Lahjakkaiden tammojen supertaisto haastajalle Kuopiossa – ”Kun oikein yrittää, joskus kääntyy näinkin päin” - Ravit - Ilta-Sanomat

Lahjakkaiden tammojen supertaisto haastajalle Kuopiossa – ”Kun oikein yrittää, joskus kääntyy näinkin päin”

Magical Princessin ja An-Dorran raju kamppailu hakee vertaistaan.

Magical Princess ei päästänyt koko matkan rinnallaan painostanutta An-Dorraa millään ohitseen Kuopio Stakesissa.

15.5. 16:58

Kahden superlahjakaan nuoren lämminveritamman huikea kaksinkamppailu nelivuotiaiden Kuopio Stakesissa sai lähes kaiken nähneet raviharrastajatkin haltioitumaan.

Armoa ei finaalissa kyselty eikä annettu. Magical Princessin ja An-Dorran turvat leikkasivat lopulta maalilinjan lähes yhtä aikaa.

Maalikamera näytti, että sisäradalla helpomman juoksun kärkipaikalla saanut Pekka Korven tallin Magical Princess oli taiston voittaja.

– Alussa piti ajaa ensimmäiseen kurviin niin kovaa kuin hevonen pääsi, ja An-Dorra antoi matkalla koko ajan painetta. Tiukkaa oli koko ajan, Korpi kuvaili.

– Meillä oli tänään tuuria, kun pääsimme An-Dorran sisäpuolelle. Se kävi vähän jo edellä, mutta Magical Princess tuli sitkeästi perille. Emme ole oikein pärjänneet sille aikaisemmin, mutta kun oikein yrittää, joskus se kääntyy näinkin päin.

Korpi kehui Magical Princessin luonnetta miellyttäväksi.

– Tamma on todella helppo ja kiltti hevonen, joka ei tee virheitä. Sillä voisi olla luonnetta jopa enemmän, mutta toisaalta sitäkin sillä on kai ihan tarpeeksi, koska sillä on tuollainen voittosumma, Korpi sanoi 160 000 euroa tienanneesta suojatistaan.

Pekka Korpi tuuletti Kuopio Stakesin voittoa.

Magical Princessin voittotulos 11,1a oli uusi kilpailuennätys. An-Doralle merkattiin kymmenyksen hitaampi aika, vaikka sen tappiomarginaali oli vain senttejä.

Magical Princessin ja An-Dorran perässä seuraavat sijat napanneet Quite A Lover ja Ava di Emelin pysyivät hyvin kärkikaksikon vauhdissa maaliin asti.

Magical Princess pääsi karsintalähdössään paljon helpommalla kuin An-Dorra. Tuulennopea tamma piti kiihdytyksessä ykkösradalta leikitellen johtopaikan ja veti juoksua yhtä leikitellen tämän jälkeen kaikki muutkin metrit.

Korven suojatin voittoaika oli puoli sekuntia kovempi kuin An-Dorran.

– Magical Princess lähti matkaan aika mukavasti, eikä minun tarvinnut päästää täysillä missään vaiheessa. Tamma tuntui tosi hyvältä, eikä meillä ollut mitään hätää. Se oli ollut jo kotona oikein pirteä ja notkea, minkä takia odotin sen pärjäävän täällä, Korpi sanoi.

Quite A Lover kiri kolmen kymmenyksen päässä voittajasta kakkoseksi ja Core Catcher kesti Magical Princessin peesistä kolmanneksi.

An-Dorra joutui tekemään omassa karsintalähdössään tosissaan töitä.

Tamma ei ehtinyt alussa nopeimpien mukaan ykkösradalta, mistä se jäi neljänteen pariin ulos. Jukka Torvinen ei aikaillut, vaan hoputti ajokkinsa keulassa hiljaa vetää saaneen Arcie’s Arsenalin rinnalle lyömään löylyä viimeisen kierroksen alussa.

Maalisuoralla huippulupauksen vahvuus tuli jälleen hyvin esille ja se pötki vastustajiltaan karkuun.

An-Dorran voittoaika oli 12,5a, josta Arcie’s Arsenal ja terävästi kolmossijalle kirinyt Artful Deimos jäivät neljä kymmenystä.

– Juoksumme ei mennyt helpoimman kautta, mutta olen tottunut luottamaan An-Dorraan. Se on tosi suoritusvarma hevonen, joka tekee hyvän juoksun paikasta kuin paikasta, Torvinen kertoi karsintaerän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?