Tauolta palaava Parvelan Retu tähtää Suur-Hollolaan – kuninkuusravit ei vielä tähtäimessä

Julkaistu:

TOTO75
Kevätaurinko lämmittää yhä voimakkaammin ja huippuhevonen yksi toisensa jälkeen palailee tauolta. Lauantaina Parvelan Retu päättää oman paussinsa.
Parvelan Retun kausi 2020 oli tappioton, kun huippulahjakkuus voitti kaikki yhdeksän starttiaan mukaan lukien Derbyn, Varsakunkun, Satakunta Seniorin ja Pikkukunkun. Tiliä kertyi 117 500 euron verran ja nosti voittosumman yli 280 000 euroon.

Parvelan Retu tekee lauantaina Teivossa ensiesiintymisensä kaudella 2021 puolen vuoden paussilta. Valmentaja Petri Laineen mukaan treenitauko on mennyt mainiosti.

– Talvi on mennyt suunnitelmien mukaan ja treenit on päästy viemään halutusti läpi. Hyvin pitkälti samoin askelmerkein on menty kuin viime talvenakin sillä erotuksella että tänä talvena on ollut parempi lumitilanne, Laine vertailee.

Laine on kilpailuttanut Parvelan Retua järkevästi. Isoja kisoja on ajettu ja kissanristiäisitä on pysytty takavasemmalla. Talvitauot ovat olleet riittävän pitkiä palautumisen ja uuteen kauteen valmistautumisen kannalta.

Kovaa Laine ei suojatillaan aja ennen starttia eikä lauantain lähtöön tähtääminen ole tehnyt poikkeusta.

– Kerran on käyty radalla ajamassa 33-vauhtia läpi, mikä on kovempaa kuin aikaisemmin, kun tauolta on palattu. Vuosi sitten Parvelan Retu meni yllättävän kovaa ensimmäisessä kisassa, mikä alleviivaa sitä, ettei se isompia pöllyytyksiä tarvitse tauoltakaan.

YKSI Parvelan Retun erittäin harvoista heikkouksista on ollut liika innokkuus lähtötouhussa. Laukkoja on ollut seurauksena, kun pää on vetänyt enemmän kuin jalat.

– Alussa hevonen on innokas ja pää vie lujempaa kuin jalat. Karvan verran voi olla intoa, kun taukoa on takana, mutta katsellaan rauhassa ja laitetaan korvia tarvittaessa umpeen. Lähtöpaikka on hyvä, kun ketään ei starttaa ulkopuolelta. Hannu varmaankin ottaa alun varman päälle, ja ensimmäisen 10-20 metrin jälkeen oriilla voi laskea menemään.

Olosuhteista Parvelan Retu ei ole ollut nirso. Hokit ovat lauantaina Lakos Team Ay:n omistamalla oriilla alla.

– Kaikki olosuhteet ovat käyneet. Hokeilla mennään, kun kotona tarhat ovat jonkin verran olleet jäässä. Viime kesänä hevonen juoksi hokit takana hyppyhommien takia ja vasta elokuusta lähtien oli kesäbalanssi alla. Ei sillä vielä ole kauheaa merkitystä ollut, mutta toki kesäbalanssilla on parempi juosta isoa kovaa.

Orivedeltä käsin kilpaileva duo hakee uran 26:tta voittoa uran 27. kisassa. Vastassa on mm. kova kilpakumppani Stallone ja tammojen puolella hyvää nousua tehnyt Suven Sametti.

Parvelan Retun ohjissa nähdään tuttuun tapaan Hannu Torvinen.

– Tällaisen hevosen kanssa on kiva lähteä kisapaikalle ja odottaa starttiintuloa. Parvelan Retu on ollut niin varma suorittaja, että kai sitä vartoo menestystä heti tauoltakin.

TULEVAISUUDESTA Laine avaa sen verran, että kuninkuusravit jäävät väliin. Avoimen sarjan hevosten kohtaaminen on edessä Suur-Hollolan alkuerässä.

– Kuninkuusraveihin ei todennäköisesti mennä, kun kunkkariperjantaille on kuusivuotislähtöä suunniteltu. Eiköhän me se ajeta. Suur-Hollola on varmaankin tähtäimessä, ja siinä joudumme kohtaamaan parhaat. Kevätpuolella on mukavasti 6v-lähtöjä tarjolla, eikä ennen Suur-Hollolan karsintoja tarvitse avoimen sarjan hevosia kohdata.