Betty Roof SE-vauhdissa – ohjastajalta terveiset mönkijäonnettomuudesta toipuvalle valmentajalle: "Pikaista paranemista" - Ravit - Ilta-Sanomat

Betty Roof SE-vauhdissa – ohjastajalta terveiset mönkijäonnettomuudesta toipuvalle valmentajalle: "Pikaista paranemista"

Hannu Torvinen sai mieluisan työtehtävän Betty Roofin rattaille.

Betty Roofin askellus oli liian ripeää vastustajille Toto65:ssa keskiviikkona.

23.6. 21:18

Betty Roof kiri Vermossa niukkaan voittoon ajalla 15,3/2640m, joka sivuaa voimassa olevaa nelivuotiaiden tammojen Suomen ennätystä. Derbyn tammasarjan 5000 euron voiton myötä voittosumma kohosi 24 590 euroon.

Markku Niemisen valmentama tamma kiersi viimeisen takasuoran lopussa vauhdilla keulassa juosseen Rachaelin rinnalle. Kaksikko kävi tiukan voittomatsin, jonka Betty Roof käänsi edukseen.

Betty Roofin emä on huipputamma Passionate Kemp, joka oli Niemiselle yksi valmennusuran merkityksellisimmistä hevosista. Se voitti uransa 73 startistaan peräti 44 kappaletta ja ravasi radoilta 1,6 miljoonan euron potin.

Kyseisiin lukemiin Betty Roofilla on pitkä matka, mutta keskiviikon voitto varmasti lämmitti viikonlopun mönkijäonnettomuudesta toipuvan Niemisen mieltä.

– Pikaista paranemista, ohjastaja Hannu Torvinen lähetti terveisensä Niemiselle.

Torvinen ei ottanut ensituntumaa Betty Roofiin. Se tapahtui viime syksynä Oulu Expressin finaalissa, missä tuli laukka.

– Markku soitteli päivällä ja oli jokseenkin luottavainen, että hevonen on tänään parempi kuin silloin.

Vaikka voitto meni tiukalle, ykkösrahat tuli Torvisen mukaan varmemmin kuin ulospäin saattoi näyttää.

Seppo Markkulan ohjastama Fiorini kiri loppua kovaa ja saavutti kärkiduoa, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

BWT CAESAR ei suostunut antautumaan vaikka joutui juoksemaan kuolemanpaikalla ja keulassa matkannut American Hero sinnitteli mainiosti.

Tuomas Korvenojan valmentaman ja ohjastaman BWT Caesarin voittoaika oli 10,8 -lopetuksen jälkeen 13,4a/2120m.

– Hevosella on jaksoa ja tiettyä luokkaa. Kurvijuoksu ei ole satkua, mutta kuitenkin paljon parempaa kuin aikaisempina vuosina.

BWT Caesar viimeisteli kuntoaan kohti Suur-Hollolaa, missä Korvenojan mukaan merkitsee moni asia kuten päivän kunto ja lähtöradat.

– Kaikki on mahdollista. Esitys oli tänään oikein hyvä.

Janita Antti-Roikon ohjastama ja valmentama Believer vei voittorahat ensimmäisessä Toto65-kohteessa. Se oli yksi illan vakuuttavimmista Toto65-voittajista.

Antti-Roiko suunnisti ajokillaan päättäväisesti johtavan rinnalle. Believer piti tempon reippaana ja vastaili lopussa varmaan voittoon.

– Tämä on riski menemään. Luotin hevoseen, kun se oli tänään rauhallinen lämmityksessä. Maalisuoran alussa vetäisin laput, niin hevonen lähti niistä tosi hyvin, Antti-Roiko kertoi.

Nelivuotias Believer paransi asemiaan Derby-spekulaatioissa.

– Toivotaan, että hevonen parantaa vielä, Antti-Roiko uskalsi unelmoida.

Myös Olli Koivusen ohjastama Making Match saattaa olla syksyllä yllättävän korkealla Derbyssä.

– "Matin" tarvitsee määrätyillä osa-alueilla kehittyä (ennen Derbyä). Ennen tämä oli vaikea ajaa, mutta tällä kaudella se on ollut fiksu, Koivunen kiitteli.

Vermossa Making Match oli ylivoimainen maalisuoralla vaikka joutui starttaamaan matkaan radalta kaksitoista eikä rauhallinen tempokaan suosinut takahevosia.

Harri Koivusen valmennettava juoksi avojaloin.

– ”Matti” oli ylivoimainen ja tosi hieno tänään. Oli hyvä nähdä, että tämä balanssi sopii, jos sopivia lähtöjä tulevaisuudessa tulee.

IIKKA NURMONEN ja Juuso Holttinen laittoivat kaikki merkit keskelle Blue Max Innin kanssa. Se starttasi tauolta matkaan lähtöradalta kaksi jenkkikärryt perässä ja avojaloin.

Alkumatkalla meno ei ollut sataprosenttisen varmaa.

– Periaatteessa laukka oli lähellä ensimmäisellä 200 metrillä, mutta minulla oli luottoa, että hevonen ravaa, Nurmonen valaisi.

Blue Max Inn pääsi keulaan ja johti lähtöä alusta maaliin kestäen Federal Hillin lähentely-yritykset.

– Hevonen oli takasuoralla tosi vahva ja hyvä, mutta kyllä voitto tiukille meni. Pekan (Korpi) hevonen tuli hyvin maaliin asti.

Matias Salon valmentama Com Tuff oli nimensä mukaisesti vahva ja kova. Ruuna runttasi Antti Teivaisen ajamana väkisin ykköseksi ohi keulassa juosseen Pica-Pica Oakin. Voittoaika oli 13,7a/2120m.

- Viimeisen vuoden aikana hevonen on mennyt tosi paljon eteenpäin ja tähän alkaa jo luottaakin. Huikea esitys, Teivainen kiitteli.

Oikea T65-rivi

T65-1: 2 Believer

T65-2: 12 Making Match

T65-3: 2 Blue Max Inn

T65-4: 8 Betty Roof

T65-5: 7 Com Tuff

T65-6: 7 BWT Caesar

Seitsemän oikein tuloksille: 471,31 euroa

Kuusi oikein ja viisi oikein: 17,94e

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?