Viimeksi kenkänsä hukannut Stonecapes Queila kuittasi epäonnen komealla voittokirillä

Julkaistu:

toto75
Huipputamma ei enää liukastellut, vaan spurttasi omaa vauhtiaan ohi vastustajiensa.
Vaikka Kavioliigan tähdet keräsivät tänä viikonloppuna voimiaan ensi lauantain GP-lähtöjä varten, Mikkelin Toto75-ravit huipentuivat kovatasoiseen ja jännittävään lämminverilähtöön.

Sen sankarittareksi kirmasi Christa Packalenin tallin huipputamma Stonecapes Queila.

Pitkään näytti siltä, että juoksu oli keulassa taivaltaneen Reliqiouksen hallinnassa, mutta maalisuoralla sen ohitse kipittivät tuoreemmat kaviot.

Nämä kuuluivat Stonecapes Queilalle, jonka Hannu Torvinen onnistui ujuttamaan kreivin aikaan vapaalle kirikaistalle keulahevosen perästä.

– Viimeisellä takasuoralla piti vähän katsella, mitä kautta saisimme tiloja. Ensin nousimme toiselle radalle ja loppukuvin lopussa tuli oikeaan aikaan tila kolmannelle radalle. Tamma kiri sen jälkeen aika varmasti muista ohitse, Torvinen kertasi ratkaisuvaiheita.

Reliqious kesti toiseksi ja sen rinnalle alkumatkalla hyökännyt Ricocone sinnitteli kolmanneksi.

– Stonecapes Queila on hyvänä päivänään oikein kovakin hevonen, ja tämän päivän voitto oli helppo. Iso plussa oli myös se, että tamma pääsi ihan mukavasti liikkeellekin. Se puoli sillä varmasti vieläkin paranee keväällä ja kesällä. Epäilisin, että Suur-Hollola-ajo on hevosen isompi tavoite kesällä, Torvinen sanoi.

Stonecapes Queilalla oli ennen Mikkeliä lähtöä tältä vuodelta hyvin kaksijakoiset juoksut takana.

Tamma yllätti valmentajansa täysin ensimmäisellä kerralla ylivoimavoitollaan, mutta putosi viimeksi lopussa kauas kärjestä, koska siltä irtosi yksi kenkä pitoa vaatineella lumiradalla.

Mikkelissä popot pysyivät hyvin Stonecapes Queilan jaloissa, eikä sen askel lipsunut ratkaisuhetkillä.

Suomenhevosten päälähdön vakuuttava voittaja oli Miika Tenhusen tallin Draken.

Santtu Raitala ajoi takarivistä startannen ruunan suoraan johtaneen Wauhdin rinnalle, mistä valjakon oli hyvä hallita juoksua. Wauhti laittoi tiukasti hanttiin loppuun asti, mutta Draken oli pitelemätön.

– Takarivistäkin piti lähteä reippaasti matkaan. En varsinaisesti tähdännyt kuolemanpaikalle, mutta se kävi siinä missä muutkin paikat, Raitala kertoi alkumetrien tunnelmiaan.


– Loppumatkalla piti miettiä monenlaista, koska joka puolellamme oli hyviä hevosia. Draken lähti kirimään hyvin, kun annoin sille menoluvan maalisuoran alussa. Se ei tee mielellään eroa toisiin, mutta piti kyllä asemansa hyvin loppuun asti.

Myöskään lämminveristen kakkossarjassa ei jäänyt parhaasta epäselvyyttä. Jo viikko sitten Porissa T75-voiton ravannut Mr Big Star runnoi johtaneen Lightningskyn ulkopuolelta vakuuttavasti voittoon. Sitäkin ajoi Raitala.

Reilun kahden vuoden takaisen loukkaantumisensa jälkeen huippukuntonsa vihdoin löytäneelle Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalla on helppo povata vielä monta ruusuista hetkeä tälle vuodelle.

Kotiradan voimapesä Ierikka vei myös vakuuttavan voiton. Esa Holopaisen ajokki pääsi viimeisen takasuoran lopulla kärkeen, kun sen prässin alla jo alakynteen jäänyt suosikki Rysky laukkasi ja jatkoi väsymättä selvään voittoon. Ukkoherra kiri selväksi kakkoseksi.

– Koska Ierikka on riski menemään, Esalta oli oikea ratkaisu ajaa matkalla johtohevosen rinnalle. Ruuna on nyt alkanut varmistua, kun sillä on ajettu kilpaa. Mitään muutoksia sille ei ole tehty. Ierikka on kyllä treenannut koko ajan hyvin ja antanut hyvät kyydit metsätiellä, valmentaja Seppo Suuronen kertoi.

Lauantain startti oli Ierikalla vuoden kuudes ja voitto toinen. Sen kausi jatkuu jo ensi keskiviikkona Vermossa.

Suomenhevosten matalimmassa sarjassa räjähti todellinen totopommi. Yllätys alkoi kyteä jo lähtösuoralla, missä koko lauantain suurin suosikki Savon Kingi ponkaisi hervottomalle laukalle.

Suursuosikin epäonnistumisen käytti parhaiten hyväkseen Myllyn Vili, jonka Antti Ripatti kiritti maalisuoralla ohi vetotöistä vastanneen Aron Viiman. Yllätysvoittajaa oli rastittu mitättömät 0,4 prosenttia.

Ripatti ei osannut uneksia voitosta.

– Viime startissa Myllyn Vili tuntui vielä loppukurvissa hyvältä pussissa, muttei enää yhtään loppusuoralla. Luulin Savon Kingin olevan ylivoimainen tänään, Ripatti sanoi.

– Hevosen piti lähteä aika aikaisin kiriin kolmannelle radalle, mutta meni hyvän tuntuisesti ja oli asiallinen. Myllyn Vili on vähän sellainen maalainen, joka huutelee toisille ja on vähän villi, mutta loppupelissä se on ihan kiltti, Ripatti kuvaili hevostaan.

Toto75-voittoihin ravasivat lisäksi aikaisin keulapaikan hakenut yllättäjä Alladin Bro ja kirivaiheessa omille teilleen singahtanut Ridgehead Laurette, jolle T75-voitto oli Mr Big Starin tavoin toinen peräjälkeen.

Alladin Pron valmentaja on Jutta Litmanen ja Ridgehead Laureten valmentaja Markus Kiiski. Molemmat myös omistavat suojattinsa.

Oikea Toto75-rivi, Mikkeli 20.2.

Toto75-1: 3 Ierikka

Toto75-2: 9 Ridgehead Laurette

Toto75-3: 5 Myllyn Vili

Toto75-4: 2 Mr Big Star

Toto75-5: 9 Alladin Bro

Toto75-6: 11 Draken

Toto75-7: 1 Stonecapes Queila

Seitsemän oikein -tuloksia ei löytynyt. Kuusi oikein -voitto-osuus 171,12 euroa ja viisi oikein 6,56 euroa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt