Norjalainen jättiyllättäjä rynnisti täysin puskista ja vei Finlandia-ajon – Next Direction vahva kakkonen - Ravit - Ilta-Sanomat

Norjalainen jättiyllättäjä rynnisti täysin puskista ja vei Finlandia-ajon – Next Direction vahva kakkonen

Hickothepoohiin ei uskonut ennakkoon kukaan. Next Direction oli vauhdikkaan kilvan paras suomalainen.

Hickothepooh kiri ylivoimaiseen voittoon ennen Next Directionia (10).

9.5. 19:12

Ei voittanut väkivahva italialainen, tuulennopea ruotsalainen eikä yllätysvalmis suomalainen. Finlandia-ajon sankarina juhlittiin norjalaista Hickothepoohia Vermossa sunnuntaina.

Lähtöön pienimmällä voittosummalla startanneen hevosen voitto oli todellinen jättipaukku. Sen pohjusti raju vauhdinpito, mikä avasi voitonmahdollisuudet kirihevosille.

Kärkipaikalle rynnistäneellä Milliondollarrhymella jäi pykälä silmään kovassa kiihdytyksessä ja ensimmäiset 1000 metriä hurjasteltiin 08,4-tempossa. Sitä vauhtia ei mikään hevonen olisi kestänyt maaliin saakka.

Norjalaisyllättäjästä ei tiedetty etukäteen juuri muuta kuin että se osaa kovan loppuvedon. Tätä asetta 9-vuotias ruuna pääsi myös käyttämään, kun kärki kangistui ja kenttä kääntyi täydellisesti loppusuoralla.

110 000 euron arvoinen ykköstila lähes kolminkertaisti Hickothepoohin uran voittosumman. Hevosta ohjasti Vidar Hop ja sitä valmentaa Trond Andersen, joka ei ollut paikalla Vermossa sunnuntaina.

Voittoaika 09,9a/1620 metriä on Finlandia-ajon historian toiseksi kovin.

Hop on kokenut ja voitokas ohjastaja, mutta sanoi, että voitto on hänen uransa suurin.

Kuski paljasti voittajahaastattelussa, että 9-vuotias hevonen kilpaili sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan avojaloin ja ilman obersekkiä.

– Toiveissa oli, että matkavauhti olisi kovaa, kun meillä oli huono lähtöpaikka ja hevonen ei kiihdytä kovaa. Juoksunkulku oli kannaltamme aivan täydellinen. Hevonen ohitti muut helposti viimeisellä sadalla metrillä ja teki todella kovan esityksen, Hop iloitsi palkintojenjaossa.

Hickothepoohin omistajiin kuuluu ja sitä myös hoitaa Ernestas Tijunelis, joka oli pakahtua onnesta voiton jälkeen.

– Fantastista, mies vetisteli eikä ollut saada sanaa suustaan voittajalle esitettyä Elitloppet-kutsua vastaan ottaessaan.

– Tänään kaikki meni optimaalisesti ja hevonen oli mahtava.

Vidar Hop (oik.) ohjasti norjalaisyllättäjää. Hevosen omistaa ja sitä myös hoitaa Ernestas Tijunelis.

Timo Hulkkosen valmentama Next Direction kiri hienosti kakkoseksi ja hävisi voittajalle pari hevosenmittaa. Suorituksesta tuli vaivanpalkkaa 45 000 euroa.

Italialainen Vernissage Grif oli paras kärkiryhmässä juosseista hevosista ja taisteli kolmanneksi.

Hickothepooh sai siis voiton jälkeen kutsun Elitloppetiin. Next Direction varmasti kiinnostaa myös kisajärjestäjiä, mutta Hulkkonen sanoi viime viikolla, että hevosen kesän päätähtäin on Suur-Hollola-ajo.

– Hevonen oli hyvä. Loppusuoralla katsottiin mitä ehditään saada, ja mitä lähemmäksi maalia tultiin, sitä paremmalta alkoi näyttää, ohjastaja Iikka Nurmonen sanoi TotoTV:ssä.

Lähdön suurimmaksi suomalaistoivoksi ennakkoon nostettu Le Gros Bill laukkasi kiihdytyksessä.

– Koitettiin lähteä kovaa ja kun huomasin että keulaan ei päästä, jouduin koskemaan oikeaan ohjaan ettei mene vastustajan jaloille. Hevonen ei ravannut kaarteita ihan kunnolla ja siitä johtui laukka mielestäni, ohjastaja Antti Teivainen kommentoi TotoTV:ssä.

Finlandia-ajo 2021, tulokset

1. Hickothepooh, kilometriaika 09,9a2. Next Direction, 10,2a3. Vernissage Grif, 10,2a4. Milliondollarrhyme, 10,4a5. Grainfield Aiden, 10,8a6. Le Gros Bill, 11,0ax7. Ubertino Grif, 11,1a8. Dear Friend, 11,2a9. Zarenne Fas, 11,5aClick Bait, poissa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?