Varmistunut T65-yllättäjäkandidaatti haki vauhtia laitumelta – ”Pieni varoituksen sana”

Ukkosen Jymy haastaa suursuosikki Tapsan Toivon Vermossa keskiviikkona.

Ukkosen Jymy on jättänyt laukat vähemmälle viime aikoina.

9.6.2021 8:42

Suomenhevosruuna Ukkosen Jymy on tiedetty aina kyvykkääksi kilparavuriksi, mutta laukat ovat pilanneet kilpailuja alvariinsa. Uran täysien kausien laukkaprosentti on aina ollut vähintään 50 ja pahimmillaan jopa 75.

Keväällä oli kuitenkin toinen ääni kellossa. Ukkosen Jymy teki viisi ehjää juoksua putkeen, ja vaikka tuoreimmassa startissa tuli vaihteeksi laukka, harha-askelista ei voi syyttää pelkästään hevosta.

– Kokeiltiin ajaa ilman kenkiä ja löysällä sekillä, mutta se meni niin sanotusti yli. Hevonen ei ollut sellaiseen muutokseen vielä valmis. Seuraavat kokeilut tehdään ehkä ensi vuonna, hevosen omistaja-valmentaja Mikael Lindgren sanoo.

Ukkosen Jymy muutti Lindgrenin hoiviin alkuvuodesta. Loviisalaisen mukaan suurin syy hevosen varmistumiseen löytyy terveyspuolelta. Urheilijan vaivoja on saatu kuriin.

Huhtikuun lopun voittojuoksu näytti ravien seuraajille, että Ukkosen Jymy on noussut uudelle tasolle. Ruuna nitisti erittäin voitokkaan ja kaikessa rauhassa keulapaikalla huseeranneen Metsärinteen Rambon selityksittä vauhdikkaassa loppusuoran taistossa.

Lindgren kuitenkin varoittelee, ettei hevonen ole keskiviikon T65-startissa välttämättä yhtä loistelias, koska se sai lomailla välillä. Kun treenaamiseen tuli katkos, terävyyttä voi puuttua kilpailutilanteessa.

– Itselläni on ollut pirusti töitä ja sen takia Ukkosen Jymy oli välissä muutaman viikon laitumella. Palattuaan ruuna on ollut kolmesti valjaissa, pari kertaa kotona ja maanantain radalla. En huomannut siinä suurta eroa aiempaan, mutta pieni varoituksen sana pitää silti antaa, että ehkä hevonen ei ole näiltä jäljiltä ihan yhtä terävä kuin vaikkapa viime voittojuoksussaan.

Keskiviikkona ravataan kolmella kilometrillä, mikä sopii vahvalle Ukkosen Jymylle mainiosti. Edellisen kerran pitkällä matkalla kilpaillessaan ruuna oli hyvä kakkonen ja pisti lujille alkukauden menestyjiin kuuluvan Qepe Pointin.

Keskiviikon T65-lähdön voittaja palkitaan 3000 eurolla. Jos Ukkosen Jymy pystyy lyömään suursuosikki Tapsan Toivon ja kumppanit, ykköstila olisi hevosen uran toistaiseksi arvokkain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?