Månlykke A.M. päätti Odd Heraklesin voittoputken – Gogobet Sisu hurjana Bergsåkerissa

Julkaistu:

Ruotsi
Who's Who kiri voittoon Paralympiatravetin karsintalähdössä.
Kaikki putket päättyvät joskus. Niin kävi myös kylmäverilähtöjä suvereenisti syyskuusta 2019 lähtien hallinneen norjalaisen Odd Heraklesin voittosarjalle lauantaina Bergsåkerissa, kun se päättyi 20:n ykkössijan mittaisena Ruotsin uutta tähteä Månlykke A.M:ää vastaan.

Eturivistä startannut Odd Herakles otti odotetusti kärkipaikan hallintaansa heti alussa ja Månlykke A.M. jäi takaa toisen radan vetäjäksi. Gunnar Melander hivuttautui haastajalla hiljalleen kärjen rinnalle ja loppusuoralla Månlykke A.M. ratkaisi voiton varmasti edukseen. Voittotulos oli 21,5a/2140 metriä.

Vahvasti isänsä Månprinsen A.M:n kavionjäljissä kulkeva 7-vuotias Månlykke A.M. on voittanut kaikki tämän vuoden kolme kilpailuaan.

Mika Haapakankaan tallin Gogobet Sisu voitti alimman 75-sarjan kovalla suorituksella. Mats E. Djusen ajama 5-vuotias laukkasi avauskurviin ja tarpoi viimeisen kierroksen kolmatta rataa, mutta ohitti silti edellä juosseet maalisuoralla. Kaiken lisäksi yksi kenkäkin putosi laukassa.

Scuderia Achillean omistama ori tienasi ykkösestä noin 11 000 euroa ajalla 15,2/2640 metriä.

– Jos Mr Golden Quick ja Special Promise nousivat meiltä kultadivisioonaan, niin mihin tämä sitten yltää, platinaan? Se on luokkaa parempi ja luulen, että voittosummaan saadaan laittaa nolla perään, Veikko Haapakangas suitsutti ATG Liven haastattelussa Gogobet Sisua, jonka uran ansiot ovat tällä hetkellä hieman yli 33 000 euroa.

Pääsiäisenä voitokkaasti radoille palannut Pasi Aikion valmentama Who's Who jatkoi samaa tahtia myös Paralympiatravet-karsinnassa. Parijonosta kolmannelle radalle takasuoralla noussut ori ratkaisi lopussa varmasti ennen Very Kronosta ja voitti Örjan Kihlströmin ajamana ajalla 11,9a/2140 metriä.

Who's Whon ja viime lauantaina voittaneen Racing Mangen ohella 8. toukokuuta Åbyssä ajettavaan Paralympiatravet-finaaliin villin kortin ovat saaneet Ecurie D. sekä ranskalaiset Gelati Cut ja Delia du Pommereux. Myös viime vuoden voittajalle Elian Webille on paikka lähtöön, samoin Very Kronokselle.

Timo Nurmoksen Cab Lane voitti hopeadivisioonan johtavan rinnaltakin varmaan tyyliin kovalla ajalla 10,8a/1640 metriä. Per Lennartsson vastasi ohjastuksesta. Kaptah venyi voittajan takaa kolmanneksi.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt