Suuret ulkomaalaissuosikit räpiköivät Seinäjoella – muhkea palkintopotti karkasi silti suomalaisilta

Julkaistu:

seinäjoki race
Kansainvälisen suurkilpailukarusellin käynnistäneen Seinäjoen huippulähtöä vesittivät suosikkien yllättävät laukat. Ruotsalainen Dear Friend oli omaa luokkaansa maalisuoralla.
Suurten odotusten Seinäjoki Racesta tuli enemmän dramaattinen kuin urheilullinen ravikilpailu.

Molemmat ulkomaalaissuosikit, ruotsalainen Heavy Sound ja italialainen Vernissage Grif, laukkasivat itsensä ulos jo lähtösuoralla.

Yllättävien alkuvaiheiden jälkeen voitosta ei syntynyt enää minkäänlaista kamppailua.

Ruotsalaisten kakkosnyrkki Dear Friend sai valmentajansa Johan Untersteinerin ajamana hääriä kärkipaikalla mielensä mukaan.

Valjakko rykäisi maalisuoralla kepein askelin sen verran eroon muita, että nämä saivat täyden mahdollisuuden otella kakkosrahoista.

Toiseksi seurasi voittajan perässä unelmareissun saanut Ubertino Grif, ja seuraaville sijoille kirivät kakkosradan jonossa juosseet Willow Pride ja Stonecapes Queila. Grainfield Aiden taipui voittajan kupeelta lopussa viimeiseksi.

Dear Friendin voittoaika 2100 merin ryhmäajossa oli uusi kilpailuennätys 11,7a.

Tamma näytti maalissa niin pirteältä, että se olisi tarvittaessa pystynyt pudottamaan tuloksestaan luultavasti useita kymmenyksiä.


Voittajan ohjastaja ei yllättynyt italialaisen vastustajansa lähtölaukasta.

– Vernissage Grif laukkasi jo harjoituslähdössä eikä näyttänyt hyvältä. Kun vielä Heavy Sound laukkasi ensimmäiseen kurviin mentäessä, kaksi kovinta vastustajaa oli aikaisin ulkona, ja meidän tilanteemme vaikutti tosi hyvältä, Untersteiner sanoi.

Dear Friend tuntui Untersteinerin mielestä oikein hyvävireiseltä koko juoksun ajan.

– Hevoselta oli loppukurvissa silmälaput vetämättä, eikä meillä ollut maalisuoralla mitään hätää.

Etelä-Ruotsissa Halmstadissa isoa ravitallia pyörittävä Untersteiner sai Seinäjoki Racen sankarittaren valmennukseensa kolme vuotta sitten.

Hän kertoi, että koko ajan kehittyneen hevosen ura oli katkolla talven Ranskan lähdön jälkeen, koska omistaja suunnitteli jo 8-vuotiaan tammansa astuttamista.

Dear Friendin siitosura sai kuitenkin siirtyä tuleville vuosille, mitä valmentaja piti omistajalta oikeana ratkaisuna.

Ennen tämänpäiväistä uransa arvokkainta voittoaan huippuvireinen tamma oli voittanut puhtaasti myös kevään molemmat kotimaan juoksunsa.

– Kun Dear Friend tuli talliini, se tuntui heti tavallista paremmalta hevoselta. Sillä on ollut kuitenkin myös jalkavaivoja etenkin viime vuonna.

Dear Friendin voittosumma nousi 70 000 euron arvoisen Seinäjoki Race -voiton jälkeen jo 466 000 euroon.

Kolmannen kerran Seinäjoen kansainväliseen suurkilpailuun osallistuneen Untersteinerin valmennuksessa on useampia muitakin ykköstason ravureita Cyber Lanen johdolla.

– Toivottavasti voimme tulla hevosillamme myös jatkossa kilpailemaan Suomeen, kohtelias ruotsalainen sanoi.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt