Huippuohjastaja vieritti kehut ajokilleen – ”Kyllä näihin voittoihin hyvä hevonen tarvitaan”

Julkaistu:

toto65
El Houdini ei suostu enää häviämään Vermon raviradalla.
Kahlekuningas Harry Houdini avasi aikoinaan kaikki lukot ja muut esteet vapauteen.

Taikurin hevoskaima El Houdini on myös melkoinen velho. Kun ruuna sai helmikuun alussa puhkaistua voittojyvän auki, se ei ole sen jälkeen pysynyt poissa Vermon voittajaseremonioista.

Elina Laakkosen tallin lahjakkuus ravasi keskiviikkona jo neljännen peräkkäisen pääradan täysosumansa.

Siihen nähden, että Antti Teivaisen ajokki starttasi jättisuosikkina, se joutui tällä viikolla yllättävän ahtaalle. Ohjastaja kuitenkin hehkutti ruunan suoritusta eikä aiheetta.

El Houdini joutui rehkimään juoksun aikana paljon enemmän kuin Teivainen kuvitteli.

– Kilpailu oli hirveän vaiherikas. Moni vastustaja lähti sisäpuoleltamme tasaisen kovaa, ja katsoin alkumatkalla parhaaksi pakittaa taakse. Kun vauhti myöhemmin hiljeni kovasti, ajattelin ajaa etusuoralla vaikka johtavan rinnalle, Teivainen kertoi kilvan vaiheista.

– Emme päässeet kuitenkaan suosiolla keulahevosen kupeelle, ja homma meni totiseksi kilvanajoksi jo matkalla. Revitin sitten väkisin keulaan asti. Hevonen teki tosi kovan juoksun.

El Houdinin laittoi antamaan kaikkensa suuryllätystä havitellut Rainbow Geronimo.

Pontevasti kirinyt ori näytti jo loppusuoralla jyräävään voittoon, mutta kun sen ravi rupesi vähän sakkaamaan, ja El Houdini vastasi sitkeästi, totopommi ei aivan räjähtänyt.

Teivainen on ajanut El Houdinilla neljästi, eikä valjakko ole vielä kokenut tappiota. Haastattelija kyseli huippuohjastajalta, minkä takia juuri hän sopii niin hyvin ruunan ohjastajaksi.

Kuski vähätteli omaa osuuttaan.

– Kyllä näihin voittoihin hyvä hevonen tarvitaan. Tänäänkin juoksumme meni periaatteessa ihan pieleen, mutta El Houdini hoiti homman kotiin. Toivottavasti se palautuu tästä startista hyvin ja jatkaa sen jälkeen samaa menoaan.

El Houdinin juoksu oli lämminveristen oriiden ja ruunien TalviCupin ensimmäinen karsintalähtö.

Teivainen voitti myös toisen karsintaerän Kimmo Kuusiston valmentamalla Marlon Deellä, joka on viime aikoina päässyt näyttämään oikeat taitonsa monien epäonnisten juoksujen jälkeen.

Toisen peräkkäisen voittonsa ravannut ruuna oli piikkipaikalta aivan pitelemätön.

Tammojen ensimmäisessä karsintakisassa saatiin yllätys. Sen tarjoili Tuomas Korvenoja, joka kiritti viidenneksi eniten rastitun African Queenin takajoukosta ykköseksi ohi sitkeän juoksun johtaneen Nashville Nancyn ulkopuolelta tehneen Ranch Rocky Roadin.

Tammojen jälkimmäisessä karsinnassa oli kiriherkin Anna Sulinin valmentama Touch Me Too.

Hannu Torvisen ajokki sai taustalta hyvää vetoapua kirivaiheessa ja kiskaisi maalisuoralla hallitusti ohi edessään pinkoneen Magnifique Elisen.

Viisivuotiaalle Touch Me Toolle on ruvennut tulemaan voittoja vasta viime kuukausina.

– Se on ollut vähän myöhäinen hevonen, jolla on alkanut nyt pyörä pyörimään. Tänään kuskin ajokin meni ihan nappiin, Sulin sanoi.

Toto65-kierroksen ylivoimaisin oli Erkki-Pekka Mäkisen tallin 4-vuotislahjakkuus Fango Jett.

Santtu Raitala kierrätti takamatkalta startin varman päälle ottaneen ruunan puolimatkan jälkeen johtaneen Phoenix Nevan rinnalle, mistä se purjehti maalisuoralla eleettömästi omille teilleen.

Tätä menoa kehityskykyinen Fango Jett ehtii vielä kauden ikäluokkakisoihin suurten seteleiden jahtiin.

Kierros päättyi yllätykseen, kun Antti Ala-Rantala kannusti valmentamansa Noble Boy S:n tiukassa kiritaistossa ohi jättisuosikki Quick Valdin.

Kilpailu oli jymymenestys Kauhavalta saapuneelle Ala-Rantalalle, sillä hänen toinen treenattavansa Brand New Key sijoittui kolmanneksi.

Valmentaja nosti oman ajokkinsa viimeisen takasuoran alussa sisäradalta keulassa viilettäneen Quick Valdin kupeelle.

– Noble Boy S tuntui niin hyvälle takasuoralle mentäessä, että halusin antaa sille mahdollisuuden. Loppukurvin pohjasta ajettiin sitten viimeiset 300 metriä kaasu pohjassa. Ruuna oli välillä jo vähän enemmänkin ohi keulahevosesta, ja tiukalle se vielä meni lopussa, Ala-Rantala kertoi.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 3.3.

Toto65-1: 7 El Houdini

Toto65-2: 12 African Queen

Toto65-3: 2 Marlon Dee

Toto65-4: 8 Fango Jett

Toto65-5: 2 Touch Me Too

Toto65-6: 2 Noble Boy S

Kuusi oikein -voitto-osuus 2869,80 euroa. Viisi oikein 27,74 euroa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt