Ikäluokkatähdelle välikausi harvinaisen vaivan takia

Moonlight Velvetin kesä vierähtää laitumella tervehtyen.

Moonlight Velvet toipuu leikkauksesta.

9.6.2021 13:57

Viime vuonna loistavasti menestyneellä Moonlight Velvetillä on menossa välikausi.

Valmentaja Eija Sorvisto epäilee, ettei jalkaoperaatiossa ollut tamma kilpaile tänä vuonna lainkaan.

Moonlight Velvet on ollut keväisen leikkauksen jälkeen kuntoutettavana eläinlääkäri Riina Rekilän tallissa.

– Tamman jalassa oli vanha vuohisnivelen murtuma, joka nyt operoitiin Tampereen klinikalla. Se vaivasi hevosta viime vuonnakin ja se vaati hoitoa säännöllisesti, Sorvisto kertoo.

– Kyseessä ei ollut mikään tavallinen murtuma, kuten esimerkiksi polvimurtuma tai vastaava, jotka aiheuttavat hevosille ontumista. Tämän takia Moonlight Velvet pystyi kilpailemaan hyvin. En ollut kuullut aikaisemmin vastaavasta vaivasta.

Moonlight Velvet pärjäsi loistavasti 4-vuotislähdöissä.

Sorvisto ei osaa sanoa, milloin viime kautensa Kasvattajakruunu-voittoon marraskuussa päättänyt Moonlight Velvet voisi olla taas starttikunnossa.

– Koska Moonlight Velvetin paranemista pitää seurata tarkasti, se jäi Rekilän hoiviin. Se on kesän laitumella, eikä sen kanssa pidetä kiirettä. Aika näyttää, kuinka hyvin tamma paranee leikkauksesta ja kuinka nopeasti sen fyysinen kunto kohenee.

– Toisilla hevosilla on niin hyvä yleiskunto, että ne tulevat nopeasti kuntoon, kun niillä pääsee ajamaan. Olen kuitenkin vankasti sitä mieltä, ettei Moonlight Velvet kilpaile vielä tänä vuonna, Sorvisto sanoo.

Sorviston suojatti oli viime vuonna ilmiömäisen Mascate Matchin takana selvästi toiseksi paras 4-vuotias lämminveritamma.

Se sijoittui tämän jälkeen toiseksi Villinmiehen Tammakilvassa ja voitti myöhemmin Kasvattajakruunun, johon Mascate Match ei voinut osallistua loukkaantumisensa takia.

Moonlight Velvetin kausiansiot olivat yli 70 000 euroa.

Lue lisää: Moonlight Velvet ja Skyfall Shine veivät Kasvattajakruunujen suuret setelit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?