Waterloon kokeneen Main Stagen jatko selvinnyt – nämä asiat muuttuvat

Toissa sunnuntaina epäonnistuneen suomalaishevosen seuraava kilpailu on katsottu.

Main Stagen uusi yritys valloittaa Pariisi koittaa luultavasti ensi lauantaina.

27.2. 15:07

Main Stagea Suomessa valmentanut Antti Ojanperä oli keskiviikkona hyvin pettynyt TotoTV-lähetyksessä, koska hevosen ensimmäinen Ranskan startti oli mennyt retuperälle edellisenä sunnuntaina.

Santtu Raitalan ajama ori hylättiin alkulaukan takia Pariisissa.

Lue lisää: Suomalaisen huippuhevosen Ranskan debyytti ei onnistunut – "Tämä oli hyvää oppia sekä hevoselle ja kuskille"

Ojanperä kritisoi sitä, ettei valmentaja Tomas Malmqvist kuunnellut sen enempää hänen kuin Raitalankaan neuvoja hevosen varusteista.

Hänen mukaansa Main Stagella olisi pitänyt olla etujalkojen kengityksessä enemmän painoa ja pitoa ja todella tiukka alamartingaali, joka estää sitä saamasta päätään ylös lähtötohinoissa.

– Olimme valmentajan kanssa erimielisiä Main Stagen varusteista. Emme saaneet muuttaa niitä, vaikka hevosen ravi oli tuntunut lämmityksessä rullivalta. Siellä tuli turhautunut olo, että miksi edes tulimme tänne, Ojanperä sadatteli TotoTV:ssä.

– Oli harmillista, että käytiin läpi niitä asioita, jotka olimme jo opetelleet hevosen kanssa. Halusimme, että sen ensimmäinen startti olisi mennyt mahdollisimman hienosti.

Main Stagen jatkosuunnitelmat jäivät keskiviikkona auki. Ojanperältä kysyttiin TotoTV:ssä, että pysyykö hevonen Malmqvistin tallissa waterloosta huolimatta. Hän ei antanut tähän selvää vastausta.

Antti Ojanperä pettyi kovasti Main Stagen valmentajan toimintaan.

Nyt viikko pölyn laskeutumisen jälkeen on selvää, että ruotsalainen on yhä Main Stagen valmentaja patonkimaassa.

– Ei ole tehty mitään päätöstä, että oriin valmentaja vaihtuisi. Sen pitäisi juosta Pariisissa uudelleen ensi viikonloppuna, Ojanperä kertoo

Main Stagelle tulee varustemuutoksia seuraavaan kilpailuun.

– Hevosen kengitystä muutetaan, mutta alamartingaalin kanssa valmentaja tekee niin kuin haluaa. Jos Main Stagen kaviot massaa, sillä voisi ajaa ilman kenkiäkin. Sekin on mahdollista jo ensi kilpailussa, Ojanperä sanoo.

Mikäli Main Stage mahtuu lauantaina ravattavaan 2850 metrin volttilähtöön mukaan, sen ohjastaja vaihtuu varmuudella.

Raitala kilpailee samaan aikaan Rovaniemen Arctic Horse Race -raveissa, missä Ojanperä on myös suojattiensa kanssa.

Ojanperä ei ole vielä kuullut, kuka ajaisi Main Stagea lauantaina. Lähtöön on ilmoitettu alustavasti 71 hevosta, joista alle 20 pääsee mukaan.

– Ranskassa on erilainen lähetystapa kuin Suomessa, ja siinä on uusilla hevosilla ja kuskeilla opettelemista. Luulen, että Main Stage sai viime kerralla myös puhallettua pahimpia paineitaan kilpailutaukonsa jälkeen.

Evartin kauden avauskilpailu lähestyy.

Ojanperän tallin lippulaiva Evartti aloittaa todennäköisesti maaliskuussa kilpailemisen talvitaukonsa jälkeen. Valmentaja kertoi kaksi viikkoa sitten IS Raveille, että kolminkertaisen ravikuninkaan treenit ovat sujuneet hyvin.

– Evartin talvi on mennyt hyvin ja sille kuuluu kaikin puolin hyvää. Se on samassa tilanteessa kuin vuosi sitten, eikä näy esteitä, etteikö se voisi juosta hyvän kauden tänä vuonnakin, Ojanperä uskoi tuolloin.

Lue lisää: Main Stagen Pariisin valloitus alkaa Santtu Raitalan ajamana – myös ravikuningas Evartin paluu lähestyy

Vajaan kahden viikon päästä ravattavassa Joensuun perinteisessä huippukisassa kolminkertaista ravikuningasta ei ainakaan vielä nähdä.

– Koska Santtu on ajokiellossa Joensuun ravien aikaan, Evartti ei kilpaile siellä, Ojanperä sanoo.

Maan ykköskuski sai kolmen päivän ajokiellon toissa lauantaina Kuopiossa Kavioliiga-raveissa sääntöjen vastaisesta kaista-ajosta maalisuoralla.

– En ole vielä päättänyt, mikä on Evartin kauden avausstartti, mutta ensi kuussa sen olisi tarkoitus juosta. Tosin mahdolliset rospuuttokelit voivat sotkea kuvioita, koska niillä ei ole mielekästä kilpailuttaa oritta.

– Olen ajanut hevosella nyt kaksi kertaa kovempaa, ja sillä tuntuu olevan kaikki mallillaan.

Juttua muokattu 28.2. klo 11.09: Korjattu Main Stagen seuraavan kilpailun päivämäärä lauantaiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?