Alkukauden ykkösravurin vamma mysteeri – ”Ei ole kuitenkaan mikään rampa”

Julkaistu:

ravit
Sairauslomalle joutuneen Le Gros Billin ongelmiin pureudutaan toden teolla ensin viikolla.
Viime vuonna terävimmälle huipulle nousseen Le Gros Billin tämä kausi alkoi upeasti kahdella ylivoimavoitolla, mutta viime perjantaina mustat pilvet leijailivat tähtiravurin tallin ylle Nastolassa.

Koska ori ei ollut normaali viimeistelyharjoituksissa, valmentaja Ari Viander joutui jättämään sen pois seuraavana päivänä Lahden Kavioliigalähdöstä.

Vianderilla oli pieni toivo päästä suojatillaan mukaan ensi lauantain Seinäjoki Raceen, mutta sekään startti ei toteudu.

– Vähän oli viikonloppuna mielessä, jos hevonen olisi voinut osallistua Seinäjoen lähtöön. Se ei kuitenkaan ole vieläkään sen tuntuinen, että sillä voisi ajaa kilpaa, Viander sanoo.


Valmentaja ei osaa tarkasti kertoa, mikä Le Gros Billiä vaivaa.

– En pysty sanomaan, mikä oriilla on oikein vikana, mutta ilmeisesti sillä on jotain lihasjäykkyyttä. Se ei ole viime päivinä ravannut toivotulla tavalla. Ori pitää tutkia tarkemmin, mutta mikään rampa se ei kuitenkaan ole.

Taustavoimat uskovat saavansa vastauksia viikon päästä.

– Tänne tulee spesialisti, jonka luo Le Gros Bill menee ensi maanantaina Tampereelle tutkittavaksi. Silloin varmasti tiedämme hevosen tilanteesta enemmän, Viander olettaa.

Le Gros Billin ongelmat ilmenivät hyvin kiusalliseen aikaan suurkilpailukauden kynnyksellä.

Valmentaja ei ole lainkaan varma, että pystyykö hevonen osallistumaan kuukauden päästä Finlandia-ajoon, johon se on jo kutsuttu mukaan. Se sijoittui viime vuonna Vermon superlähdössä kolmanneksi.

– Tämä kausi alkoikin vähän liian hyvin. Raviurheilussa voi kyllä sattua kaikenlaista takapakkia, kokenut treenari manaa.

– En osaa vielä sanoa, ehtiikö Le Gros Bill kilpailukuntoon Finlandia-ajoa varten. Jokainen tällainen päivä pienentää mahdollisuuksiamme. Kiire meille alkaa tulla, sillä hevosta pitäisi päästä treenaamaankin ennen Finlandiaa.

Ainakaan kesän suhteen Viander ei ole nakannut vielä kirvestään kaivoon.

– Toivotaan, että Le Gros Billillä olisi vain sellainen vaiva, joka paranisi hyvin. Isoja lähtöjä sille olisi kesälläkin, ja toivottavasti se pääsisi niistä joihinkin mukaan.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt