Viime vuoden yllättäjä hakee uutta vauhtia Suur-Hollolaan – ”Haluan katsoa sen kortin”

One Directionilla ei tähdätä pitkään kilpailukauteen.

One Direction päättää pitkän kilpailutaukonsa Vermossa keskiviikkona.

26.5.2021 9:06

Supertähdet Elian Webin johdolla keräsivät huomion viime kesän Suur-Hollola-ajossa. Terävimmän kärjen takana huomioitiin One Direction, jolle jäi jossiteltavaa, vaikka kuudes tila ylittikin ennakko-odotukset roimasti.

Ylivoimaisesti pienimmällä voittosummalla finaaliin startannut ori ei päässyt käyttämään kaikkia kirivoimiaan sisäratajuoksun jälkeen. Se tuli maaliin aivan kakkosrahat vieneen Hot Shot Lucan takana.

Jo välierässä One Direction oli esittänyt hurjaa virettä, kun se kiri tuulispäänä kakkoseksi ja ohitti Le Gros Billin kalkkiviivoilla.

Moni valmentaja olisi innostunut suorituksista setelinkuvat silmissä. Jos noin 40 000 euroa tiennanut ori kirii Suur-Hollolan finaalissa 08-vauhtia ja tulee maaliin pateja tallella huippuhevosten puserossa, rahasarjojen voisi kuvitella olevan leikintekoa pitkään.

Valmentaja Hanna Lepistön ratkaisu oli jättää terve hevonen 7,5 kuukauden kilpailutauolle jo lokakuussa.

Taustalla on viileä ja realistinen analyysi hevosen ominaisuuksista, samoin halu yrittää revanssia tämän vuoden Suur-Hollolassa.

– One Direction on ollut aina parhaimmillaan kautensa alkupuolella. Jos sillä kilpailee pitkään ja säännöllisesti, vire alkaa laskea ilman järkevää syytä. Hevosen terveystilanne on ollut koko ajan hyvä, joten kyse on mentaalipuolen asioista, Lepistö arvioi.

Treenari sanoo, että ori tietysti kilpailisi enemmän, jos se olisi aina yhtä hyvä. Suur-Hollolaa ajatellen kyse on siis huippuvireen ajoittamisesta. Kun One Directionin kilpailukaudessa on rajallinen määrä niin sanottuja pöljiä päiviä, niitä ei ole järkevää tuhlata pikkukisoissa.

– Joku muu varmasti tekisi asioita toisin, mutta kun kyseessä on oma hevonen ja valmentaminen harrastus, taktiikan valitseminen ei ole ollut vaikeaa. Uskon, että hevosen kannalta on parasta edetä näin.

Lepistö toimii työkseen Vermon Ravikoulun vetäjänä.

Jos asiat sujuvat kuten valmentaja on suunnitellut, One Directionin kaudesta tulee lyhyt ja ytimekäs.

– Keskiviikkona ajetaan Vermossa ja sitten kahden viikon päästä Suur-Hollolan alkuerissä. Jos päästään jatkoon ja jopa finaaliin, sen jälkeen ohjelmassa voisi olla vielä muutama startti.

– Ja ehkä puolisoni Valtteri Lintula voi syksyllä ajaa orilla jonkun kerran kilpaa, kun sai kortin juuri.

Lepistö suhtautuu suojattinsa mahdollisuuksiin tämän vuoden Suur-Hollolassa maltilla.

– Tiedän, että mahdollisuus onnistua siellä on pieni. Mutta jos pienikin sauma on olemassa, haluan katsoa sen kortin. Iltaraveihin pääsee myöhemminkin.

Suur-Hollola on Suomessa syntyneille lämminverisille rajattu ennakkomaksullinen suurkilpailu, jonka voittaja kuittaa tänä vuonna 96 000 euroa. Välierät ja finaali ravataan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahden Jokimaalla.

Keskiviikon paluukilpailuunsa Vermon T65-raveissa One Direction starttaa ison yllättäjän roolissa. Valmentajan ajatuksena on, että kotiradan kisa poistaa karstat koneesta ennen Suur-Hollolan alkuerää.

– Hevonen on treenannut hyvin, kuten aina. Se on yleensä ollut tauolta hyvä, mutta onko se sitten heti niin hyvä että pärjää? Sitä en pysty sanomaan. Ori kyllä osaa tehdä terävän kirin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?