Varsalupaukset loistavat Vermon tähtinä – ”Pääasia saada kausi hyvällä jalalla käyntiin”

Julkaistu:

toto65
Keskiviikkona selviää, ovatko rauhoittelut tepsineet lahjakkaaseen Strattoniin.
Mielenkiinto lisääntyy raviradoilla kesän lähestyessä. Yksi varma kevään merkki on lahjakkaiden 3-vuotiaiden lämminveristen kirmaaminen kilparadoille talvitreenistä.

Vermon keskiviikkoraveissa lupaukset pääsevät jahtaamaan suuria seteleitä. Kolmevuotispokaalin voittaja rohmuaa 10 000 euron potin.

Kolmevuotispokaali on vähän kuin toisinto 2-vuotiaiden kauden marraskuussa Lahdessa huipentaneesta Hevosenomistajapokaalista. Mukana on viisi samaa varsaa kärkikaksikon Zolamani-Birgit Combo johdolla.

Yksi keskiviikon huippulähdön mielenkiintoisimmista osallistujista Jarno Kauhasen tallin Stratton.

Myös se kilpaili Hevosenomistajapokaalissa, mutta aiheutti pettymyksen. Kuumimpiin pelihevosiin lukeutunut tamma laukkasi pahasti lähdössä, eikä vahva loppuveto nostanut sitä enää kuutossijaa korkeammalle.

Kauhanen summaa suojattinsa tulokaskauden, joka käsitti viisi starttia ja kaksi voittoa. Laukka sotki Strattonin menoa kolmessa juoksussa.

– Tamman kaksivuotiskaudesta jäi päällimmäisenä mieleen, että meillä aika lahjakas, mutta hankala hevonen. Se olisi saanut jättää laukkansa ottamatta. Stratton laukkaili lähtöauton perästä innokkuuttaan, Kauhanen kertoo.


Ensimmäisissä kilpailussaan Stratton malttoi ravata koko matkan.

– Kahden startin jälkeen vähän näytti, että tamma olisi aika rauhallinen readycashläinen, mutta seuraavien jälkeen paljastui, ettei niin ollutkaan.

Ready Cash on erittäin suosittu ranskalainen siitosori, joka on jättänyt tähtiravureita eri puolille maailmaa.

Valmentaja hykertelee tyytyväisyyttään siitä, kuinka hyvin hän on päässyt valmistautumaan hevosensa kanssa 3-vuotiskauteen.

– Stratton jäi Jokimaan ison kilpailun jälkeen suunnitellusti talvitauolle. Se oli hetken aikaa ihan helpolla, minkä jälkeen sitä on päästy treenaamaan täysin toiveiden mukaisesti, Kauhanen iloitsee.

Fyysisen valmennuksen lisäksi Kauhasen poppoo on panostanut Strattonin henkiseen puoleen.

– Tamma on yritetty rauhoitella. Vasta ensimmäinen startti kertoo, kuinka siinä on onnistuttu.


Valmentaja kertoo, että Stratton on painellut treenissä lupaavasti tallin vanhempien kehäkettujen laumassa.

– Vielä ensimmäisessä hiitissä se oli aika innokas, mutta on asettunut, kun hiittejä on tullut enemmän. Kovimmillaan tammalla on ajettu 1.17-vauhtia, ja sen kunto on kyllä hyvä.

Kykyjensä puolesta Stratton ei häpeä yhdellekään vastustajalle. Startin onnistuminen sisäradalta on treenarin suurin huolenaihe.

– Ykkösradan lähtöpaikka on Strattonille huonoin mahdollinen. Sillä ei voi satsata starttiin, vaan sillä pitää yrittää päästä ravilla matkaan.

– Toisaalta hevosta ei voi kamalasti kiskoa kiinnikään alussa. On lähdettävä vähän niin kuin neiti itse haluaa.

Kauhasella on yksi toive vielä ennen keskiviikon kilpailua.

– Yritän saada tiistaille lähtöauton Jokimaalle käyttöön, jotta voisimme totutella tammaa siihen radalla. Matkalla sen ei pitäisi enää niin herkästi laukata.

Stratton on keskiviikkona vaikea veikattava kaikille - niin taustajoukoilleen kuin pelaajillekin. Sen kyvyt riittävät voittoon, mutta käytös voi koitua kohtaloksi kuten osassa viime vuoden kilpailujakin.

Hyvä sijoitus ei ole ensimmäisenä Kauhasen mielessä.

– Vaikka vastustajat ovat hyviä, tammakin on niin hyvä ja hyväkuntoinen hiittien perusteella, että se pystyy onnistuessaan pärjäämään. Pääasia olisi kuitenkin saada hevosen kausi hyvällä jalalla ehjästi käyntiin.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt