Konkariruunan voitontahto ei sammu – jalka nousi kuin varsalla suuryleisön edessä

T. Rex palasi näyttävästi parrasvaloihin kuninkuusraveissa.

T. Rex oli menopäällä yleisön edessä.

31.7.2021 18:59

Kuninkuusravit eivät ole yksinomaan suomenhevosten juhla, vaan myös koville lämminverisille on aina lähtöjä.

Seinäjoella lämminverihuippujen juoksun kirkkaimpana tähtenä loisti kehäkettu T. Rex. Voitto oli Tapio Mäki-Tulokaan tallin 11-vuotiaalle teräsruunalle jo 52:s.

Hannu Torvisen ajama T. Rex joutui tekemään töitä matkalla, sillä sen juoksuasemaksi jäi paikka johtaneen William Pinen rinnalla.

Vaativasta reissusta huolimatta ruuna kirmasi maalisuoralla kevyin jaloin omille teilleen. Maze Runnerin hyvä kiri kantoi kakkossijalle.

– T. Rex oli hyvä viimeksi Joensuussa, mikä nosti odotuksia tälle päivälle. Ruuna olikin tänään oikein erikoisen hyvä. Vaikka ei menty kamalan kovia vauhteja, hevosen tyyli oli tosi hieno, Torvinen kehui vuolaasti ajokkiaan.

– Ruuna oli pirteä. Se tuli maalisuoralle korvat pystyssä ja lähti kirimään hyvin, kun vedin sen korvat auki. Se voitti tosi helposti.

Luonne on yksi asia, minkä takia paljon kilpaillut konkari jaksaa lähes nuoruuden innolla.

-T. Rex on kauhean iloinen hevonen, joka ei stressaa mistään, kun sitä ajelee radalla. Sitten kun muita hevosia tulee sen rinnalle, se alkaa heti kilpailla niitä vastaan, Torvinen kuvaili.

Tunteikas oli lauantaina myös Saara Mäkisen ajaman Varsovan voitto tavallisessa rahasarjassa.

Monien mielestä Saarijärven kaksikon paikka olisi ollut kuningatarkilpailussa, mutta valitsijakaarti jätti sen rannalle.

Varsova on Saara Mäkisen elämän hevonen.

Mäkinen näpäytti valitsijoita kirittämällä suojattinsa kauas muiden edelle. Hän ei ollut kuitenkaan katkera voittajahaastattelussa.

– Ei harmita enää yhtään, ettemme ole mukana kuningatarkilpailussa. Se asia on jo käsitelty. Tuntuu helvetin hyvältä, kun voitimme tämän lähdön, Mäkinen vakuutti.

Varsovan juoksu onnistui erinomaisesti, vaikka valmentaja ei ollut täysin luottavainen ennen starttia. Valjakko pääsi iskemään kiriinsä loistoasemista suosikki Hissun Feeniksin perästä.

– Varsova ei ollut kauhean hyvä lämmityksessä. Ajattelin lähteä vain ajamaan, mutta jollain tuurilla pääsimmekin alkumatkalla Hissun Feeniksin selkään.

Hannu Hietanen ajoi yllätysvoiton Monica Kolppasen valmentamalla Cheap Thrillsillä.

Toto75-pelin avauskohteessa saatiin iso yllätys, kun Hannu Hietanen kiritti piilossa sisäradalla majailleen Cheap Thrillsin loppumetreillä kärkeen.

Monica Kolppasen valmentamaa ruunaa oli rastittu T75:ssä vain kolme prosenttia.

Power Swirl näytti jo pötkivän voittoon jykevällä kirillään, mutta maalisuoran alkupuolella hevonen sekosi yllättäen askelissaan laukalle. Viimeisenä Cheap Thrillsin loppuspurtin edessä joutui taipumaan Adanna.

Toto75-rivin sinetöi Olli Koivusen kannustaman Fiorinin voitto.

Myös se sai oivallisen reissun johtanen Grainfield Emman imussa, mistä mursi loppukirissä varmasti tämän vastarinnan maalisuoralla.

Oikea Toto75-rivi, Seinäjoki 31.7.

Toto75-1: 6 Siirin Valtsu

Toto75-2: 5 Cheap Thrills

Toto75-3: 9 T. Rex

Toto75-4: 6 Hetviina

Toto75-5: 4 Evartti

Toto75-6: 5 Varsova

Toto75-7: 1 Fiorini

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2180,26 euroa. Kuusi oikein 18,05 ja viisi oikein 2,00 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?