Derbyyn tähtäävä lahjakkuus esittäytyy Vermossa – viime tulokset eivät kerro kaikkea

Miika Tenhusen valmentama Lumi-Rami pystyy pudottamaan ennätyksensä uudelle sekuntiluvulle.

Voitokkaan Drakenin takaa tutun Miika Tenhusen tallissa on taas lahjakas suomenhevonen.

7.7.2021 8:54

Viisivuotias suomenhevoslupaus Lumi-Rami on kilpaillut tähän asti tutkan ulkopuolella pikkukisoissa. Viime juoksut ovat Kajaanista ja Torniosta, mistä hevonen ei ole vielä ponnistanut koko raviyleisön tietoisuuteen kelpo suorituksista huolimatta.

Keskiviikkona valmentaja Miika Tenhunen lähettää suojattinsa pääradalle Vermoon. Siellä odottaa uran toistaiseksi tiukin tehtävä T65-pelaajien silmien alla. Yhdeksässä ensimmäisessä kilpailussaan Lumi-Rami on aina sijoittunut kahden parhaan joukkoon.

Tenhusella on nuoresta oriista positiiviset odotukset. Tähtäin on ikäluokan ykköskilpailussa Derbyssä, joka ravataan Jyväskylän Killerillä elokuussa.

– Lumi-Rami on aika hyvä varsa. Derbyä kohti edetään ja ainakin tässä vaiheessa on kaikki hyvin. Uskon, että hevonen pystyy 1.25-alkuiseen aikaan Vermossa, tuusniemeläinen vakuuttaa.

Se tarkoittaisi reilua ennätysparannusta. Toistaiseksi Lumi-Rami on polkenut täyden matkan parhaimmillaan kilometriaikaan 1.26,8a.

– Pikkuradoilla ajetut tulokset eivät kerro koko totuutta. Esimerkiksi viimeksi aika painui 1.30:n päälle siksi, että hevonen sai vetää alun älyttömän hiljaa. Se kulki kirikierroksen 1.25:n pintaan ja tuli niin sanotusti korvat kiinni maaliin.

Toisin sanoen varaa parantaa jäi vielä, ykköstilasta huolimatta.

Toinen voitokas suomenhevoslupaus Lystilän Lento aiheutti Lumi-Ramille touko-kesäkuussa kaksi tappiota. Viimeksi Torniossa oli Lumi-Ramin vuoro voittaa, kun Lystilän Lento laukkasi kesken kirin.

– Ohjastaja Henri Bollström uskoi vahvasti, että Lumi-Rami olisi voittanut ilman vastustajan laukkaakin. Ori on kehittynyt koko ajan ja kilpailuviettiä on tullut lisää viime aikoina, treenari sanoo.

Lumi-Rami on juossut usein kärkipaikalla. Moni odottaa, että se valtaa johtotehtävät myös keskiviikon kilpailussa. Valmentaja vahvistaa, että kyseessä on starttinopea hevonen.

– Ori on avannut usein keulaan, vaikka kiihdytykseen ei ole varsinaisesti satsattu vielä kertaakaan. Mutta ei keulapaikka ole mikään välttämättömyys, Lumi-Rami tulee kyllä muualtakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?