Chicharita luottamuksen arvoinen Tammaderbyssä - "Ihan poikkeuksellinen lahjakkuus" - Ravit - Ilta-Sanomat

Chicharita luottamuksen arvoinen Tammaderbyssä - "Ihan poikkeuksellinen lahjakkuus"

Ari Moilanen ajoi neljä Toto75-kohteen voittoa.

Ari Moilanen ja hoitaja Isabella Tervonen pääsivät juhlimaan Chicharitan arvovoittoa.

8.5. 19:16

Arvid Åvallin Tammaderbyssä jo etukäteen suursuosikiksi luotettu Chicharita otti muilta luulot pois heti lähdöstä karauttamalla omaa vauhtiaan keulaan.

Ari Moilasen ajokki veti kierroksen reippaasti 12,7-kyytiä, mutta tuo vauhti näytti Ruotsissa vaikuttavan Timo Nurmoksen valmennettavalle kuin hölkältä. Lopussa 5-vuotiaalla olikin varaa irrotella kevyeen tyyliin muilta alta pois 24 000 euron arvoiseen voittoon.

Chicharitan voittotulos 12,7ake sivuaa seitsemän vuoden takaista Venicen kilpailuennätystä.

Toiseksi sijoittui johtavan takana juossut Touch Me Too ja totokolmikon täydensi hienosti toiselta ilman vetoapua tsempannut Piece Of Glory.

Chicharita on juossut nyt 14 kertaa. Kolme kisaa se on pilannut laukkaan, muut ovat päättyneet voittoloimitukseen.

–  Olisi lähtenyt paljon kovempaakin, annoin vain lähteä mitä tarvitsee. Voitto tuli tosi helposti, olisi voinut aika paljon nipistää, jopa alle 1.12-tulokseen, Moilanen sanoi.

Mestarikuskilta irtosi vuolaat kehut huippulahjakkuudelle.

–  On upea kokemus ajaa tällaista hevosta, ihan poikkeuksellinen lahjakkuus. Meneminen on tosi helppoa ja se pystyy menemään huomattavasti kovempaa kuin on nähty, Moilanen ihasteli.

Chicharitan omistajat ja kasvattajat ovat Mikael Kopola & Teemu Parttimaa. Tammaa hoitaa Isabella Tervonen.

Moilasen juhlaa jo ennen Chicharitaa

Finlandia-Ajoonkin ehdolla ollut Willow Pride hoiti avauskohteen tammalähdön varmoin ottein nimiinsä. Moilanen kierrätti ajokkinsa jo varhaisessa vaiheessa kohti kärkeä ja lopussa Markku Niemisen valmennettava oli omaa luokkaansa.

–  "Viivi" tuntuu paranevan kuin vanha viini. Toki Finlandia-Ajo olisi kiinnostanut, mutta kun ei päässyt, niin ajettiin tämä. Seuraavaksi ajetaan Kuopiossa Kavioliiga GP. Tällä on vielä oljenkorsiakin käyttämättä, hoitaja Noora Tuula kommentoi viitaten kesän suurkilpailuhin.

Toisessa Toto75-kohteessa Vermon hallitsevalle kuskichampionille voiton toi koko matkan johtanut Heporix.

–  Avauspuolikas oli 18-vauhtinen, mutta kyllä ensimmäiset 200-300 metriä mentiin varmaan 15-vauhtia. Tämä on tosi nopea, vaihtaa rytmiä hyvin ja on tulevaisuuden hevonen, Moilanen sanoi Mika Mäkelän valmennettavasta.

Moilasen suoran hattutempun täydensi parijonosta vahvasti kirinyt Moniman.

–  Kello (voittotulos 13,8ake) näyttää jo siltä, että Derbystä voi haaveilla, Etta Pakkanen kommentoi isänsä Aripekka Pakkasen treenaamasta 4-vuotiaasta.

Indigo Sisu Seppeleajon paras

Myös päivän toisen suurkilpailun, 3-vuotiaiden Seppeleajon, voittaja saapui Ruotsista.

Petri Salmelan valmentama Indigo Sisu kiri kolmannesta ulkoa lopulta selvään voittoon. Toiseksi sijoittui jättiyllätystä havitellut Mas For You ennen urhean juoksun tehnyttä Dusktodawn Boogieta.

–  Kaikki oli tosi helppoa tänään, hevonen oli oikein tosi hyvä. Korvatkin jäivät kiinni, Hannu Torvinen sanoi ajokistaan.

Indigo Sisun omistaa Konetyö Ukkola Ky. Voitto palkittiin 11 000 eurolla.

Suomenhevosten avoimessa tammalähdössä nähtiin dramaattisia vaiheita. Suursuosikki Hetviina siirtyi jo kärkeen viimeisellä takasuoralla, mutta laukkasi 550 metriä ennen maalia.

Tilanteen käytti parhaiten hyödykseen Jukka Torvisen ajama B. Riitu, joka runnoi johtavan rinnalta urhoollisesti niukkaan voittoon ennen Aurotarta.

–  Uskomatonta, mutta kuningatarkilpailuun se on tähdättävä, taustajoukkoihin kuuluva Jaana Sandström kommentoi ryminällä tammahuipulle kohonneesta B. Riitusta.

Toto75-rivin suurin yllätys nähtiin päätöskohteessa, jossa vain kaksi prosenttia luotettu Royal Date hallitsi lähdöstä maaliin.

Oikea Toto75-rivi Vermo 8.5.

Toto75-1: 12 Willow Pride

Toto75-2: 2 Heporix

Toto75-3: 10 Moniman

Toto75-4: 7 B. Riitu

Toto75-5: 3 Chicharita

Toto75-6: 9 Indigo Sisu

Toto75-7: 6 Royal Date

Seitsemän oikein -tuloksille: 4597,43 euroa

Kuusi oikein: 24,67 euroa

Viisi oikein: 1,90 euroa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?