Hankalalle lähtöpaikalle arvottu kiritykki hakee jo toista perättäistä Vermon valloitustaan – ”Vapaat kädet taktiikan suhteen”

Julkaistu:

Toto65
Vermon Toto65-kierroksella karsitaan paikoista TalviCupin finaaleihin. Tammojen puolella finaalipaikkaa metsästää viime keskiviikkona kirillään hurmannut Magnifique Elise.
Viimeksi pikkuyllättäjänä Toto65-kuponkipinoa harventanut tamma on tällä viikolla pelaajien silmissä jo kohteensa kuumimpia ennakkosuosikkeja.

Eikä syyttä. Hollolalaisen Jyrki Iskaniuksen valmentaman kuusivuotiaan tuore kuntonäyttö olikin raudanlujaa sorttia.

Hevosen ohjissa debytoinut Santtu Raitala kannusti ajokkinsa takapareista hyökkäykseen 700 metriä ennen maalia ja loppumatkasta radalla ei liikkunut kuin yksi hevonen. Magnifique Elise hankki kärkiparista yliotteen jo hyvissä ajoin ennen maalisuoraa ja karkasi ykköseksi selvällä marginaalilla.

Samalla katkesi myös yhdeksän startin ja seitsemän kuukauden mittaiseksi kasvanut voitoton kausi.

– Ainahan se tietysti vähän yllätyksenä tulee, kun meidän hevosemme voittaa, valmentaja Jyrki Iskanius naurahtaa.

– Tamma on ollut kunnossa koko ajan, joten ei pärjääminen siinä mielessä yllättänyt. Juoksukin onnistui hyvin, kun hevosen ei tarvinnut osallistua alun rynnistykseen. Lopun 700 metriähän se spurttasi sitten tosi vahvasti.

Viikon mittainen starttiväli on sujunut Magnifique Eliseltä urheilijalle perin tyypillisen palauttelun merkeissä.

– Ruokaa ja kevyttä palauttelua. Juuri ajoin tuossa pienen harkkalenkin ja tamma oli virkeän oloinen. Kaikki on siltä osin mallillaan.

Keskiviikon Toto65-pelin kohteissa karsitaan paikoista reilun viikon päästä lauantaina ajettaviin TalviCupin finaaleihin.

Lähtörataonnetar ei ollut tälläkään viikolla Magnifique Elisen puolella. Se ampaisee keskiviikon 2120 metrin koitokseen radalta seitsemän. Pykälän verran sisempää kuin viime viikolla.

Tamman ohjissa jatkaa Santtu Raitala.


Ajotaktiikan pähkäilyn treenari jättää suosiolla ohjastajaliigan ykkösen harteille.

– Sanoin viimeksi ohjastajalle, että saat vapaat kädet taktiikan suhteen ja näin ajattelin sanoa tälläkin kertaa.

– Tamma osaa lähteä reippaasti, jos sillä haluaa panostaa alkuun. Viimeksihän Santtu (Raitala) otti heti alussa kiinni, Iskanius sanoo.

Kevät on tehnyt Vermoon tuloaan ja illan ravit ajetaan viimeisten tietojen mukaan lähes kesärataan verrattavissa olosuhteissa. Se tarkoittaa muutoksia myös Magnifique Elisen kengitykseen.

– Hokit on vielä alla, mutta selvästi pienemmät kuin viime viikolla. Sujuvaraviselle hevoselle tuolla kengityspuolella ei ole kuitenkaan niin suurta merkitystä.

Superlauantaina 13.3. ajettava TalviCupin finaali siintää tiukasti treenarin tähtäimessä. Loppukilpailuun pääsy varmistuu sijoittumalla karsintalähdössä kuuden parhaan joukkoon.

– Finaalipaikka on ilman muuta tavoitteena. Keskiviikon lähdössä odotukseni ovat kolmen parhaan joukkoon, Iskanius sanoo.

TalviCupin finaalin voittaja palkitaan 5000 euron ykköspalkinnolla.