Tähtitamman tilipäivät saivat jatkoa – neljässä viikossa yli 600 000 euron tienestit

Ampia Mede Sm oli paras Prix de Paris-lähdössä.

Lempinimen ”kuningatar” omaava Ampia Mede Sm oli jälleen pysäyttämätön.

26.2. 17:35

Prix d'Ameriquen kakkossijasta 250 000 euroa, Prix de Francen voitosta 180 000 euroa. Ja nyt sama summa Prix de Parisin voitosta.

Siinä lueteltuna Ampia Mede Sm:n juoksemat rahat kolmeen viime starttiin, ja aikaa tähän kului vain neljä viikkoa. Melkoinen temppu hevoselta, josta ei puhuttu juuri mitään ennen Ameriqueta.

Huipputamma ei saanut mitään ilmaiseksi Prix de Francessa, eikä saanut myöskään Prix de Parisissa.

4150 metrin matkalla ajetussa voimainkoitoksessa keulahevonen Harlem de Bucy sai tehdä omaa juoksuaan, kun Ampia Mede Sm juoksi puolestaan matkalla melko kaukana kärjestä.

Franck Nivardin ajokki näytti kuitenkin luokkansa kirimällä väkisin ykköseksi, vaikka lupaavan debyytin "isokenkäisiä" vastaan tehnyt Harlem de Bucy harasi pitkään vastaan. Ampia Mede Sm:n selässä namutellut, Amerique-voittaja Hooker Berry täydensi totokolmikon.

Voittoaika oli hiljaisen matkavauhdin myötä vaatimaton 15,9.

– Harlem de Bucya vähän pelkäsinkin ja se tarjosi hyvän vastuksen, mutta tämä vain punnersi ohi. Fantastinen tamma, Nivard kehui.

Pohjoismaiden edustaja, ruotsalainen Honey Mearas oli Björn Goopin tarkkojen ajolinjojen jälkeen viides.

– Tamma oli kanuunahyvä ja tsemppasi hyvin loppuun asti, Goop sanoi ATG-liven haastattelussa.

Ampia Mede Sm siirtyi Italiasta ranskalaiselle huippuvalmentaja Fabrice Souloylle kaksi vuotta sitten. Tammalla oli rahaa alle 80 000 euroa, eikä se ollut voittanut edelliseen kymmeneen kilpailuun.

Souloyn käsissä tamma lähti lentoon. 29 startista on tullut 16 voittoa ja niistä kolmea vaille kaikki on juostu Vincennesin kivikovissa lähdöissä.

Ampia Mede Sm juoksi eniten rahaa koko talvimeetingissä, siis enemmän kuin Amerique-voittaja Hooker Berry. Italialaisomistajien pankkitili lihoi noin 665 000 eurolla. 7-vuotiaan voittosumma on nyt lähes 1,3 miljoonaa.

Suotta tammaa ei kutsuta kotioloissa "kuningattareksi".

Prix de Paris oli talvimeetingin viimeinen ns. klassikkokisa. Marraskuun alussa alkanut talvimeeting päättyy virallisesti ensi viikon lauantaina.

Lue lisää: Ameriquessa hurjasti toiseksi kirinyt tamma sai revanssin Prix de Francessa – Ampia Mede Sm oli selityksittä paras

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?