Jalkavamma vesitti huipputamman kuninkuusravihaaveet – ”Harmittaa aika lailla” - Ravit - Ilta-Sanomat

Jalkavamma vesitti huipputamman kuninkuusravihaaveet – ”Harmittaa aika lailla”

Aurotar ei pääse yrittämään viime kesän kolmossijansa kirkastamista Seinäjoen kuningatarkilvassa.

Aurottaren haaveet ravikuningattaren tittelistä siirtyivät vuodella.

21.7. 13:53

Viime vuoden kuningatarkilpailussa kaikkien yllätykseksi Virin Camillan ja Liisan Tulilinnun jälkeen kolmanneksi venynyt Aurotar joutuu jättämään Seinäjoen tämän kesän karkelot väliin.

Matti Koskisen suojatin vire oli kevään starteissa hyvässä nousussa, mutta toukokuun alun Vermon tammalähdön kakkossijan jälkeen sen ylle leijaili tummia pilviä.

– Tyttäreni huomasi viikko Vermon juoksun jälkeen, että Aurottaren jalka oli turvoksissa. Jalan koukistajajänteeseen tuli pientä hämminkiä, Koskinen kertoo.

– Vamma ei ollut kamalan iso, mutta sen takia tammaa ei voitu treenata normaalisti alkukesällä. En tiedä, mistä se aiheutui. Nyt hevosella on voitu ajaa taas jo hölkkää, muttei vielä kilpaa.

Suomenhevostammojen huipulle viime kaudella murtautuneen Aurottaren loukkaantuminen oli luonnollisesti karvas pettymys taustajoukoille.

– Kuningatarkilpa oli kovasti tähtäimessämme, koska se meni viime vuonna tammalta niin hyvin, joten harmittaahan tämä aika lailla. Mutta tällaista hevosten kanssa aina välillä on.

Aurotar on taas pian kilpailukunnossa.

Koskinen uskoo, että Aurotar pääsee kilpailemaan vielä tänä vuonna.

– Sillä voisi jo ihan näinä hetkinä alkaa ajamaan. Tavoitteena on, että Aurotar kilpailisi loppukesällä, Koskinen sanoo.

Yksitoistavuotiaalla huipputammalla on vielä monta vuotta kilpailuikää jäljellä.

– Yritetään sitten taas ensi kesänä päästä uudelleen kuningatarkisaan, mutta saa sitten nähdä, kuinka käy.

Vaikka Aurotarta ei nähdä Seinäjoella 1,5 viikon päästä, valmentaja voi hyvinkin olla katsomossa seuraamassa suomenhevostähtien taistoja.

– Yöpymiset Kuninkuusraveihin tuli jo aikaisemmin hankittua, koska olimme niihin kovasti menossa tamman kanssa. Eiköhän ainakin jotkut porukastamme lähde katsojiksi Seinäjoelle, Koskinen uskoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?