Kinderi pysyi askelillaan ja venyi arvovoittoon – jättiyllättäjä ravasi kauden kärkiajan - Ravit - Ilta-Sanomat

Kinderi pysyi askelillaan ja venyi arvovoittoon – jättiyllättäjä ravasi kauden kärkiajan

Sokru yllätti tammojen lähdössä ja antoi kovan näytön kuningatarkilpailun valitsijoille.

Kinderi (2) piti Maurizon (7) ja Kinderin takanaan Tawaststjernan muistoajossa.

16.6. 21:03

Kinderi on 5-vuotiaaksi varttuneiden suomenhevosten tämän kauden ensimmäinen suurkilpailuvoittaja. Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmentama ori vei 10 000 euron arvoisen Tawaststjernan muistoajon Vermossa keskiviikkona.

Voiton avaimena oli väkevä kiri. Kinderi sai seurata johtanutta Huisi Hemmoa alkumatkan aikana ja nitisti tämän loppusuoran puolivälissä. Ihan lopussa ori vastasi vielä kovaa rynnistäneille Maurizolle ja Ville Kallelle.

Kinderi polki uransa ensimmäisen pikamatkan kilometriaikaan 23,6a ja korjaili ennätystään 2,5 sekunnilla.

Suurkilpailuvoitto oli hevoselle uran toinen. Viime vuonna se oli paras Pikkuprinssissä, silloin vielä Aimo Vuorisalon valmentamana.

Kinderi palasi keskiviikon kisaan reilun kuukauden kilpailutauolta, mutta oli heti valmis arvovoittoon.

– Se kertoo oriin hyvyydestä. Lahjat ovat olleet tiedossa, mutta hevosta laitellaan tosi maltillisesti, voitosta herkistynyt onnellinen valmentaja sai sanottua.

Kinderi on pilannut juoksujaan usein harha-askeliin. Keskiviikkona hyppy ei ollut ohjastaja Hannu Torvisen mukaan lähellä.

– Ei ollut laukka pinnassa tänään. Hevosella on ollut paljon ongelmia, ja mahtavaa että se on nyt selvittänyt ne, yhtä lukuun ottamatta Kinderin uran kaikki kilpailut ohjastanut Torvinen iloitsi.

– Tämä on älyttömän lahjakas hevonen, jos ei ikäluokan lahjakkain niin ainakin yksi lahjakkaimmista, kuski komppasi valmentaja Tupamäki-Kukkamoa.

Kinderin omistavat Alpo, Mika ja Tuomo Hakala.

Vahvan voittovireen löytänyt Hannu Torvinen ajoi T65-voitot myös Isto Kuisman valmentamalla Hosianna Sisulla ja Christa Packalenin tallin Mark Morella. Molemmat hevoset hallitsivat lähtöjään kärkipaikalta vaivattomalla tavalla.

Illan toisessa kovassa suomenhevosten lähdössä kohtasivat avoimen sarjan tammat. Voitokkaan näytön kuningatarkilpailun valitsijoille antoi Sokru, joka polki pikamatkan kilometriaikaan 22,6a. Se on tammojen tämän kauden kärkiaika.

Timo Tuominen ajoi isona yllättäjänä startanneella Sokrulla ennakkoluulottomasti keulapaikalta. Vauhti oli tuimaa ja moni odotti tamman hiipuvan lopussa, mutta mitä vielä. Matti Mäki-Mattilan valmennettava kesti kaiken ja voitti ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun 2019.

– Tamma kiihdytti terävästi tänään ja ohjissa oli hyvät paineet, joten ajattelin että ajetaan rehdisti kilpaa ja katsotaan kuinka käy. Voitto yllätti, mutta hyvää esitystä odotin, koska hevosen suoritukset ovat olleet ylöspäin, Tuominen kertoi.

Lakan Leija kiri kakkoseksi ja nousukuntoinen Vennelmon Varma kolmanneksi.

Kuninkuusravit ravataan Seinäjoella noin puolentoista kuukauden kuluttua.

Tuomas Korvenojan tallin 5-vuotiaalla Samvaisilla on vielä vähänlaisesti rahaa kykyihinsä nähden, kun ikäluokkalähdöt eivät menneet nappiin.

Keskiviikkona ori kohenteli voittoprosenttiaan T65-lähdössä. Se sai seurata kovaa vetänyttä kärkeä lähituntumassa toisella radalla ja kiri kevyesti kärkeen loppusuoralla.

– Saatiin kerrankin hyvä reissu ja hevonen hoiti homman helposti. Samvais tuntui jo alkuviikosta tosi hyvältä. Se on nyt kasvanut mittoihinsa, Korvenoja iloitsi.

Lentokelissä syntyi kilometriaika 12,4a/1620 metriä.

Oppilasohjastajien Salamakypärät-osakilpailussa oli etevin Patri Filatoffin kuskaama Orvar Iver. Ulkoradalta kiihdyttänyt hevonen joutui töihin keulapaikkaa hakiessaan, mutta jaksoi alkumatkan rasitukset ongelmitta ja irtosi näyttävään voittoon. Oria valmentaa Jarno Kallionpää.

– Saatiin keulapaikka takasuoralla aika suosiolla lopulta. Sinne kun päästiin, niin siitä sitten myös ajettiin. Onneksi saatiin ottaa välillä vauhtia pois. Viimeinen puolikas tultiin taas aika huikua, Filatoff sanoi.

25-vuotias ohjastajalupaus ajoi Orvar Iveriä viidettä kertaa. Voitto oli valjakolle jo kolmas.

Oikea T65-rivi

T65-1: 4 Samvais

T65-2: 8 Orvar Iver

T65-3: 2 Kinderi

T65-4: 1 Hosianna Sisu

T65-5: 4 Sokru

T65-6: 1 Mark More

Kuusi oikein tuloksille: 2462,91 euroa

Viisi oikein: 37,98 e

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?