Zolamani jatkaa ikäluokkansa kärjessä – ”Hyvä lämmitys nosti odotuksia”

Julkaistu:

Vasta yhdeksän kertaa kilpaillut Zolamani nappasi jo toisen suurkilpailuvoittonsa.
Vuonna 2018 syntyneiden lämminveristen tämän kauden ensimmäinen suurkilpailu ravattiin Vermossa keskiviikkona. Kolmivuotispokaalin 10 000 euron ykkösrahat vei Timo Korvenheimon valmentama Zolamani. Voittajan kilometriaika 2120 metrin kilpailussa oli 15,6a.

Viime kauden raharohmu jatkoi siitä mihin 2-vuotiaana jäi. Iikka Nurmosen ohjastama ennakkosuosikki peri keulapaikan ja sai huseerata kärjessä melko rauhassa sen jälkeen, kun moni vastustaja oli laukannut kiivaassa kiihdytyksessä.

Rinnalla matkannut Dusktodawn Boogie pysyi parhaiten kyydissä 13,5-vauhtisessa lopetuksessa. Birgit Combo täydensi mitalisijakolmikon.

– Hyvä lämmitys nosti odotuksia. Ruuna tuntui siinä paremmalta kuin kotona ja aloin arvella, että tänään nähdään hyvä suoritus. Hyvä hevonen pystyi voittamaan, vaikkei ollut ihan paras päivänsäkään, Korvenheimo sanoi.

Keskiviikon arvovoitto nosti uran voittosumman yli 50 000 euron rajan. Korvenheimon mukaan varsa on kehittynyt viime kaudesta, kuten nuoren hevosen tietysti pitääkin.

– Zolamani oli kaksivuotiaana vähän totinen, mutta on nyt rauhoittunut ja sitä pystyy treenaamaan paremmin. Voi vähän säästelläkin loppukauteen, yli 20-päistä 3-vuotiaiden lämminverivarsojen katrasta Orimattilassa valmentava Korvenheimo kertoi.

Hyviä aloittelijoita nähtiin uusissa Tuplaa voittosumma -lähdöissä. Niissä voittoihin ylsivät King Cole ja Shackhills Twister.

4-vuotias King Cole kiri ykköseksi ohi Gianna Sisun, vaikka oli laukata loppusuoralla kesken voittotaiston. Hannu Torvinen ohjasti Marjo Lindströmin valmennettavaa.

– Oltiin tavallaan jo voitettu lähtö, mutta sitten hevonen otti pienen vaihtoaskeleen, ohjastaja kuvaili ratkaisuhetkiä.

Ruotsissa syntynyt King Cole ei ole vielä hävinnyt laukatonta juoksua. Voittoja on nyt kasassa viisi.

3-vuotias Shackhills Twister starttasi takarivistä, mutta keikkui jo ennen puolimatkaa keulapaikalla. Siitä se piti asemansa maaliin hienossa kolmen hevosen voittotaistossa.

– Hevosta ei ollut mitenkään viritetty tähän lähtöön, tähtäimet ovat syksyssä. Olen tyytyväinen, varsa näytti hyvyytensä ja puristi rehdisti maaliin asti. Tämä on poikkeuksellisen lahjakas yksilö ainakin minun talliini, ohjastaja-valmentaja Jari Kinnunen sanoi.

Tuomas Korvenojan valmentamat ravurit ovat treenanneet talven kuukaudet usein Ranskassa, mutta päättyneen sesongin ne puursivat koronatilanteen vuoksi kotikulmilla Sipoossa.

Korvenoja on saanut suojattinsa väkevään kevätvireeseen Suomessakin. Tallin hevosten alkukauden voittoprosentti huitelee 30:n päällä.

Keskiviikon voittoajokki oli BWT Caesar, joka teki mahtijuoksun johtavan rinnalta. Kärkipaikalla taivaltanut T65-pankki Deangelo oli ihan aseeton vahvaa oria vastaan ja sai antautua jo loppukaarteeseen mentäessä.

– BWT Caesaria hoidettiin talvella ja sen ansiosta ori on nyt paljon suorempi kuin viime vuonna. Hyvänä päivänään se pystyy menemään täyden matkan tätä vauhtia mitä tänään mailin, Korvenoja vakuutti.

Siinä tapauksessa menestystä on luvassa jatkossakin. Keskiviikon voittoaika oli 12,1a/1620 metriä.

Ruusuista tulevaisuutta on helppo povata myös Synerille. Voitokas ruuna pystyi tällä kertaa askelillaan ja voitti melko helposti keulasta.

Ari Kotikulma ohjasti ja myös valmentaa Syneriä. Hän kertoi voittajahaastattelussa parikin hyvää syytä, miksi hevonen palasi tasolleen.

– Nyt oli kesäbalanssi alla, hevonen on parempi kesäkengillä. Viime startin aikaan ruunan keuhkoissa oli limaa, ja mahaakin piti hieman hoitaa välillä.

Ajajaliigan kärkimies Santtu Raitala ajoi T65-voiton Kimmo Aholan valmentamalla Redemptionilla. Hevonen joutui vetämään kolmannen radan kiriletkaa, mutta voitti silti selvästi.

Redemption juoksi avojaloin ja voitti toisen kerran peräkkäin.

– Hevonen on kevyessä balanssissa hieman epävarma, minkä vuoksi alkuun ei voi ladata täysiä. Mutta loppua se kirii hyvin, valmentaja kertoi.

Ahola myös uskoi suojattinsa pystyvän kesällä 12-alkuiseen aikaan täydellä matkalla.

Takajoukoista kiri näyttävästi kakkoseksi ulkoratoja pitkin hiihtomiesten kimpparuuna Bismarck Comery.

Oikea T65-rivi

T65-1: 6 BWT Caesar

T65-2: 5 Syneri

T65-3: 6 King Cole

T65-4: 4 Redemption

T65-5: 10 Shackhills Twister

T65-6: 2 Zolamani

Kuusi oikein tuloksille: 103,08 euroa

Viisi oikein: 2,54 e

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt