Hevosen kakkossija mitätöitiin erikoisesta syystä Tampereen raveissa – ”En muista, että olisi tapahtunut aikaisemmin” - Ravit - Ilta-Sanomat

Hevosen kakkossija mitätöitiin erikoisesta syystä Tampereen raveissa – ”En muista, että olisi tapahtunut aikaisemmin”

Dragon’s Eyen omistajalle maksetaan korvaus ”haamujuoksusta”.

Dragon’s Eye livahti Tampereen raveihin väärällä voittosummalla.

22.11. 17:48

Hanna Lepistön valmentama lämminveritamma Dragon’s Eye sijoittui 9.11. Tampereen raveissa toiseksi, mutta historian kirjoihin saavutus ei päässyt.

Suomen Hippoksen ravikilpailutuloksissa lukee, että lähimpänä voittajaa maalilinjan ylittänyt Dragon’s Eye oli lähdöstä poissa.

Nelivuotiaan hevosen suoritus mitätöitiin sangen erikoisesta syystä jälkeen päin. Sillä ei ollut osallistumisoikeutta kyseiseen Teivon lähtöön liian suuren voittosummansa takia.

Ihmetystä herättää erityisesti se, kuinka tietokone pystyi hyväksymään Dragon’s Eyen Teivoon mukaan.

Ennen vanhaan vastaavat kömmähdykset olivat paljon helpommin mahdollisia, mutta tietokoneaikana ne kuulostavat kummallisilta.

Teivon lähtö oli rajattu enintään 5 500 euroa tienanneille hevosille. Dragon’s Eyen oikea voittosumma ilmoittamisvaiheessa oli 5 760 euroa, mutta Suomen Hippoksen hevoskohtaisissa tiedoissa vain 5 260 euroa.

Myös ravien lähtölistoissa hevosella oli väärä voittosumma.

Virheen syy oli inhimillinen erehdys.

Dragon’s Eyen voittosumma oli lähdön ilmoittamispäivänä liian pieni, koska sen edellisen illan Turun juoksun tuloksen tietokoneelle syöttäneeltä toimihenkilöltä oli jäänyt vahvistamatta hevosen ansaitsema 500 euron palkinto.

Tamman sijoitus, kilometriaika ja muut merkittävät tiedot oli lisätty asianmukaisesti.

Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kertoo, että myös kaikilta muilta Turun lähdössä rahasijoille yltäneiltä hevosilta jäivät voittosummat puuttumaan.

– En muista, että tällaista virhettä olisi tapahtunut aikaisemmin, Pekonen sanoo.

Erikoista oli sekin, että virhe havaittiin vasta viikko ilmoittamisen jälkeen, ja Dragon’s Eye pääsi starttaamaan Teivossa viidennessä lähdössä.

– Turun lähdön voittosummien puuttuminen huomattiin reilu viikko myöhemmin Tampereen radalla ravien loppupäässä, kun Dragon’s Eye oli jo ehtinyt juosta. Sen jälkeen tieto tuli Hippokseen, ja virheelliset tiedot korjattiin, Pekonen kertoo.

– Koska Dragon’s Eyella ei ollut osallistumisoikeutta juoksemaansa Teivon lähtöön, ja virhe huomattiin 30 päivän sisällä, ravikilpailusääntöjen mukaan sen juoksu mitätöitiin, ja lähdön tulokset korjattiin. Voittajan takana muiden kilpailijoiden sijoitukset paranivat pykälällä.

Pekonen sanoo, ettei mikään muu Turun lähdössä palkinnoille yltänyt hevonen ehtinyt kilpailla siten, ettei sillä olisi ollut osallistumisoikeutta liian suuren voittosumman takia.

Vaikka Dragon’s Eyen suoritus mitätöitiin, sen omistaja Sherwood Stable Oy ei joudu kärsijäksi. Hippos lupasi korvata omistajalle 850 euroa, joka oli Dragon’s Eyelle ”haamujuoksuksi” jääneen lähdön kakkospalkinto.

Tamma kilpailee seuraavaksi tämän viikon keskiviikkona Vermossa oikealla 5 760 euron voittosummallaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?