Hotshot Luca jyräsi Suomen mestarin – ”Aika makea hevonen!” - Ravit - Ilta-Sanomat

Hotshot Luca jyräsi Suomen mestarin – ”Aika makea hevonen!”

Hannu Torvinen sai nauttia rattailla Isokengän vakuuttavan voittajan kyydistä.

Hotshot Luca on tienannut radoilta jo lähes puoli miljoonaa euroa.

15.9. 21:23

7-vuotiaan Hotshot Lucan kilpaura ja jopa henki olivat vaarassa viime keväänä. Kansainväliseen Seinäjoki Raceen valmistautuminen keskeytyi dramaattisesti, kun hevosen suoli laskeutui nivuskanavaan ja leikkaushoidosta tuli ainoa vaihtoehto.

Ori toipui operaatiosta nopeasti ja palasi radoille kesäkuussa. Noin 50 000 euron tienestit tuonut kausi on ollut jo tähän asti hyvä ja viimeistään keskiviikkona Vermossa hevonen näytti, että on täysin entisensä.

Hotshot Luca jyräsi voittoon kärjen rinnalta ja nitisti joukkoa johtaneen hallitsevan Suomen mestarin American Heron.

Isokenkä-lähdön voitosta palkittiin 5000 eurolla. Ykköstila heltisi kilometriajalla 13,3a/2100 metriä.

Pentti Pietilän omistamaa Hotshot Lucaa ohjasti tällä kertaa Hannu Torvinen, kun valmentaja Pekka Korpi hääri American Heron rattailla.

– Muutama vastustaja kiihdytti kovempaa, mutta päästiin kuitenkin pudottamaan toiselle radalle ja saatiin suljettua Korven Hannun hevonen (Grainfield Aiden) sisäradalle. Se oli jonkinlainen ratkaisuhetki, Torvinen kertasi voittajahaastattelussa.

Jo varsana huipulla kilpailleen ja jopa maailmanennätyksen juosseen Hotshot Lucan uran voittosumma on enää kymppitonnia vaille puolen miljoonan euron haamurajasta. Kilpailuja on kasassa 96.

– Aika makea hevonen! Hotshot Luca tuntui tosi freesiltä. Pekkakin juuri huikkasi, että ori on oikein terve ja kestää hyvin kilpailemista.

Korven tallin juhlat jatkuivat illan toisessa nimilähdössä, 2-vuotiaiden lämminveristen Junnustartti-finaalissa. Sitä johti alusta loppuun tallipäällikkö Pekka Korven ohjastama ja valmentaja Corazon Combo.

Kaksivuotiaat ravurit ovat usein lapsellisia, mutta Corazon Combo toimi kuin kokenut konkari. Se kiihtyi kovaa ja tyytyi kärkipaikan vallattuaan nopeasti ohjastajansa haluamaan tempoon. Samoin loppusuoralla menoluvan saatuaan ori vaihtoi nopeasti hetkessä rytmiä.

Korpi ei tapaa pullistella voittojen jälkeen. Corazon Combosta irtosi ”Kultasormen" mittakaavalla erittäin merkittävät kehut.

– Corazon Combo on hieno katsella ja tosi nopea. Tosi hieno varsa, josta on kovat odotukset.

Korpi on myös kasvattanut hevosen ja omistaa sen yhdessä Ilkka Herlinin kanssa. Virallisesti takaa löytyvät Star-Racing Oy & Wipunen Varainhallinta Oy.

Suomenhevostammojen tasoitusajossa kuningatarkilpailun menestyjät Suven Sametti ja Liisan Tulilintu ottivat revanssin Seinäjoelta. Liisan Tulilinnun laukattua ratkaisuhetkillä Suven Sametti kiri edelle, mutta voittoon saakka sekään ei riittänyt, kun yllättäjä Pirttilän Olga tuikkasi sisäkautta kärkeen viime hetkillä.

Pirttilän Olga kilpaili toista kertaa Terho Rautiaisen valmennuksesta.

– Nuori ja täysin terve hevonen, joka tulee aina kovasti loppua, omistajatalliin kuuluva ohjastaja-valmentaja kuvaili.

Rautiaisen mukaan Pirttilän Olga on myös hevonen, jota ohjastajan ei tarvitse käskeä lopussa. Se kyllä yrittää kaikkensa ilmankin.

Lue lisää: Pirttilän Olga selätti koti-ikävän ja haastaa ravikuningattaren

Enintään 44 000 euroa tienanneiden lämminveristen pikamatkalla Brazen Leonore kiri selvästi parhaiten. Se starttasi ikävältä lähtöpaikalta, mutta kun pari hevosta jäi pois ja muutama laukkasi ennakkosuosikki Goodygoodytwoshoesin johdolla, Tapio Perttunen löysikin ajokilleen hyvät asemat kolmannesta parista ulkoa.

– Ensimmäinen 500 metriä oli hyvävauhtinen ja se auttoi asiaa. Hevonen on hyvässä kunnossa ja tullut koko ajan paremmaksi. Se voitti lopulta helposti, Perttunen kehui Pia Sjöblomin valmennettavaa.

Perttunen ajoi heti perään toisen T65-voiton oman tallin Unique Creationilla. Pitkältä takamatkalta startannut suursuosikki haki matkalla keulat eikä ollut sen jälkeen edes haastettavissa.

Voitto oli Unique Creationille jo kuudes peräkkäinen. Hevonen on vasta 5-vuotias ja nousee rutkasti sarjoissa, jos terveyttä riittää.

– Helppoa oli ja korvat kiinni ajettiin maaliin. Tämä on tosi mielenkiintoinen hevonen, lunki poika menemään.

Suomenhevosten matalassa sarjassa juhli ennakkosuosikki Ämpäri. 10-vuotiaana elämänsä iskuun noussut ruuna voitti helposti, vaikka joutui matkaamaan johtavan rinnalla.

– Voimia jäi varastoon. Voltin viitosrata kun selvittiin ravilla, niin oli selvää että ajetaan eteenpäin eikä säikähdetä kuolemanpaikkaa, ohjastaja Antti Teivainen kertoi.

Kilpailua tiukempi paikka Reijo Vuorenmaan valmentamalle hevoselle oli voittajahaastattelu, jossa se jännitti tv-kameraa.

Oikea T65-rivi

T65-1: 4 Hotshot Luca

T65-2: 8 Ämpäri

T65-3: 6 Corazon Combo

T65-4: 12 Brazen Leonore

T65-5: 11 Unique Creation

T65-6: 2 Pirttilän Olga

Kuusi oikein tuloksille: 123,50 euroa

Viisi oikein: 4,97 e

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?