Konstikas automatka ei estänyt huipputamman voittoa – ”Pisti vähän hulinaksi”

Hulluduunari voitti pitkästä aikaa.

Antti Teivainen on Hulluduunarin luotto-ohjastaja. (arkistokuva)

8.2. 21:03

Pertti Niverin tallin tähti Hulluduunari on tahkonnut suomenhevosten tammalähtöjä kelvollisella menestyksellä jatkuvasti, mutta edellinen nappionnistuminen tuli yli puoli vuotta sitten kuningatarkilpailun maililla.

Hevonen palasi voittajaksi Vermossa keskiviikkona. Se piti takanaan muun muassa talven voittotehtailijan Tutun Impin sekä tammikuussa Lappeessa parhaat oriit ja ruunatkin lyöneen M.A. Pisteen.

Hulluduunari starttasi 40 metrin takamatkalta, mutta ajautui juoksun edetessä yllättävästi johtavan rinnalle.

– Viimeiset 1300 metriä jouduttiin tekemään töitä, mutta hevonen oli hyvä ja vaikka voitto meni tiukoille, puhtaat paperit tulee tämän päivän juoksusta, ohjastaja Antti Teivainen kehui.

Hulluduunarin menomatka Kouvolasta Vermoon ei kuitenkaan luvannut vielä menestystä. Valmentaja Niverin oli pysähdyttävä ja purettava lasti kesken reissun.

– Oma kuljetuskoppi on remontissa ja jouduttiin tulemaan lainakopilla. Hevonen ei saanut siinä jalkojaan levälleen ja pisti vähän hulinaksi. Ajattelin että tästä ei tule mitään ja nyt on keskeytettävä matka, Niveri päivitteli TotoTV:ssä.

Valmentaja keksi soittaa kollega Jussi Suomiselle, jonka tiesi olevan ajamassa Vermoon samalta suunnalta.

– Jussi sattui olemaan juuri tulossa ja sanoin hänelle, että ota Hulluduunari kyytiin. Jussin kopissa saatiin laita levälleen, minkä jälkeen hevosella oli taas kaikki hyvin.

Myös Jacques Hynemanin onnistuminen oli melko odotettu, vaikka edellinen ykköstila oli lähes vuoden takaa. Tapio Perttusen valmennukseen viime viikolla siirtynyt vahva ruuna kiihdytti kärkipaikalle ja voitti oikein hallitusti.

– Hyvä esitys hevoselta. Se painaa joskus liikaa ohjille ja kostealla kelillä on ollut aika paljonkin ongelmia, mitä vähän pelättiin etukäteen, mutta hienosti ruuna tuli loppuun asti. Pikkuisen se meinasi kangistua lopussa, mutta voitto oli varma, Perttunen kuvaili.

Voittokone Rannan Pomolle monta monituista kertaa hävinnyt Villieläin sai vihdoin revanssin. Kaisa Toivosen suojatti juoksi kärkipaikalla ja vastasi rinnalla haastaneelle ennakkosuosikille maaliin saakka. Voittomarginaali laskettiin senteissä ja muut jäivät kärkikaksikosta parinkymmenen metrin päähän.

– Mahtava matsi käytiin! Hauska juttu, että vanha tuttu taistelupari kävi taas kerran hienon loppusuoran kamppailun. Tässä on kaksi tosi hienoa hevosta, Villieläintä ohjastanut Olli Koivunen ihasteli.

Suomessa ja Matias Salon valmennuksesta debytoinut Global Winner oli ravien seuratuin hevonen. Ruotsissa viime syksynä hurjastellut 8-vuotias ruuna oli liikkeellä tarkkailevalla taktiikalla eikä uhannut kärkeä 600 metrin kirillään.

Voitto ratkesi juoksuasemiin. Ville Tonttilan The Dude sai vetää letkaa kaikessa rauhassa ja pakeni sen jälkeen vaivattomasti vastustajiltaan.

– Lopussa hevonen meni vähän hapoille, mutta se sinnitteli hyvin maaliin ja oli muuten tosi terävä tänään, Tonttila kuvaili.

Aloittelevien lämminveristen sarjassa Richard Halm oli ylivoimainen. Vahvan hevosen ominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa kovavauhtisessa juoksussa. Emma Väre kuskasi isänsä Risto Väreen valmentamaa ruunaa, joka oli lähdön suuri ennakkosuosikki ja kesti alun lisämetrit kolmannella radalla ongelmitta.

Richard Halm on nyt voittanut uransa kuudesta kilpailusta kolme.

Timo Korvenheimon tallin Queen Diablossa on myös ainesta nousta sarjoissa. Nousukuntoinen tamma oli vailla vastusta kärkipaikalta Santtu Raitalan ohjastamana.

Oikea T65-rivi

T65-1: 5 Hulluduunari

T65-2: 6 Jacques Hyneman

T65-3: 4 Villieläin

T65-4: 3 Richard Halm

T65-5: 2 The Dude

T65-6: 4 Queen Diablo

Kuusi oikein tuloksille: 894,09 euroa

Viisi oikein: 42,54 e

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?