Daniel Redénin valmennettavat ovat valmiina klassikkokisaan - ”pystyy vaikka voittoon”

Prix d’Amerique juostaan sunnuntaina.

Daniel Redén on nähty monta kertaa isojen kisojen voittajakehässä. Prix d’Ameriquen voitto olisi huippuvalmentajan ensimmäinen.

28.1. 19:13

Ranskan ravipyhätössä Vincennesissä päästellään isoa kovaa sunnuntaina, sillä yli vuosisadan mittainen talvimeeting huipentuu Euroopan arvostetuimpaan ravikilpailuun, Prix d'Ameriqueen.

18 toinen toistaan kovempaa gladiaattoria iskevät yhteen kamppailussa 450 000 euron ykköspalkinnosta ja ikuisesta kunniasta. Jälkimmäinen on hevosten taustajoukoille usein se hienoin palkinto. Kisaan juostiin kuusi karsintalähtöä.

Timo Nurmoksen valmentama Calgary Games oli monen ennakkopapereissa se kaikista suurin suosikki. Superhevosen Ranskan visiitti meni kuitenkin täysin vihkoon. Ori laukkasi jouluaaton karsintalähdössä ja joutui jäämään pois kurkunpääntulehduksen vuoksi viimeisestä karsintalähdöstä.

Pitkään näyttikin, ettei Ameriquessa juokse yhtään ruotsalaista hevosta. Edellisen kerran näin olisi käynyt 37 vuotta sitten.

Daniel Redèn kyllä flirttaili hieman asian kanssa sosiaalisessa mediassa, että hänen tallissaan voisi olla Amerique-hevosia.

Silti yllätyksenä tuli, että viime viikolla hän julkaisi Instagramissa "me lähdetään!"

Huippuvalmentaja ilmoitti mukaan Don Fanucci Zetin ja Ruotsin parhaan tamman Honey Mearasin. Kuusi hevosta pääsi mukaan voittosummansa puolesta ja näin ollen Redénin hevoset pääsivät mukaan.

Huikeasta kunnianhimosta ja perfektionismista tunnettu Redén on antanut medialle kommentteja, joissa Ameriqueen lähdetään pitämään hauskaa, eikä sijoituksilla ole niin väliä.

Tuota ei kuitenkaan pidä tulkita niin, että Don Fanucci Zet ja Honey Mearas olisivat millään turistireissulla. Redénilla on taatusti aavistus, että molemmat pystyvät pärjäämään.

Redén laittoi Instagramiin videoita valmennettaviensa viimeistelyharjoituksista. Mielettömän hienoilla potkuilla liikkuva Don Fanucci Zet näytti niissä paremmalta kuin kenties koskaan.

Huomenna nähdään mitä viimeksi lokakuussa kilpaillut ori tekee, kun vastassa on muitakin kovia oriita ja tammoja.

– Don Fanucci Zet tuntuu todella hyvältä, se pystyy vaikka voittoon, Redén sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

Hieman yllättäen alusta asti oli selvää, että Ruotsin paras kuski Örjan Kihlström ajaa Honey Mearasta. Tamma saattaa juosta viimeisen kilpailun ennen suvunjatkamispuuhia.

Aftonbladetenin haastattelussa Redén paljasti, että monet ranskalaiskuskit olivat yhteydessä, pääsisivätkö ajamaan Don Fanucci Zetia.

Huippuoria ajaa Yoann Lebourgeois. Hän hävisi viime talven Ameriquen äärimmäisen niukasti nyt jo edesmenneen Galiuksen kanssa.

Lue lisää: Prix d'Ameriquen ensimmäinen esikisa ajettiin apeissa tunnelmissa – suosikki menehtyi kilpailupäivän aamuna

Don Fanucci Zet ja Honey Mearas eivät ole ainoita pohjoismaiden edustajia. Moni Viking pääsi niinikään voittosumman puolesta mukaan. Viime viikolla ravilähdön aikana kätensä loukannut Björn Goop ajaa valmennettavaansa itse. Norjalaisviikinki parantaa varmasti heikosta karsintalähdöstä.

Suomalaishevosia ei ole nähty Ameriquessa 20 vuoteen, härmäläisväriä nähdään silti. Norjalaissyntyinen ja vuosikausia Italiassa vaikuttanut Cokstile on vaihtanut valmentajaa monta kertaa, mutta yksi asia on pysynyt, orin hoitaja Anu Intonen.

Lue lisää: Finlandia-ajon suosikin vire huipussaan – yksi asia silti arveluttaa hoitajaa

Vaikkei Redénin hevoset pärjäisivätkään, niin seremoniaringissä voidaan silti nähdä iloista ruotsalaistunnelmaa. Suurimman ennakkosuosikin Idao de Tillardin hoitaja on Susanne Ohme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?