Calgary Games koki uransa ensimmäisen tappion – superori otti yllättävän laukan

Horsy Dream ja Idao de Tillard kuittasivat paikat Prix d'Ameriqueen.

Mikään ei ole ikuista, edes Calgary Games ei ole aina ykkönen.

24.12.2022 18:34

Edes jouluaattona ei huilattu Vincennesin talvimeetingissä, sillä jaossa oli kaksi paikkaa Prix d'Ameriqueen. Ne olivat tarjolla 5-vuotiaille rajatun Prix Ténor de Baunen ja vuotta nuorempien Critérium Continentalin voittajille.

Klassikkokisan finaalipaikan lisäksi voittajahevosten omistajat kuittasivat 90 000 euroa riihikuivaa.

Ténor de Baunessa kaikki näytti olevan katettu Prix d'Ameriquen suurimman ennakkosuosikin, ensimmäistä kertaa Ranskassa juosseen superori Calgary Gamesin voitolle.

Ohjastaja Björn Goopilta ranskalainen voltti sujui vieläpä loistavasti ja Calgary Games sai mainiot asemat keulahevosen takaa.

Hieman yli tuhannen metrin juoksun jälkeen tapahtui kuitenkin jotain todella yllättävää. ATG:lle lähtöä ruotsiksi selostanut kommentaattori ei tapahtumahetkellä voinut todeta epäuskoisesti kuin "jösses".

Kaikki kymmenen starttiaan voittanut Calgary Games alkoi nimittäin hieman kadottaa raviaan, otti starttitilanteessa uransa ensimmäisen laukan ja hylättiin.

– Laukka tuli täytenä yllätyksenä, ori tuntui hyvältä ennen sitä ja myös sen jälkeen, Goop totesi mietteliäänä lähdön jälkeen ATG:lle.

Myöskään valmentaja Timo Nurmoksella ei ollut selitystä laukalle.

– Se ei ole koskaan aiemmin laukannut. Kyllähän tämä tuli yllätyksenä. Vincennesin rata oli tänään kova ja ehkä se vaikutti. Nyt tarkastetaan hevonen läpikotaisin.

Nurmos ei osannut heti tuoreeltaan tuoreeltaan sanoa Calgary Gamesin jatkosuunnitelmista.

Lue lisää: Calgary Games leikitteli kympin täyteen – ”Fantastinen elämys”

Prix d'Ameriqueen ajetaan vielä kaksi karsintalähtöä, Prix de Bourgogne uudenvuodenpäivänä ja Prix de Belgique tammikuun puolivälissä.

Lähdön voittoon tykitti johtavan takaa todella näyttävän kirin päätteeksi Horsy Dream.

– Tämä on loistava hevonen ja aion ajaa myös Prix d'Ameriquessa siihen luottaen. Pitkään oltiin vailla kiritiloja, mutta kun niitä saatiin, niin kaikki oli lopulta helppoa, oria ajanut Eric Raffin totesi radan voittajahaastattelussa.

Voittoaika oli 12,2/2700 metriä.

Calgary Gamesin ohella lähdön muut ruotsalaistoivot Honey Mearas ja Barbro Kronos jäivät taustalle.

Critérium Continentalissa selvästi parhaimmaksi osoittautui maailmanluokan hevosen ottein kärkeen jyrännyt suursuosikki Idao de Tillard.

Ruotsalainen Imhatra Am kuittasi Björn Goopin naruttelemana arvokkaat kakkosrahat.

– Niin kuin olen monta kertaa sanonut, tämä on lähes täydellinen hevonen. Vielä ei kuitenkaan lähdetä hehkuttamaan Prix d'Ameriqueta, vaan eletään päivä ja viikko kerrallaan, Idao de Tillardin ohjastaja Clément Duvaldestin totesi.

Huippulupaus on juossut urallaan 24 kertaa kilpaa, joista ori on voittanut 17.

Voittoaika 10,3a/2100 metriä sivuaa Critérium Continentalin kilpailuennätystä.

Tämän päivän esityksen ja Calgary Gamesin laukan myötä Ideo de Tillard taisi nousta Prix d'Ameriquen ennakkosuosikiksi tammikuun viimeisenä sunnuntaina ajettavaan Prix d'Ameriqueen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?