Jean-Michel Bazire teki sen taas! – ranskalainen ravilegenda pääsi tuulettamaan jo hyvissä ajoin ennen maalia

Hooker Berry tykitti ykköseksi Prix d'Ameriquessa.

Baziren jalka nousi kepeästi Prix d’Ameriquen maalisuoralla.

29.1. 19:30

Moni Maker 1999, Kesaco Phedo 2004, Up And Quick 2015, Belina Josselyn 2019. Vuonna 2023 Hooker Berry.

Siinä ranskalaisen elävän ravilegendan Jean Michel-Baziren ohjastamat tai valmentamat hevoset, jotka ovat voittaneet Euroopan arvostetuimman ravikilpailun Prix d'Ameriquen.

Myös viime vuoden voittaja Davidson du Pont vaikuttaa Baziren tallissa, mutta tuon kisan se juoksi poikansa Nicolas Baziren nimissä.

Hooker Berrylla oli tosissaan satsattu tähän hetkeen. Muun muuassa Suomesta oli hankittu Customin tehtaalta uudet kärryt Ameriqueta varten. Pelkästään jo lämmittelyyn tultaessa ori näytti siltä, että tänään tulee tapahtumaan.

Ja myös tapahtui.

Hooker Berry sai toki namutella selissä pitkään, mutta Baziren annettua lopullisen kirimerkin, voittajan nimestä ei ollut mitään epäselvyyttä. 6-vuotias suorastaan lensi ykköseksi ja Bazire pääsi tuulettamaan jo noin 150 metriä ennen maalia.

– Ori oli fantastisen tuntuinen koko viikon treeneissä ja sitä se oli myös myös ennen lähtöä. Heti, kun käänsin kiriin, niin olin jo voittanut lähdön. Odotuksia oli, mutta Ameriquen voittajakehään pääseminen tulee silti aina yllätyksenä, ei tähän totu koskaan, vaikka muutaman kerran on tullut käytyä, Bazire tunnelmoi.

–  En voi ymmärtää mitä juuri todistin. Uskomatonta, Hooker Berryn ruotsalainen hoitaja Rebecca Lejon sai sanotuksi ATG:n haastattelussa.

Bazire ja himoittu Ameriquen voittopokaali.

Bazire lähti voittajaseremonioiden jälkeen katsomaan lähtöä uusintana ohjastajien pukuhuoneeseen, ja pisti omaan tyyliinsä rennosti tupakaksi.

Tuloksen 11,7/2700 metriä painellut Hooker Berry nosti 450 000 euron ykköspalkinnon myötä voittosummansa jo reilusti yli miljoonaan euroon.

Tamma Ampia Mede SM kiri todella lujaa yllätyskakkoseksi ennen Italiano Veroa.

Don Fanucci Zet pääsi alkumatkasta keulaan, mutta siitä ei ollut lainkaan vastaamaan Hooker Berryn hirmukiriin. Ruotsalaistoivo joutui antautumaan lopulta kuudenneksi. Norjalainen Moni Viking väsyi johtavan takaa takajoukkoihin.

Ennakkosuosikki Idao de Tillard laukkasi alkumatkasta.

– Don Fanucci Zet oli käteen juuri sen tuntuinen kuin oletinkin, huippuluokan hevonen. Ehkä se olisi tarvinnut startteja alle ennen näin vaativaa kisaa, ohjastaja Yoann Lebourgeois totesi.

- Valmistaumiseen oli liian vähän aikaa, Moni Vikingin valmentaja ja ohjastaja Björn Goop harmitteli.

Talvimeeting ei suinkaan pääty Prix d'Ameriqueen. Jo kahden viikon päästä ajetaan Prix de France, johon ovat oikeutettuja osallistumaan hevoset, jotka saivat esikisoista paikan Ameriqueen.

Bazire ei vielä seremoniaringissä osannut varmasti sanoa osallistuuko Hooker Berry kyseiseen kilpailuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?