät matkat ovat hevosen syömähammas, mikä näkyi tänäänkin sen kuolemanpaikkajuoksussa.

Myös M.A. Piste kuittasi voitostaan 5 000 euroa.

Lämminveristen hopeadivisioonakarsinnassa ja pitkän matkan Voimaliigassa nähtiin hienot kaksinkamppailut.

Credit To Love hyökkäsi hopeadivisioonassa kierros ennen maalia kärjessä painelleen suosikin The Duden kimppuun, ja tuima taisto ratkesi loppumetreillä ensin mainitun eduksi. Upeasti talvella menestynyt Claude P. Hill pilasi pelinsä yllättävään alkulaukkaan.

Voitto oli Anne Kankaan valmentamalle Credit To Lovelle makea, sillä sen edellinen kilpailu oli tärveltynyt kengän irtoamiseen.

– Hevosella oli ikävä epäonnistuminen alla, ja lähdimme hakemaan revanssia. Ensimmäisessä kurvissa rupesi näyttämään siltä, että pitää ehkä ajaa eteenpäin. Saimme ajaa johtavan rinnalle loppulähdön sujuvasti, ohjastaja Jukka Torvinen kertoi.

– Ruuna on menossa hyvällä mallilla kohti tätä kautta oikeilla askelilla.

Voimaliigassa käytiin vielä tiukempi matsi.

Matkalla vetotyöt Global Bewarelle luovuttanut Joseph Boko hyökkäsi maalisuoralla äkäisesti keulahevosen kimppuun ja kurkotti välillä jo edellekin. Global Beware ei kuitenkaan lakannut taistelemasta, vaan käänsi vaa’an täpärästi uudelleen puolelleen.

– Joseph Boko meni jo ohi 100 metriä ennen maalia, mutta minun hevoseni tuli uudestaan. Vaikka olisimme hävinneet, emme olisi hävinneet huonolle hevoselle, sisukkaan voittajan valmentaja Tapio Perttunen pohti.

Pelaajat saivat kylmän suihkun Masavesalta ja Henry M Bollströmiltä.

Valjakon viime sijoitukset eivät enteilleet minkäänlaista menestystä, mutta niin vain se punnersi maalipaalulle ensimmäisenä ennen alkumatkalla takellelleita Villieläintä ja Pantheraa.

Tiistai-iltana valmentajansa Hannu Jokilan ajamana Forssassa tauolta palannutta Masavesaa oli pelattu vain yksi prosentti.

– En ollut kamalan yllättynyt, vaan odotin Masavesan olevan kolmen sakissa. Se oli tosi hyvä eilen Forssassa, missä ei vain päässyt tulemaan takaa läpi. Silti se meni melkein ennätyksensä eikä ollut edes väsynyt maalissa, Jokila sanoi.

T65-voittoihin ravasivat myös Jula Netprice ja Lake’s Elmer.

Henna Halmeen ajama Jula Netprice väläytti kykyjään jo kaksi viikkoa sitten nousemalla pahan laukan jälkeen kakkoseksi. Ruotsista loppuvuonna hankittu tamma jyräsi ensimmäiseen Suomen voittoonsa vakuuttavasti kärkivaljakon ulkopuolelta.

Joni-Petteri Irrin tallin Lake’s Elmer oli illan suurin suosikki eikä pettänyt pelaajien luottamusta. Näyttävä ruuna ravasi neljännen peräkkäisen voittonsa kärkipaikalta leikittelevään tyyliin.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 1.3.

Toto65-1: 8 Jula Netprice

Toto65-2: 6 Lake’s Elmer

Toto65-3:9 Credit To Love

Toto65-4: 11 Masavesa

Toto65-5: 7 M.A. Piste

Toto65-6: 7 Global Beware

Kuusi oikein -voitto-osuus 6591,29 euroa. Viisi oikein 18,8 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?