Raviliiga sai satumaisen päätöksen – Mascate Match ravasi huiman lahjan syöpälapsille - Ravit - Ilta-Sanomat

Raviliiga sai satumaisen päätöksen – Mascate Match ravasi huiman lahjan syöpälapsille

Raviliiga HIFK:n ihmehevosen ansioista lohkesi hyväntekeväisyyteen lähes puoli miljoonaa.

Mascate Matchin ansioista kertyi hyväntekeväisyyteen noin 450000 euroa.

7.4.2021 15:33

Raviliigan soihdunkantajan Mascate Matchin hyväntekeväisyyteen ravaama rahasumma on vihdoin selvillä. Hevosen omistaneen Raviliiga HIFK:n valitsema hyväntekeväisyyskohde Sylva ry saa peräti 430 000 euron lahjoituksen.

Sylva tukee syöpään sairastuneita lapsia, nuoria ja nuoria aikuisia sekä heidän läheisiään. Shekki luovutettiin yhdistykselle keskiviikkona.

– Vetää hiljaiseksi, huikea ja mieletön juttu. Tämä on poikkeuksellisen suuri ja harvinainen lahjoitus, joka mahdollistaa paljon erilaisia asioita. Toimintamme perustuu suurimmaksi osaksi lahjoituksiin, Sylva ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Henry Liukko-Sipi kiitteli.

Lisäksi Suomen Punainen Risti, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Vermon Ponikuninkuusravit saavat Raviliiga HIFK:lta reilut 6000 euroa kukin.

Mascate Matchin varsahuutokaupasta syksyllä 2017 startannut raviliigataival hipoi täydellisyyttä. Tamma voitti Pekka Korven käsissä heti 2-vuotiaana. Se huipensi Raviliigan päättäneen kolmannen kilpailukauden ikäluokan arvostetuimman kilpailun Derbyn voittoon.

Ihmetamma kilpaili 32 kertaa, ykköstiloja tuli 28.

Lukuisia arvovoittoja ja ennätysaikoja tuottaneeseen kilpailu-uraan tuli ainoa kauneusvirhe marraskuussa, kun hevonen loukkasi etujalkansa.

Loukkaantumisen vuoksi juhlakalu on jättänyt kaviourat ainakin toistaiseksi. Se valmistautuu nyt siitosuraan uuden omistajansa hoivissa Qvidjan kartanossa Paraisilla.

Massi Stable on valinnut tulevan varsan isäoriksi ruotsalaismatadori Maharajahin. Omistajien edustajan Pauliina Raennon mukaan tammaa ei ole siemennetty vielä.

Näin hyväntekeväisyyspotti muodostui

Mascate Match tienasi kilpailuista 702 762 euron voittosumman. Raviliigan päätyttyä se myytiin huutokaupassa joulukuussa 307 000 eurolla.

Reilun miljoonan euron yhteispotista vähennettiin liigan sääntöjen mukaisesti ensin kaikki kulut, kuten ajopalkkiot, valmennusmaksut, eläinlääkärikulut ja vakuutusmaksut.

Viivan alle jäi varoja noin 860 000 euroa, mikä jaettiin puoliksi liigakimpan omistajien ja niin sanotun sääntömääräisen lahjoituskohteen eli Sylvan kesken.

Hyväntekeväisyyspotti kasvoi vielä hieman, kun osa raviliigalaisista halusi lahjoittaa osuutensa hyväntekeväisyyteen. Näistä lahjoituksista syntynyt vajaan 20 000 euron kakku jaettiin lähes tasan Suomen Punaisen Ristin, Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Vermon ponikuninkuusravien kesken.

Raviliiga HIFK:n jäsenet saivat palautusta 430 euroa omistusosuutta kohden. Osuuksia oli myyty 1000 kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?