Raviratojen työmyyrä sisuuntui hurjasta kolaroinnistaan varikolla – ”On vain entistä ehompi”

Julkaistu:

toto65
Pintanaarmuin joulukuun vaarallisesta rysäyksestä selvinnyt Sahara Sandstorm loisti Vermon tähtenä keskiviikkoiltana.
Päivät ja tunteet voivat heitellä ravihevosten kanssa laidasta laitaan.

Timo Korvenheimon tallin työmyyrä Sahara Sandstorm joutui hurjaan haaveriin viime kuun puolivälissä Turun raveissa, missä se pääsi lämmittelyajon yhteydessä ohjastajaltaan Tapio Perttuselta karkuun ja juoksi täyttä päätä päin tallialueen rautaporttia.

Ensireaktio monilla hurjan tärskyn nähneillä oli, että säästyikö hevosen henki. Näin kaikkien onneksi kävi.

– Sahara Sandstorm selvisi jossain käsittämättömästä syystä ilman vakavia vammoja, valmentaja Korvenheimo päivitteli viikko sitten IS Raveille.

Taustajoukkojen ilmeet olivat reilua kuukautta myöhemmin aivan toiset Vermossa.

Sahara Sandstormin toipumistauon jälkeinen startti viime lauantaina Tampereella oli jo lupauksia herättävä ja kertoi sen, ettei hevoselle jäänyt traumoja tai muita haittoja Turun rysäyksestä. Se kiri hankalista asemista vauhdikkaasti kuudenneksi.

Tampereen juoksu oli kuitenkin vain esimakua tulevasta. Sahara Sandstorm ravasi suorastaan jalat alta vastustajiltaan keskiviikkona ja saapui maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään.

– On ihme, että olemme tässä. Hevosen lento Turussa oli niin kova, Vermossakin ruunaa ohjastanut Perttunen kertoi voittajahaastattelussa.

– Tuntuu siltä, että Sahara Sandstorm on nyt vain entistä ehompi, Perttunen ihmetteli.

Kuskin mielestä voitto tuli juuri niin helposti, miltä näytti.

– Ruuna lähti kohtalaisen hyvin matkaan sisäradalta, ja pääsimme nousemaan jo ensimmäisessä kurvissa kolmanteen pariin ulos.

– Lähdin 900 metriä ennen maalia ajamaan eteenpäin, kun Selene Lune nousi takanamme kolmannelle radalle. Hevosella oli niin hyvä veto päällä, että annoin sen mennä saman tien jo takasuoran lopussa kärkeen. Sahara Sandstorm oli tosi hyvän tuntuineen, ja voitto oli helppo, Perttunen vakuutti.

Jack Vader spurttasi hänniltä terävästi kakkoseksi samoin kuin kolmossijallaan Korvenheimon valmennettavien menestyksen täydentänyt Hazelhen Hermes.

Kovimman suomenhevoslähdön sankari oli Ypäjä Jallu, joka ei onnistunut voittamaan viime vuonna kertaakaan. Hevosen vire ja sijoitukset olivat kuitenkin kohentuneet viime kuukausina.

Antti Tupamäki kertoi, että hän oli ajanut suojatillaan viime kerroilla tarkoituksella nättejä reissuja, jotta sen kilpailuvietti paranisi. Keskiviikkona oli aika kokeilla passailujen tulokset.

Ypäjä Jallu vastasi valmentajansa toiveisiin ja karkasi keulapaikalta selvään voittoon ennen viime metreillä kovilla kireillään lähestyneitä Dioria ja Viljua, jota rasitti lähtölaukka.

– Ruunan lahjat riittäisivät ykköstasolle asti, mutta sillä on kiikastanut huumoripuolesta. Tänään hevosen huumori riitti hyvin ja se oli tosi hyvä keulasta, Tupamäki sanoi.

– Ypäjä Jallu lähti viimeisessä kurvissa tosi lujaa kiriin, mutta jäi sen jälkeen lopussa vähän odottelemaan, kun toiset olivat pudonneet sen perästä. Jos se pystyy pärjäämään näissä lähdöissä, silloinkin menisi jo hyvin.

Toto65-kierroksen jättisuosikki Dzingel oli kaiken luottamuksen arvoinen. Ville Mikkanen ajoi ruunansa nopeasti keulapaikalle, mistä valjakko jätti muut kuin seisomaan loppusuoralla. Ykkössija oli hirmukuntoon puhjenneelle Dzingelille jo neljäs putkeen.

– Muutaman kerran napautin hevosta loppumatkalla piiskalla, ja se näköjään tietää, mihin suuntaan pitää lähteä, Mikkanen kuvaili ylivoimavoiton tyyliä.

Kovaan talvivireeseen kohonnut Ankle Socks ravasi myöhäisen, mutta mieluisan syntymäpäivälahjan viime sunnuntaina 60 vuotta täyttäneelle Seppo Markkulalle. Se irtosi Dzingelin tavoin johtopaikalta höyhenenkevyesti kilpakumppaneiltaan kirisuoralla.

– Pääsimme helposti keulaan, missä saimme ajaa matkalla omaa ajoamme rauhassa. Ankle Socks lähti 300 metriä ennen maalia hyvin kiriin ja voitti helposti, Markkula sanoi Taru Pihkalan valmennettavasta.

Keulapaikalla juosseiden hevosten karkelot täydensivät loppukohteissa Mika Mäkelän tallin Viisori ja Matti Riipisen valmentama yllättäjä Makemake.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 20.1.

Toto65-1: 2 Sahara Sandstorm

Toto65-2: 3 Ypäjä Jallu

Toto65-3: 2 Dzingel

Toto65-4: 5 Ankle Socks

Toto65-5: 2 Viisori

Toto65-6: 5 Makemake

Kuusi oikein -voitto-osuus 2426,54 euroa ja viisi oikein 43,90 euroa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt