Etonnant Prix de Parisin jättiyllättäjä

Julkaistu:

PRIX DE PARIS
Pariisin maraton päättyi yllättäjien juhliin.
180000 euron ykköspalkinnon Prix de Paris päätti sunnuntaina perinteisesti Vincennesin Talvimeetingin klassikkokilpailujen sarjan.

Ranskassa on totuttu normaalia pidempiin kilpailumatkoihin, mutta peräti 4150 metrin suurkilpailu on heillekin maraton-mallia.

Anthony Barrier ei kunnioittanut Etonnantin rattailla enemmän pelattuja, vaan kaasutti hevosen omaa vauhtiaan liikkeelle ja joukon johtajaksi. Valjakko sai rauhoittaa matkavauhdin jopa hämmentävän hiljaiseksi, kun Vincennesin kivituhkalla ravattiin pitkä pätkä päälle 20-vauhtia.

Etonnantille ei löytynyt kovassa lopetuksessa haastajaa ja supertähti Timokon kanssa usein juhlinut valmentaja Richard Westerink pääsi pitkästä aikaa juhlimaan todellisen suurkilpailun ykkössijaa.

Westerink myös omistaa 7-vuotiaan oriin, jonka isä on, kuinkas muuten, Timoko.Etonnantin voittoaika oli rauhallisen matkavauhdin jälkeen varsin vaatimaton 14,7/4150 metriä. Hevosen voittajakerroin oli päälle 60, joka kuvastaa yllätyksen suuruutta.

Westerink on ollut hyvin tuttu vieras myös Suomessa, erityisesti juuri Timokon kanssa, joka on kerännyt Kouvolan Kymi GP:stä neljällä vierailulla voiton, kakkosen, kolmosen ja viidennen sijan.

Monté-hirmu Flamme du Gautier oli kisassa toisena maalissa, mutta iso 100000 euron kakkospalkinto haihtui savuna ilmaan, sillä hevonen oli hylätty matkalla tapahtuneesta laukasta. Kakkosrahat vei näin Diable de Vauvert. Pariinkin kertaan Suomessa nähty Moni Viking oli kolmas ja ansaitsi 56000 euroa.

Talven ykköskilpailussakin menestyneet Davidson du Pont (toinen) ja Delia du Pommereux (neljäs) olivat ennakkosuosikkeja kisaan, mutta kaksikkoa ei kärkitaistossa nähty oikein missään vaiheessa lähtöä. Davidson du Pont laukkasi ja Delia du Pommereuxin kiri katkesi pahasti kesken loppusuoran.